Aνακοινώσεις και δελτία τύπου

Παράταση μέχρι τις 2 Ιουνίου για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ

Παράταση μέχρι τις 2 Ιουνίου για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ

Κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Διαχείρισης Άμεσων Ενισχύσεων της 23/4/2015, εγκρίθηκε η δυνατότητα, προαιρετικής για κάθε Κράτος Μέλος, παρέκκλισης από τον εκτελεστικό κανονισμό (ΕΕ) αριθ 809/2014, σε ότι αφορά στην καταληκτική ημερομηνία υποβολής της ενιαίας αίτησης ενίσχυσης στο ΟΣΔΕ.

Δημοσιεύθηκε στις 08 Μάιος 2015 Διαβάστε περισσότερα 

Η Ζοίνος Α.Ε. στις «Ανοιχτές Πόρτες»

Η Ζοίνος Α.Ε. στις «Ανοιχτές Πόρτες»

Το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Μαΐου από τις 11 το πρωί έως τις 7 το βράδυ, οι οινοπαραγωγοί-μέλη της «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» που ανήκουν στο οινοτουριστικό δίκτυο «Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος», περιμένουν τους φίλους του κρασιού στα επισκέψιμα οινοποιεία τους για ξεναγήσεις, γευστικές δοκιμές, εκδηλώσεις, δώρα και πολλές εκπλήξεις!

Δημοσιεύθηκε στις 07 Μάιος 2015 Διαβάστε περισσότερα 

Η διαδικασία για τις μεταβολές δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης το 2015

Με υπουργική απόφαση καθαρίσθηκε η διαδικασία υποβολής και εξέτασης αιτήσεων μεταβολών όσον αφορά στη χορήγηση δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης το 2015.

Δημοσιεύθηκε στις 06 Μάιος 2015 Διαβάστε περισσότερα 

Νάντια Βαλαβάνη: Αφορολόγητες οι επιδοτήσεις των αγροτών για το 2014 με νομοθετική ρύθμιση - Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για τα εισοδήματα του 2015

Νάντια  Βαλαβάνη: Αφορολόγητες οι επιδοτήσεις των αγροτών για το 2014 με νομοθετική ρύθμιση - Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για τα εισοδήματα του 2015

Νομοθετική ρύθμιση που θα προβλέπει την κατάργηση φορολόγησης των αποζημιώσεων και των επιδοτήσεων των αγροτών, θα κατατεθεί την επόμενη εβδομάδα από το υπουργείο Οικονομικών, όπως δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΚΚΕ, Διαμάντως Μανωλάκου, σχετικά με το φορολογικό σύστημα των αγροτών.

Αναλυτικά η ερώτηση και η σχετική απάντηση στην Βουλή της Αναπληρώτριας υπουργού :

Δημοσιεύθηκε στις 28 Απρίλιος 2015 Διαβάστε περισσότερα 

Άμεση αναστολή των διώξεων των πτηνοκτηνοτρόφων και ρύθμιση των εγγυημένων δανείων τους

Άμεση αναστολή των διώξεων των πτηνοκτηνοτρόφων και ρύθμιση των εγγυημένων δανείων τους, ζητούν από τους αρμόδιους υπουργούς Οικονομικών και Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, οι εκπρόσωποι της ΠΕΟΠΠ και της Πτηνοτροφικής, με αφορμή τα ειδοποιητήρια που καταφθάνουν μαζικά από την εκκαθαρίστρια τράπεζα ΑΤΕ. Με άλλη επιστολή προς το Δημήτρη Μάρδα, οι οργανώσεις των πτηνοτρόφων, ζητούν οριστικές λύσεις για τη ρύθμιση των δανείων τους με εγγύηση του δημοσίου.

