Aνακοινώσεις και δελτία τύπου

Η Συνεταιριστική Οινοποιία Ηπείρου, ΖΟΙΝΟΣ ΑΕ συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού

Η Συνεταιριστική Οινοποιία Ηπείρου, ΖΟΙΝΟΣ ΑΕ συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού

Η Συνεταιριστική Οινοποιία Ηπείρου, ΖΟΙΝΟΣ ΑΕ συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού, που πραγματοποιείται και εορτάζεται από το 2009, τη δεύτερη Κυριακή του Νοεμβρίου. Την Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015, από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, η ΖΟΙΝΟΣ ΑΕ γιορτάζει και σας περιμένει στο ανακαινισμένο οινοποιείο της για μία μέρα γεμάτη με γευστικές και μεθυστικές περιηγήσεις.

Δημοσιεύθηκε στις 06 Νοέμβριος 2015 Διαβάστε περισσότερα 

ΚΑΛΕΣΜΑ

ΚΑΛΕΣΜΑ

   Μετά  τα  μέτρα  τα  οποία  ψηφίστηκαν  και  αυτά  τα  οποία αναμένεται  να ψηφιστούν, στα  πλαίσια εφαρμογής  του  τρίτου  μνημονίου  τα  οποία  προβλέπουν  πέραν  των  άλλων  την  φορολόγηση  του  αγροτικού  εισοδήματος  από  το  πρώτο  ευρώ  με  συντελεστή  26%  και  αύξηση  της  προκαταβολής  σε  100%, την  κατάργηση  του  αγροτικού  πετρελαίου, τον τριπλασιασμό  των  ασφαλιστικών  εισφορών  τα  οποία σε  συνδυασμό  με  την  μη  ρύθμιση  των  κόκκινων  δανείων  οδηγούν  με  μαθηματική  ακρίβεια  στον  αφανισμό  ολόκληρου  του  αγροτικού  πληθυσμού  και  κατά  συνέπεια  ολόκληρης  της  οικονομίας.

Δημοσιεύθηκε στις 05 Νοέμβριος 2015 Διαβάστε περισσότερα 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΡΟΤΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ - ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΡΟΤΩΝ

Ο  Γ.Α.Σ.Ιωαννίνων  “ΕΝΩΣΗ αγροτών” κάνει γνωστό στους  αγρότες  σύμφωνα  με  την ισχύουσα  νομοθεσία, ότι οι αγρότες οι οποίοι κάνουν χρήση  φυτοφαρμάκων, θα πρέπει  να  εκπαιδευτούν  και  στη  συνέχεια  να  πιστοποιηθούν  προκειμένου  να  έχουν  την  δυνατότητα  να  αγοράζουν  και  να  χρησιμοποιούν  φυτοφάρμακα.

Δημοσιεύθηκε στις 30 Οκτώβριος 2015 Διαβάστε περισσότερα 

Εσπερίδα Τυροκομίας

Η Περιφέρεια Ηπείρου και η Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Έρευνας και Παρέμβασης – Ε.Ψ.Ε.Π., σας προσκαλούν  στην Εσπερίδα που θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με:
τo «Ι.Τ.α.Π.-Τμήμα γάλακτος Ιωαννίνων» και τη γαλακτοκομική  ΕΠΑ.Σ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
του ΕΛ.Γ.Ο. «ΔΗΜΗΤΡΑ» με θέμα:

Δημοσιεύθηκε στις 30 Οκτώβριος 2015 Διαβάστε περισσότερα 

2o. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ - ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ

2o. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ  ΣΥΝΕΔΡΙΟ - ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ  ΓΕΩΡΓΙΑΣ

Σας ενημερώνουμε ότι στις  4 και 5 Νοεμβρίου  στην Αθήνα, στο Ζάππειο Μέγαρο πραγματοποιείται  το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας με θέμα: «Οι αγρότες και οι οργανώσεις τους επιχειρούν και σηματοδοτούν την επανεκκίνηση της αγροτικής οικονομίας».  

