Εκτύπωση σελίδας

Από 1/11 ανοίγει ο ΟΠΕΚΕΠΕ το σύστημα διορθώσεων λόγω monitoring

Δημοσιεύθηκε στις 26 Οκτώβριος 2022 Από 1/11 ανοίγει ο ΟΠΕΚΕΠΕ το σύστημα διορθώσεων λόγω monitoring

Στην πληρωμή της προκαταβολής της βασικής ενίσχυσης των ΕΑΕ 2022, συμπεριλήφθηκαν τα αγροτεμάχια τα οποία κατά τον έλεγχο μέσω monitoring, προσδιορίστηκαν ως «πράσινα», δηλαδή επιλέξιμα ως προς την δηλωθείσα καλλιέργεια, καθώς σε αυτά, επιβεβαιώθηκε η δηλούμενη καλλιέργεια. Τα αγροτεμάχια αυτά αποτέλεσαν το μεγαλύτερο τμήμα του συνόλου των αγροτεμαχίων που ελέγχθησαν με την μέθοδο αυτή.

 

Επισημαίνουμε, ότι o έλεγχος με τη μέθοδο του monitoring έχει ως σκοπό την διεπαφή με τον παραγωγό και την πληροφόρηση του για τα ευρήματα με σκοπό, ακολουθώντας τις οδηγίες στην συνέχεια, την διόρθωση ή συμμόρφωση, ώστε να μην υπάρχουν επιπτώσεις – ποινές, στην πληρωμή.

Για το λόγο αυτό, τις επόμενες ημέρες θα αποσταλούν στα email των παραγωγών που υπέβαλαν ατομικά online τις αιτήσεις τους και στα email των Κ.Υ.Δ., ειδοποιήσεις σφαλμάτων που θα αφορούν τα αγροτεμάχια που ελέγχονται με την μέθοδο monitoring, τα οποία δεν υπολογίστηκαν για την πληρωμή στην προκαταβολή της βασικής ενίσχυσης και για τα οποία απαιτούνται διορθώσεις.

Ο Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. από 1.11.2022, θα ανοίξει το σύστημα και σε συνεργασία με τα Κ.Υ.Δ., χωρίς επί πλέον κόστος, θα προχωρήσει στις όποιες διορθώσεις χρειάζονται, ενώ μόνο όταν κριθεί απαραίτητο θα ζητούνται, μέσω email, ενέργειες από τους παραγωγούς.

Τέλος, διευκρινίζεται ότι, βάσει των Κοινοτικών Κανονισμών, δεν δύναται να γίνουν περαιτέρω διορθώσεις στα αγροτεμάχια τα οποία έχουν περιληφθεί στην πληρωμή της πρόσφατης προκαταβολής της βασικής ενίσχυσης 2022.



Τελευταία νέα & ενημερώσεις

ΑΑΔΕ: Ανοιχτό έως 20 Μαΐου το σύστημα ΕΑΕ 2025 για διορθώσεις και υποβολή δικαιολογητικών

Άνοιξε εκ νέου το πληροφοριακό σύστημα υποβολής της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης (ΕΑΕ) 2025 και η εφαρμογή Agrisnap, 

Διαβάστε περισσότερα 

Ενημερωτική εκδήλωση - Φωτοβολταϊκά στο Χωράφι έως 200 kW

Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα - Νέο πρόγραμμα «Φωτοβολταϊκά στο Χωράφι έως 200 kW»,

την Τετάρτη 13 Μαΐου 2026 και ώρα 12:00 μ.μ, στην αίθουσα εκδηλώσεων της “ΕΝΩΣΗΣ αγροτών” στην Κρύα Ιωαννίνων.

 

Διαβάστε περισσότερα 

Επιστροφή στο ειδικό καθεστώς ΦΠΑ – Εκτός υπολογισμού η ενίσχυση Μέτρου 23

Ανάσα για αγρότες που βρέθηκαν εκτός ειδικού καθεστώτος ΦΠΑ αποκλειστικά λόγω της είσπραξης της ενίσχυσης του Μέτρου 23

Διαβάστε περισσότερα