Εκτύπωση σελίδας

ΟΠΕΚΕΠΕ: Από σήμερα οι ενστάσεις για την εξισωτική αποζημίωση – Η προθεσμία και η διαδικασία

Δημοσιεύθηκε στις 10 Μάρτιος 2025 ΟΠΕΚΕΠΕ: Από σήμερα οι ενστάσεις για την εξισωτική αποζημίωση – Η προθεσμία και η διαδικασία

Από σήμερα Δευτέρα 10/3 θα έχουν την δυνατότητα οι δικαιούχοι της παρέμβασης Π3-71 (Εξισωτική Αποζημίωση)

να υποβάλλουν ενστάσεις κατά των αποτελεσμάτων. Σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΕΠΕ οι παραγωγοί θα μπορούν να υποβάλουν ενστάσεις έως και την Παρασκευή 21/3.

Όπως αναφέρει σε εγκύκλιό του ο ΟΠΕΚΕΠΕ, κατά των πινάκων παραδεκτών και μη παραδεκτών αιτήσεων, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 9 της ανωτέρω ΥΑ, οι παραγωγοί δύναται να υποβάλλουν σχετική ενδικοφανή προσφυγή.

Για την διαδικασία υποβολής ενδικοφανούς προσφυγής ισχύουν τα παρακάτω:

1.Οι προσφυγές υποβάλλονται εντός δέκα (10) εργασίμων ημερών σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΦΔ, αρχής γενομένης από την Δευτέρα 10/03/2025, μέχρι την Παρασκευή 21/03/2025. Η υποβολή πραγματοποιείται στην διεύθυνση https://ancs.opekepe.gov.gr/p371/#/login απ’ ευθείας από τον ενδιαφερόμενο παραγωγό με τη χρήση των προσωποποιημένων κωδικών taxisnet.

2.Η φόρμα υποβολής της ενδικοφανούς προσφυγής είναι προσωποποιημένη και εμφανίζει ανά Δράση τους κωδικούς απόρριψης που αφορούν το συγκεκριμένο χρήστη.

3.Χρήστες που έχουν υποβάλει αίτηση ένταξης και έχουν απορριφθεί σε παραπάνω από μια δράση, πρέπει να υποβάλουν ενδικοφανή προσφυγή για κάθε δράση χωριστά.

4.Η ενδικοφανής προσφυγή δύναται να αφορά:

  1. Σε επαναξιολόγηση της αίτησης ενίσχυσης μέσω της ισχύουσας διαδικασίας. Ο χρήστης επιλέγει «ΝΑΙ» στο αντίστοιχο πεδίο και η επαναξιολόγηση της αίτησης υλοποιείται με μηχανογραφική επαναξιολόγηση των δεδομένων της Αίτησης Ενίσχυσης.
  2. Σε ένσταση κατά ενός ή περισσοτέρων κωδικών απόρριψης. Για τους κωδικούς κατά των οποίων υποβάλλεται η ενδικοφανής προσφυγή, ο χρήστης επιλέγει «ΝΑΙ» στο πεδίο «Ένσταση» για όσους από τους κωδικούς απόρριψης επιθυμεί και επιλέγει την αιτία απόρριψης για την οποία επιθυμεί να υποβάλλει ενδικοφανή προσφυγή (επιλέγοντας το αντίστοιχο πεδίο ένστασης).

Στην συνέχεια πραγματοποιείται η αποθήκευση και εφόσον έχει ολοκληρώσει την επεξεργασία προχωρά σε οριστικοποίηση.

Εφόσον οριστικοποιηθεί η ενδικοφανής προσφυγή δεν μπορεί να τροποποιηθεί.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ : Οι ενδικοφανείς προσφυγές εξετάζονται μηχανογραφικά.


Τελευταία νέα & ενημερώσεις

ΥΠΑΑΤ: Υποχρεωτικός ο ηλεκτρονικός βώλος για τις εκτροφές άνω των 900 αιγοπροβάτων

ο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων υπενθυμίζει στους αιγοπροβατοτρόφους ότι, σύμφωνα με την ΚΥΑ 148097/2026 (ΦΕΚ Β΄ 3300/11.06.2026),

Διαβάστε περισσότερα 

Μέχρι 20 Σεπτεμβρίου αιτήσεις για νέες άδειες φύτευσης οινοποιήσιμων σταφυλιών

Έως και τις 20 Σεπτεμβρίου μπορούν οι ενδιαφερόμενοι αμπελουργοί να αποκτήσουν άδειες νέας φύτευσης οινοποιήσιμων ποικιλιών στο αμπέλι 

Διαβάστε περισσότερα 

Μέχρι 7 Σεπτεμβρίου διορθώσεις ΟΣΔΕ του 2025 και ακολουθεί η πληρωμή τον Οκτώβριο από την ΑΑΔΕ

Λίγες ημέρες ακόμη και μέχρι τη Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου 2026, θα μείνει ανοικτή η πλατφόρμα για διορθώσεις της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης (ΕΑΕ) 2025.

Διαβάστε περισσότερα