Δημοσιεύθηκε στις 24 Απρίλιος 2015 Διαβάστε περισσότερα 

Διήμερες εκδηλώσεις της ΠΑΣΕΓΕΣ για την νέα ΚΑΠ στην Αθήνα, 27 & 28 Απριλίου

Διήμερες εκδηλώσεις της ΠΑΣΕΓΕΣ για την νέα ΚΑΠ στην Αθήνα, 27 & 28 Απριλίου

Στα πλαίσια του έργου START CAP «Υποστηρικτικά εργαλεία της ΚΑΠ για την ανάπτυξη των αγροτικών περιοχών» που υλοποιείται από την ΠΑΣΕΓΕΣ με συγχρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη «Στήριξη δράσεων ενημέρωσης σχετικά με την Κοινή Γεωργική Πολιτική», πραγματοποιήθηκαν πολυάριθμες ενημερωτικές ημερίδες και εκδηλώσεις σε περιφερειακό επίπεδο με στόχο την ευρύτερη δυνατή ενημέρωση σε σχέση με τις αποφάσεις και τις εφαρμογές της πολιτικής αυτής στη χώρα μας.

Δημοσιεύθηκε στις 24 Απρίλιος 2015 Διαβάστε περισσότερα 

Αλλαγές στη διαδικασία επιστροφής του Φ.Π.Α στους αγρότες ειδικού καθεστώτος.Σε 90 ημέρες από την υποβολή της αίτησης θα επιστρέφεται ο Φ.Π.Α.

Σύμφωνα με την ΠΟΛ 1089/2015 επέρχονται τροποποιήσεις στη διαδικασία επιστροφής του Φ.Π.Α. στους αγρότες ειδικού καθεστώτος.
Η ολοκλήρωση της διαδικασίας επιστροφής πραγματοποιείται πλέον εντός προθεσμίας ενενήντα (90) ημερών από την υποβολή της αίτησης επιστροφής.

Δημοσιεύθηκε στις 23 Απρίλιος 2015 Διαβάστε περισσότερα 

Αντιδρά η ΠΑΣΕΓΕΣ στη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων του ΕΛΓΑ στην ΤτΕ

Την έντονη ανησυχία και αντίθεση της εκφράζει η ΠΑΣΕΓΕΣ για την απόφαση της Κυβέρνησης για υποχρεωτική μεταφορά, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, των ταμειακών διαθεσίμων του ΕΛΓΑ στην Τράπεζα της Ελλάδος.


Δημοσιεύθηκε στις 23 Απρίλιος 2015 Διαβάστε περισσότερα 

«ΝΕΑ ΡΥΘΜΙΣΗ 100 ΔΟΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΟΓΑ»

«ΝΕΑ ΡΥΘΜΙΣΗ 100 ΔΟΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΟΓΑ»

Η Διοίκηση του ΟΓΑ ενημερώνει ότι: Με τη νέα ρύθμιση (Ν.4321/2015) παρέχεται προς τους ασφαλισμένους η δυνατότητα να ρυθμίσουν τις καθυστερούμενες μέχρι 31-12-2014 ασφαλιστικές εισφορές τους, σε 100 (κατά ανώτατο όριο) ισόποσες μηνιαίες δόσεις. Οι ασφαλισμένοι που οφείλουν καθυστερούμενες εισφορές μπορούν να υπαχθούν στη ρύθμιση, με ηλεκτρονική αίτηση που θα υποβάλουν έως και 30-4-2015.

Δημοσιεύθηκε στις 07 Απρίλιος 2015 Διαβάστε περισσότερα 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΠΑΣΕΓΕΣ

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ-ΠΑΣΕΓΕΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΣΕΓΕΣ στη σημερινή του συνεδρίαση μετά από τον απολογισμό από τη συλλογή των αιτήσεων ΟΣΔΕ 2015 που έχουν υποβληθεί στις 140 πύλες των μελών της (συνεταιρισμών) εκφράζει την ανησυχία του για την ομαλή ολοκλήρωση του έργου αλλά κυρίως για την ομαλή καταβολή των ενισχύσεων, σε μια χρονική περίοδο, που ο παραγωγικός αγροτικός τομέας έχει ανάγκη την διατήρηση της στοιχειώδους και κρίσιμης ταμειακής ρευστότητας των εκμεταλλεύσεων με την απρόσκοπτη καταβολή των ενισχύσεων το 2015.

Δημοσιεύθηκε στις 04 Απρίλιος 2015 Διαβάστε περισσότερα