Aνακοινώσεις και δελτία τύπου

Αντιδρά η ΠΑΣΕΓΕΣ στη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων του ΕΛΓΑ στην ΤτΕ

Την έντονη ανησυχία και αντίθεση της εκφράζει η ΠΑΣΕΓΕΣ για την απόφαση της Κυβέρνησης για υποχρεωτική μεταφορά, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, των ταμειακών διαθεσίμων του ΕΛΓΑ στην Τράπεζα της Ελλάδος.


Δημοσιεύθηκε στις 23 Απρίλιος 2015 Διαβάστε περισσότερα 

«ΝΕΑ ΡΥΘΜΙΣΗ 100 ΔΟΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΟΓΑ»

«ΝΕΑ ΡΥΘΜΙΣΗ 100 ΔΟΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΟΓΑ»

Η Διοίκηση του ΟΓΑ ενημερώνει ότι: Με τη νέα ρύθμιση (Ν.4321/2015) παρέχεται προς τους ασφαλισμένους η δυνατότητα να ρυθμίσουν τις καθυστερούμενες μέχρι 31-12-2014 ασφαλιστικές εισφορές τους, σε 100 (κατά ανώτατο όριο) ισόποσες μηνιαίες δόσεις. Οι ασφαλισμένοι που οφείλουν καθυστερούμενες εισφορές μπορούν να υπαχθούν στη ρύθμιση, με ηλεκτρονική αίτηση που θα υποβάλουν έως και 30-4-2015.

Δημοσιεύθηκε στις 07 Απρίλιος 2015 Διαβάστε περισσότερα 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΠΑΣΕΓΕΣ

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ-ΠΑΣΕΓΕΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΣΕΓΕΣ στη σημερινή του συνεδρίαση μετά από τον απολογισμό από τη συλλογή των αιτήσεων ΟΣΔΕ 2015 που έχουν υποβληθεί στις 140 πύλες των μελών της (συνεταιρισμών) εκφράζει την ανησυχία του για την ομαλή ολοκλήρωση του έργου αλλά κυρίως για την ομαλή καταβολή των ενισχύσεων, σε μια χρονική περίοδο, που ο παραγωγικός αγροτικός τομέας έχει ανάγκη την διατήρηση της στοιχειώδους και κρίσιμης ταμειακής ρευστότητας των εκμεταλλεύσεων με την απρόσκοπτη καταβολή των ενισχύσεων το 2015.

Δημοσιεύθηκε στις 04 Απρίλιος 2015 Διαβάστε περισσότερα 

Ενημέρωση για τους βοσκότοπους - Ενέργειες & Πρωτοβουλίες του ΣΕΚ

Συνάδελφοι,
Με βάση τις τελευταίες εξελίξεις όσον αφορά τη χαρτογράφηση, τη σύνταξη των
προσωρινών διαχειριστικών σχεδίων βόσκησης και την κατανομή των βοσκοτόπων,
σας ενημερώνουμε για τις πρωτοβουλίες που πήρε ο ΣΕΚ για το μείζον αυτό
ζήτημα για την κτηνοτροφία της χώρα μας:

Δημοσιεύθηκε στις 04 Απρίλιος 2015 Διαβάστε περισσότερα 

Ζωικό Κεφάλαιο Κτηνοτρόφων

Κύριοι ,

  Σύμφωνα  με  την  από  27/3/2015  οδηγία  την  οποία  απέστειλε  ο  Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε  μέσω  ηλεκτρονικού ταχυδρομείου  με  τίτλο  “Δήλωση  στοιχείων  ζωικού  κεφαλαίου  και  κτηνοτρόφων  για  το  έτος 2015”και αφορά  τους  κτηνοτρόφους  για τις  περιπτώσεις  δηλώσεων  ιδιωτικών  βοσκοτόπων, σας  κάνουμε  γνωστά  τα  παρακάτω  σχετικά  με  τα  ζητήματα  τα  οποία  προκύπτουν :

Δημοσιεύθηκε στις 03 Απρίλιος 2015 Διαβάστε περισσότερα 

Φορολογία Αγροτών

Κύριε  Υπουργέ, όπως  σας  είναι  γνωστό  παρά  τις  συνεχείς  δεσμεύσεις  της  προηγούμενης  πολιτικής  ηγεσίας  ότι  δεν  θα  φορολογηθούν  οι  επιδοτήσεις  τις  οποίες  λαμβάνουν  οι  αγρότες, κάτι  για  το  οποίο  δεσμεύτηκε  και  η  σημερινή  κυβέρνησή  σας , μέχρι  σήμερα  δεν  έχει  γίνει  ουδεμία  νομοθετική  ρύθμιση.

Δημοσιεύθηκε στις 24 Μάρτιος 2015 Διαβάστε περισσότερα 

Πληρωμή επιδοτήσεων

Κύριε  Υπουργέ, όπως  σας  είναι  γνωστό  από  τις  συνεχείς  διαμαρτυρίες  προς  την  προηγούμενη  πολιτική  ηγεσία  του  Υπουργείου  σας, χιλιάδες  κτηνοτρόφοι  σε  ολόκληρη  τη  χώρα  δεν  έχουν  εισπράξει  τις  επιδοτήσεις  τόσο  της  ενιαίας  ενίσχυσης  όσο  και της  εξισωτικής  αποζημίωσης  αλλά  και της  βιολογικής  κτηνοτροφίας   ή  έχουν  εισπράξει  ελάχιστα  ποσά  έναντι  αυτών.

Δημοσιεύθηκε στις 10 Μάρτιος 2015 Διαβάστε περισσότερα 

Παράταση προθεσμίας ηλεκτρονικής υποβολής μισθωτηρίων αγροτικών εκτάσεων

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ  ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ  ΣΥΝ/ΣΜΟΣ  ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ  “ΕΝΩΣΗ αγροτών” κάνει  γνωστό  στους  αγρότες  ότι  σύμφωνα  με  το ΦΕΚ  294 /27-2-2015  παρατάθηκε  η  προθεσμία  για  την  ηλεκτρονική  υποβολή  των  μισθωτηρίων  αγροτικών  εκτάσεων  μέχρι  την  31-3-2015.

Δημοσιεύθηκε στις 04 Μάρτιος 2015 Διαβάστε περισσότερα 

ΕΝΑΡΞΗ ΕΝΙΑΙΑΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ

Αγαπητέ Παραγωγέ,

Ξεκίνησε η υποβολή της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης (ΕΑΕ) για το έτος 2015.

Η φετινή χρονιά είναι σημαντική καθώς θα σου δοθούν νέα δικαιώματα σύμφωνα με την Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) από τα οποία θα εξαρτάται το ύψος των επιδοτήσεων σου, για τα επόμενα χρόνια.

Δημοσιεύθηκε στις 04 Μάρτιος 2015 Διαβάστε περισσότερα 

Υποβολή Αιτήσεων Ενιαίας Ενίσχυσης

Ο ΓΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ "ΕΝΩΣΗ αγροτών" ανακοινώνει στους Αγρότες Παραγωγούς του Νομού Ιωαννίνων ότι ενόψει της εφαρμογής της  Νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) περιόδου 2014-2020 έχει αρχίσει η υποβολή των Αιτήσεων Ενιαίας Ενίσχυσης 2015 με την οποία θα μπορεί ο Αγρότης παραγωγός να είναι δικαιούχος δικαιωμάτων Βασικής Ενίσχυσης τα οποία θα ισχύσουν για την περίοδο 2015-2020.

Δημοσιεύθηκε στις 04 Μάρτιος 2015 Διαβάστε περισσότερα