Εκτύπωση σελίδας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δημοσιεύθηκε στις 03 Νοέμβριος 2023

Οργή και αγανάκτηση επικρατεί στο σύνολο των αγροτών της χώρας οι οποίοι είδαν τους λογαριασμούς τους να πιστώνονται με ποσά μειωμένα 

κατά μέσο όρο 30% και σε πολλές περιπτώσεις να μην έχουν πληρωθεί.

Δυστυχώς  παρά τις περσινές αστοχίες και τα λάθη που είχαν σαν αποτέλεσμα την αποσπασματική και με μεγάλη καθυστέρηση πληρωμή των αγροτικών ενισχύσεων της Κ.Α.Π, η παταγώδης αποτυχία συνεχίστηκε και φέτος με τις αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στην έναρξη υποβολής των δηλώσεων ΟΣΔΕ και με αποκορύφωμα το φιάσκο στην πληρωμή της προκαταβολής, η οποία πραγματοποιήθηκε την 27η Οκτωβρίου.

  Η ανικανότητα του επιτελικού κράτους επιβεβαιώθηκε για μια ακόμη φορά και μάλιστα σε μια χρονική περίοδο όπου το κόστος παραγωγής έχει εκτοξευθεί στα ύψη και  η κλιματική αλλαγή έχει καταστρέψει το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής, με αποτέλεσμα η ζωή των κατοίκων της υπαίθρου να γίνει ακόμη δυσκολότερη.

  Παρά την ομολογία της πολιτικής ηγεσίας για την αποτυχία και την μεταβίβαση των ευθυνών στον ΟΠΕΚΕΠΕ , ο οποίος στην ουσία υλοποιεί το εγκεκριμένο στρατηγικό  σχέδιο το οποίο κατέθεσε στην Ε.Ε η Κυβέρνηση σύμφωνα με το οποίο η βασική ενίσχυση θα είναι μειωμένη κατά 239 εκατομμύρια σε σχέση με το 2022 ήτοι 829 εκατομ. το 2023 έναντι 1068  εκατομ. το 2022  δεν πείθει κανέναν με μεγάλο χαμένο τον Έλληνα αγρότη.

Καλούμε λοιπόν την Κυβέρνηση για άμεση αποκατάσταση της αδικίας και την καταβολή των ενισχύσεων όπως και τα προηγούμενα χρόνια.

 Σε αντίθετη περίπτωση οι αγρότες είναι αποφασισμένοι να διεκδικήσουν  τα  νόμιμα  δικαιώματά τους.

Επιτέλους πρέπει να μπει τέλος στον εμπαιγμό του Έλληνα αγρότη.

  

Για τον Γ.Α.Σ.Ι “ΕΝΩΣΗ αγροτών”

Ο Πρόεδρος  του  Δ.Σ

Θεοχάρης  Λιούρης


Τελευταία νέα & ενημερώσεις

Έως 14 Απρίλη ανάρτηση ποσοτήτων σε καλαμπόκι για λήψη συνδεδεμένης

Αναλυτικότερα, η επίσημη ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ εξηγεί πως είναι ενεργές οι εφαρμογές καταχώρησης ποσοτήτων για τα συνδεδεμένα καθεστώτα άμεσων ενισχύσεων του έτους 2023. Ειδικότερα :

Διαβάστε περισσότερα 

Καθιέρωση καταβολής ετήσιου ανταποδοτικού τέλους για τη διαχείριση των νεκρών ζώων

Σε εφαρμογή του άρθρου 15 του ν.4351/2015, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, για τη θέσπιση του εθνικού προγράμματος συλλογής και διαχείρισης νεκρών ζώων (ΕΠΣΥΔ),

Διαβάστε περισσότερα 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο  ΓΕΝΙΚΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ “ΕΝΩΣΗ αγροτών” κάνει γνωστό στους αγρότες οι οποίοι είναι συνταξιούχοι ότι από 01/01/2024 

Διαβάστε περισσότερα