Εκτύπωση σελίδας

Ανακοίνωση

Δημοσιεύθηκε στις 18 Ιανουάριος 2024

  Την  Τρίτη  16 Ιανουαρίου, πραγματοποιήθηκε στην Γέφυρα Καλογήρου ευρεία σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι του Γ.Α.Σ.Ιωαννίνων “ΕΝΩΣΗ αγροτών”, 

της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων, του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου  Φαναρίου - Καναλακίου, της Ομάδας Παραγωγών Aγελαδοτρόφων «Γιαννιώτ΄κο», της Ομ.Παραγωγών Προβατοτρόφων-Αιγοτρόφων του Γ.Α.Σ.Ι, του ΓΕΩΤ.Ε.Ε Παράρτημα Ηπείρου - Νήσων και των Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσπρωτίας.

  Κατά την διάρκεια της σύσκεψης αναλύθηκαν τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν οι αγρότες παραγωγοί από την τεράστια αύξηση του κόστους παραγωγής σε συνδυασμό με τις χαμηλές τιμές διάθεσης των παραγόμενων αγροτικών προϊόντων αλλά και τις προσπάθειες της κυβέρνησης για περαιτέρω μείωση αυτών, ειδικά του γάλακτος , επικαλούμενη την ακρίβεια η οποία καλπάζει καθώς και για τα προβλήματα τα οποία ήλθαν να προστεθούν  με την εφαρμογή της Νέας ΚΑΠ η οποία είχε σαν συνέπεια την μείωση των επιδοτήσεων κατά 40% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

  Προκειμένου λοιπόν να αντιμετωπιστούν τα τεράστια προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας, από τους παριστάμενους συγκροτήθηκε επιτροπή αγώνα η οποία θα συντονίσει και θα κλιμακώσει τον αγώνα.

  Γι’ αυτό απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους αγρότες να συμμετέχουν στην σύσκεψη η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 12:00μ. στην αίθουσα του παλαιού Δημαρχείου στην Ελεούσα .

Επιτέλους πρέπει να πάψουμε να είμαστε θεατές , διότι ο αφανισμός του κλάδου μας είναι προ των πυλών.

Οι αγρότες διεκδικούν :

1.         Μέτρα για την μείωση του κόστους παραγωγής, όπως αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο, πλαφόν στην τιμή του αγροτικού ρεύματος στα 7 λεπτά ανά Kwh.

Παράλληλα κατάργηση του χρηματιστηρίου ενέργειας.

2.         Κατώτατες εγγυημένες τιμές οι οποίες θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής και θα διασφαλίζουν παράλληλα εισόδημα επιβίωσης στους αγρότες προκειμένου να συνεχίζουν να παράγουν.

3.         Όχι στα σχέδια της κυβέρνησης για αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ο οποίος προβλέπει αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών με ταυτόχρονη μείωση των χορηγούμενων αποζημιώσεων ενώ παράλληλα ανοίγει διάπλατα τον δρόμο για τη είσοδο ιδιωτικών εταιρειών στην ασφάλιση ζωικής και φυτικής παραγωγής.

4.         Άμεση καταβολή των παρακρατηθέντων ποσών από τις ενισχύσεις σε όλους τους αγροτοκτηνοτρόφους.

 

Η  Επιτροπή  Αγώνα


Τελευταία νέα & ενημερώσεις

ΑΑΔΕ: Ανοιχτό έως 20 Μαΐου το σύστημα ΕΑΕ 2025 για διορθώσεις και υποβολή δικαιολογητικών

Άνοιξε εκ νέου το πληροφοριακό σύστημα υποβολής της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης (ΕΑΕ) 2025 και η εφαρμογή Agrisnap, 

Διαβάστε περισσότερα 

Ενημερωτική εκδήλωση - Φωτοβολταϊκά στο Χωράφι έως 200 kW

Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα - Νέο πρόγραμμα «Φωτοβολταϊκά στο Χωράφι έως 200 kW»,

την Τετάρτη 13 Μαΐου 2026 και ώρα 12:00 μ.μ, στην αίθουσα εκδηλώσεων της “ΕΝΩΣΗΣ αγροτών” στην Κρύα Ιωαννίνων.

 

Διαβάστε περισσότερα 

Επιστροφή στο ειδικό καθεστώς ΦΠΑ – Εκτός υπολογισμού η ενίσχυση Μέτρου 23

Ανάσα για αγρότες που βρέθηκαν εκτός ειδικού καθεστώτος ΦΠΑ αποκλειστικά λόγω της είσπραξης της ενίσχυσης του Μέτρου 23

Διαβάστε περισσότερα