Aνακοινώσεις και δελτία τύπου

Έως 2 Ιουνίου οι αιτήσεις ενιαίας ενίσχυσης και εξισωτικής

Έως 2 Ιουνίου οι αιτήσεις ενιαίας ενίσχυσης και εξισωτικής

Το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος & Ενέργειας γνωστοποιεί ότι εγκρίθηκε η δυνατότητα παρέκκλισης σε ό,τι αφορά στην καταληκτική ημερομηνία υποβολής της ενιαίας αίτησης ενίσχυσης στο ΟΣΔΕ έως και την Τρίτη 2 Ιουνίου 2015, μετά και τη δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης του εκτελεστικού κανονισμού (ΕΕ) αριθ 747/2015. 

Δημοσιεύθηκε στις 13 Μάιος 2015 Διαβάστε περισσότερα 

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΟΡΘΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΟΡΘΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ

Με την ΚΥΑ 8197/90290/22-7-2013 (ΦΕΚ 1883/Β/2013) των υπουργών Υγείας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, έχει θεσπιστεί το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την ορθολογική χρήση των γεωργικών φαρμάκων (σε εφαρμογή της Οδηγίας 2009/128/ΕΚ).
            Ένα μεγάλο μέρος της ανωτέρω ΚΥΑ (τα Κεφάλαια Ι και ΙΙ) αφορούν το σύστημα κατάρτισης στην ορθολογική χρήση των γεωργικών φαρμάκων και τη χορήγηση του σχετικού πιστοποιητικού. 

Δημοσιεύθηκε στις 13 Μάιος 2015 Διαβάστε περισσότερα 

ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ

Νομική βάση για την εφαρμογή της συνταγογράφησης αποτελεί ο νόμος 4036/2012 όπως τροποποιήθηκε με τον 4235/2014.

Οι λεπτομέρειες εφαρμογής του συστήματος καθορίστηκαν με την Υπουργική Απόφαση 9497/104760/20-8-2014. Η Απόφαση αυτή ορίζει ότι η συνταγογράφηση θα γίνεται ηλεκτρονικά, μέσα από εφαρμογή του ΥΠ.Α.Α.Τ. και ξεκινά να είναι υποχρεωτική ένα μήνα μετά το στήσιμο και την οριστικοποίηση της ηλεκτρονικής εφαρμογής. 

Δημοσιεύθηκε στις 13 Μάιος 2015 Διαβάστε περισσότερα 

Βασίλης Λύτης: “Αγρο-οικολογική μετάβαση: κλειδί προσαρμογής της γεωργίας στην κλιματική αλλαγή”

Βασίλης  Λύτης: “Αγρο-οικολογική μετάβαση: κλειδί προσαρμογής της γεωργίας στην κλιματική αλλαγή”

Η “Αγρο-οικολογική μετάβαση: το κλειδί στην προσαρμογή της γεωργίας στην κλιματική αλλαγή και στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα” ήταν το θέμα της ομιλίας του κ. Βασίλειου Λύτη, μέλους του Δ.Σ. της ΠΑΣΕΓΕΣ, στην Διεθνή Συνδιάσκεψη με θέμα «Για μια αγροτική παραγωγή μικρής και μεσαίας κλίμακας: Οικονομικά βιώσιμη, περιβαλλοντικά βιώσιμη και κοινωνικά συμμετοχική».

Η εν λόγω συνδιάσκεψη έλαβε χώρα στην Αθήνα, την Πέμπτη 7 Μαΐου και διοργανώθηκε από την Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή της Ελλάδος (Ο.Κ.Ε.) σε συνεργασία με την Ένωση των Οικονομικών και Κοινωνικών Συμβουλίων και Παρόμοιων Θεσμών της Γαλλοφωνίας (UCESIF), και το πλήρες κείμενο της ομιλίας του κ. Λύτη έχει ως εξής:

Δημοσιεύθηκε στις 12 Μάιος 2015 Διαβάστε περισσότερα 

Ολόκληρη η τροπολογία για τον φόρο στις επιδοτήσεις πάνω από 12.000 ευρώ

Κατατέθηκε το βράδυ της Πέμπτης 7 Μαΐου στη Βουλή η τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών με την οποία τα 12.000 ευρώ ορίζοντας ως το «ταβάνι» για το αφορολόγητο των ευρωπαϊκών επιδοτήσεων που λαμβάνουν οι αγρότες. Το ποσό της ενίσχυσης που ξεπερνά το νούμερο θα προσμετράται κανονικά στο εισόδημα και θα φορολογείται με 13%.

