Επικαιρότητα

Ψηφίστηκε με νομοτεχνική βελτίωση η τροπολογία για τις επιδοτήσεις των αγροτών - Αντιπαράθεση στη Βουλή

Κατηγορηματική ότι δεν πρόκειται να φορολογηθούν ούτε ένα ευρώ οι αποζημιώσεις των αγροτών, ανεξάρτητα από το ύψος των εισοδημάτων τους, εμφανίστηκε για άλλη μια φορά η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη, υπερασπιζόμενη σχετική τροπολογία που είχε κατατεθεί στην ΠΝΠ με επείγουσα ρύθμιση για την βιωσιμότητα της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης και τις ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Διαβάστε περισσότερα 

Έως 2 Ιουνίου οι αιτήσεις ενιαίας ενίσχυσης και εξισωτικής

Έως 2 Ιουνίου οι αιτήσεις ενιαίας ενίσχυσης και εξισωτικής

Το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος & Ενέργειας γνωστοποιεί ότι εγκρίθηκε η δυνατότητα παρέκκλισης σε ό,τι αφορά στην καταληκτική ημερομηνία υποβολής της ενιαίας αίτησης ενίσχυσης στο ΟΣΔΕ έως και την Τρίτη 2 Ιουνίου 2015, μετά και τη δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης του εκτελεστικού κανονισμού (ΕΕ) αριθ 747/2015. 

Διαβάστε περισσότερα 

Βασίλης Λύτης: “Αγρο-οικολογική μετάβαση: κλειδί προσαρμογής της γεωργίας στην κλιματική αλλαγή”

Βασίλης  Λύτης: “Αγρο-οικολογική μετάβαση: κλειδί προσαρμογής της γεωργίας στην κλιματική αλλαγή”

Η “Αγρο-οικολογική μετάβαση: το κλειδί στην προσαρμογή της γεωργίας στην κλιματική αλλαγή και στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα” ήταν το θέμα της ομιλίας του κ. Βασίλειου Λύτη, μέλους του Δ.Σ. της ΠΑΣΕΓΕΣ, στην Διεθνή Συνδιάσκεψη με θέμα «Για μια αγροτική παραγωγή μικρής και μεσαίας κλίμακας: Οικονομικά βιώσιμη, περιβαλλοντικά βιώσιμη και κοινωνικά συμμετοχική».

Η εν λόγω συνδιάσκεψη έλαβε χώρα στην Αθήνα, την Πέμπτη 7 Μαΐου και διοργανώθηκε από την Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή της Ελλάδος (Ο.Κ.Ε.) σε συνεργασία με την Ένωση των Οικονομικών και Κοινωνικών Συμβουλίων και Παρόμοιων Θεσμών της Γαλλοφωνίας (UCESIF), και το πλήρες κείμενο της ομιλίας του κ. Λύτη έχει ως εξής:

Διαβάστε περισσότερα 

Ολόκληρη η τροπολογία για τον φόρο στις επιδοτήσεις πάνω από 12.000 ευρώ

Κατατέθηκε το βράδυ της Πέμπτης 7 Μαΐου στη Βουλή η τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών με την οποία τα 12.000 ευρώ ορίζοντας ως το «ταβάνι» για το αφορολόγητο των ευρωπαϊκών επιδοτήσεων που λαμβάνουν οι αγρότες. Το ποσό της ενίσχυσης που ξεπερνά το νούμερο θα προσμετράται κανονικά στο εισόδημα και θα φορολογείται με 13%.

Διαβάστε περισσότερα 

Παράταση μέχρι τις 2 Ιουνίου για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ

Παράταση μέχρι τις 2 Ιουνίου για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ

Κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Διαχείρισης Άμεσων Ενισχύσεων της 23/4/2015, εγκρίθηκε η δυνατότητα, προαιρετικής για κάθε Κράτος Μέλος, παρέκκλισης από τον εκτελεστικό κανονισμό (ΕΕ) αριθ 809/2014, σε ότι αφορά στην καταληκτική ημερομηνία υποβολής της ενιαίας αίτησης ενίσχυσης στο ΟΣΔΕ.

Διαβάστε περισσότερα 

Η Ζοίνος Α.Ε. στις «Ανοιχτές Πόρτες»

Η Ζοίνος Α.Ε. στις «Ανοιχτές Πόρτες»

Το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Μαΐου από τις 11 το πρωί έως τις 7 το βράδυ, οι οινοπαραγωγοί-μέλη της «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» που ανήκουν στο οινοτουριστικό δίκτυο «Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος», περιμένουν τους φίλους του κρασιού στα επισκέψιμα οινοποιεία τους για ξεναγήσεις, γευστικές δοκιμές, εκδηλώσεις, δώρα και πολλές εκπλήξεις!

Διαβάστε περισσότερα