 

Δημοσιεύθηκε στις 29 Οκτώβριος 2015 Διαβάστε περισσότερα 

Άμεσες και μεσοπρόθεσμες προτάσεις για την κτηνοτροφία κατέθεσε ο ΣΕΚ στον Μπόλαρη

Άμεσες και μεσοπρόθεσμες προτάσεις για την κτηνοτροφία κατέθεσε ο ΣΕΚ στον Μπόλαρη

Θέσεις- προτάσεις για την αντιμετώπιση των άμεσων προβλημάτων της κτηνοτροφίας, καθώς και τους άμεσους και µεσοπρόθεσμους στόχους για την ανάπτυξη του κλάδου, κατέθεσε το Προεδρείο του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας στον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Μάρκο Μπόλαρη, κατά την διάρκεια συνάντησής τους την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου.

Αναλυτικά οι θέσεις – προτάσεις που κατέθεσε ο ΣΕΚ για την ελληνική κτηνοτροφία έχουν ως εξής:

Δημοσιεύθηκε στις 23 Οκτώβριος 2015 Διαβάστε περισσότερα 

Ενιαίο μέτωπο ΣΕΚ, ΠΕΚ κατά των μέτρων

Ενιαίο μέτωπο ΣΕΚ, ΠΕΚ κατά των μέτρων

Κοινό «μέτωπο», με σκοπό την ανάληψη πρωτοβουλιών για δυναμικές κινητοποιήσεις που θα περιλαμβάνουν ανάπτυξη μπλόκων σε χωριά και εθνικές οδούς, καθώς και κάθοδο στην Αθήνα για να αποτρέψουν τη νέα φοροκαταιγίδα, που προωθεί η κυβέρνηση σε βάρος του πρωτογενή τομέα, διαμορφώνουν αγρότες, κτηνοτρόφοι και αλιείς.

Δημοσιεύθηκε στις 19 Οκτώβριος 2015 Διαβάστε περισσότερα 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο  Γενικός Αγροτικός Συν/σμός Ιωαννίνων  “ΕΝΩΣΗ αγροτών”, κάνει γνωστό στους αγρότες οι οποίοι έχουν  υποβάλλει  αίτηση  για  τις  επιδοτήσεις  του έτους  2015  ότι  έχει  αναρτηθεί  ο  κατάλογος  με  τους  δικαιούχους  οι  οποίοι  έχουν  ενταχθεί  στο  καθεστώς  των  μικρών  παραγωγών  με  δικαιούμενο  ποσό  κάτω  από  1250,00 €.

Δημοσιεύθηκε στις 15 Οκτώβριος 2015 Διαβάστε περισσότερα 

Μέχρι και σήμερα 15/10 οι αιτήσεις απένταξης από το καθεστώς των μικροκαλλιεργητών

Μέχρι και σήμερα 15/10 οι αιτήσεις απένταξης από το καθεστώς των μικροκαλλιεργητών

Μέχρι και σήμερα, Πέμπτη 15 Οκτωβρίου , μπορούν οι παραγωγοί να υποβάλλουν την αίτησή απένταξή τους από το καθεστώς των μικροκαλλιεργητών – σύμφωνα με εγκύκλιο του ΟΠΕΚΕΠΕ - στο οποίο εντάσσονται αυτόματα για τα έτη 2015-2019 όσοι δικαιούνται να λάβουν άμεσες ενισχύσεις το 2015, συμπεριλαμβανομένων τσεκ, συνδεδεμένης και ειδικής ενίσχυσης για το βαμβάκι, αθροιστικά ύψους έως 1.250 ευρώ.

Δημοσιεύθηκε στις 15 Οκτώβριος 2015 Διαβάστε περισσότερα 

Σύσκεψη για την κτηνοτροφία στην Θεσσαλονίκη καλεί ο ΣΕΚ

Σύσκεψη για την κτηνοτροφία στην Θεσσαλονίκη καλεί ο ΣΕΚ

Προκειμένου να συζητηθούν όλα τα φλέγοντα ζητήματα της κτηνοτροφίας, όπως η φορολογία, το ασφαλιστικό, ο ΦΠΑ κ.α., και να ληφθούν από κοινού αποφάσεις για την αντιμετώπισή τους, ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας προσκαλεί τις κτηνοτροφικές οργανώσεις σε σύσκεψη στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 17 Οκτωβρίου.

Δημοσιεύθηκε στις 09 Οκτώβριος 2015 Διαβάστε περισσότερα