Δημοσιεύθηκε στις 08 Μάιος 2015 Διαβάστε περισσότερα 

Παράταση μέχρι τις 2 Ιουνίου για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ

Παράταση μέχρι τις 2 Ιουνίου για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ

Κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Διαχείρισης Άμεσων Ενισχύσεων της 23/4/2015, εγκρίθηκε η δυνατότητα, προαιρετικής για κάθε Κράτος Μέλος, παρέκκλισης από τον εκτελεστικό κανονισμό (ΕΕ) αριθ 809/2014, σε ότι αφορά στην καταληκτική ημερομηνία υποβολής της ενιαίας αίτησης ενίσχυσης στο ΟΣΔΕ.

Δημοσιεύθηκε στις 08 Μάιος 2015 Διαβάστε περισσότερα 

Η Ζοίνος Α.Ε. στις «Ανοιχτές Πόρτες»

Η Ζοίνος Α.Ε. στις «Ανοιχτές Πόρτες»

Το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Μαΐου από τις 11 το πρωί έως τις 7 το βράδυ, οι οινοπαραγωγοί-μέλη της «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» που ανήκουν στο οινοτουριστικό δίκτυο «Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος», περιμένουν τους φίλους του κρασιού στα επισκέψιμα οινοποιεία τους για ξεναγήσεις, γευστικές δοκιμές, εκδηλώσεις, δώρα και πολλές εκπλήξεις!

Δημοσιεύθηκε στις 07 Μάιος 2015 Διαβάστε περισσότερα 

Η διαδικασία για τις μεταβολές δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης το 2015

Με υπουργική απόφαση καθαρίσθηκε η διαδικασία υποβολής και εξέτασης αιτήσεων μεταβολών όσον αφορά στη χορήγηση δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης το 2015.

Δημοσιεύθηκε στις 06 Μάιος 2015 Διαβάστε περισσότερα 

Νάντια Βαλαβάνη: Αφορολόγητες οι επιδοτήσεις των αγροτών για το 2014 με νομοθετική ρύθμιση - Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για τα εισοδήματα του 2015

Νάντια  Βαλαβάνη: Αφορολόγητες οι επιδοτήσεις των αγροτών για το 2014 με νομοθετική ρύθμιση - Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για τα εισοδήματα του 2015

Νομοθετική ρύθμιση που θα προβλέπει την κατάργηση φορολόγησης των αποζημιώσεων και των επιδοτήσεων των αγροτών, θα κατατεθεί την επόμενη εβδομάδα από το υπουργείο Οικονομικών, όπως δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΚΚΕ, Διαμάντως Μανωλάκου, σχετικά με το φορολογικό σύστημα των αγροτών.

Αναλυτικά η ερώτηση και η σχετική απάντηση στην Βουλή της Αναπληρώτριας υπουργού :

Δημοσιεύθηκε στις 28 Απρίλιος 2015 Διαβάστε περισσότερα 

Άμεση αναστολή των διώξεων των πτηνοκτηνοτρόφων και ρύθμιση των εγγυημένων δανείων τους

Άμεση αναστολή των διώξεων των πτηνοκτηνοτρόφων και ρύθμιση των εγγυημένων δανείων τους, ζητούν από τους αρμόδιους υπουργούς Οικονομικών και Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, οι εκπρόσωποι της ΠΕΟΠΠ και της Πτηνοτροφικής, με αφορμή τα ειδοποιητήρια που καταφθάνουν μαζικά από την εκκαθαρίστρια τράπεζα ΑΤΕ. Με άλλη επιστολή προς το Δημήτρη Μάρδα, οι οργανώσεις των πτηνοτρόφων, ζητούν οριστικές λύσεις για τη ρύθμιση των δανείων τους με εγγύηση του δημοσίου.

Δημοσιεύθηκε στις 24 Απρίλιος 2015 Διαβάστε περισσότερα