Εκτύπωση σελίδας

Αντιδρά η ΠΑΣΕΓΕΣ στη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων του ΕΛΓΑ στην ΤτΕ

Δημοσιεύθηκε στις 23 Απρίλιος 2015

Την έντονη ανησυχία και αντίθεση της εκφράζει η ΠΑΣΕΓΕΣ για την απόφαση της Κυβέρνησης για υποχρεωτική μεταφορά, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, των ταμειακών διαθεσίμων του ΕΛΓΑ στην Τράπεζα της Ελλάδος.


Με αυτή τη κίνηση πανικού μπροστά στα άδεια ταμεία η Κυβέρνηση αποφάσισε με συνοπτικές διαδικασίες να βάλει χέρι στα χρήματα των ελλήνων αγροτών, σε μια περίοδο που οι ανάγκες κάλυψης αποζημιώσεων φυτικής και ζωικής παραγωγής εξαιτίας των καιρικών φαινομένων είναι μεγαλύτερες από κάθε άλλη χρονιά. Καλούμε τη Κυβέρνηση να επανεξέταση την απόφαση και τη Διοίκηση του ΕΛΓΑ να μην αναστείλει την διαδικασία εκτίμησης των ζημιών εξαιτίας αυτής της ενέργειας. Σε μια περίοδο που οι έλληνες αγρότες αντιμετωπίζουν έντονο πρόβλημα ρευστότητας, τα χρήματα για την κάλυψη των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ πρέπει να είναι διαθέσιμα αμέσως μετά την ολοκλήρωση της εκτίμησης των ζημιών.



Τελευταία νέα & ενημερώσεις

Έως 14 Απρίλη ανάρτηση ποσοτήτων σε καλαμπόκι για λήψη συνδεδεμένης

Αναλυτικότερα, η επίσημη ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ εξηγεί πως είναι ενεργές οι εφαρμογές καταχώρησης ποσοτήτων για τα συνδεδεμένα καθεστώτα άμεσων ενισχύσεων του έτους 2023. Ειδικότερα :

Διαβάστε περισσότερα 

Καθιέρωση καταβολής ετήσιου ανταποδοτικού τέλους για τη διαχείριση των νεκρών ζώων

Σε εφαρμογή του άρθρου 15 του ν.4351/2015, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, για τη θέσπιση του εθνικού προγράμματος συλλογής και διαχείρισης νεκρών ζώων (ΕΠΣΥΔ),

Διαβάστε περισσότερα 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο  ΓΕΝΙΚΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ “ΕΝΩΣΗ αγροτών” κάνει γνωστό στους αγρότες οι οποίοι είναι συνταξιούχοι ότι από 01/01/2024 

Διαβάστε περισσότερα