Εκτύπωση σελίδας

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ Α.Τ.Ε

Δημοσιεύθηκε στις 17 Μάρτιος 2017

ΠΡΟΣ:

• Τον Πρωθυπουργό κ.ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ
• ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΥΠΟΥΡΓΟ κ.ΕΥΚΛΕΙΔΗ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ κ.ΓΕΩΡΓΙΟ ΧΟΥΛΙΑΡΑΚΗ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ κα.ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΠΑΝΑΤΣΙΟΥ
• ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
κ. ΒΑΓΓΕΛΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΑΤ
κ.ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΩΝΗ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΑΑΤ
κ.ΒΑΣΙΛΗ ΚΟΚΚΑΛΗ
• ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
κ.ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ
• ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

  Μεγάλη οργή και αγανάκτηση επικρατεί μεταξύ των κτηνοπτηνοτρόφων της περιοχής μας, οι οποίοι ετοιμάζονται να προβούν σε δυναμικές κινητοποιήσεις μετά την απαράδεκτη ενέργεια από μέρους της υπό εκκαθάρισης Α.Τ.Ε της κατάσχεσης τραπεζικών λογαριασμών αλλά και την αποστολή προειδοποιητικών επιστολών με τις οποίες καλούν τους κτηνοπτηνοτρόφους οφειλέτες των καθυστερημένων δανείων να τα εξοφλήσουν στο σύνολό τους σε συγκεκριμένη ημερομηνία μετά την παρέλευση της οποίας χωρίς άλλη ειδοποίηση θα αποσταλούν για βεβαίωση στις κατά τόπους οικονομικές εφορίες.

Τα παραπάνω δάνεια είχαν χορηγηθεί σε κτηνοπτηνοτρόφους με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου για ζημιές τις οποίες υπέστησαν και αποτιμώνται σε χιλιάδες ευρώ για κάθε παραγωγό και όχι σε εκατοντάδες χιλιάδες ή εκατομμύρια ευρώ όπως συμβαίνει σε οφειλές άλλων τάξεων.

Η ενέργεια αυτή της εταιρείας η οποία έχει αναλάβει την εκκαθάριση της πρώην Α.Τ.Ε στην συγκεκριμένη χρονική περίοδο πρέπει να σας υποψιάσει και  προβληματίσει σαν πολιτική ηγεσία δεδομένου του ότι έγινε πριν την νομοθετική ρύθμιση την οποία ετοιμάζει η κυβέρνηση.

  Γι’ αυτό σας καλούμε να ενεργήσετε άμεσα, ώστε να  αρθεί το μέτρο των κατασχέσεων παράλληλα δε να γίνει άμεσα διευθέτηση του προβλήματος προχωρώντας το Υπουργείο σε γενναία ρύθμιση των δανείων με νομοθετική ρύθμιση η οποία θα δώσει ανάσα στους χιλιάδες κτηνοπτηνοτρόφους οι οποίοι δίνουν αγώνα επιβίωσης μετά την φορολογική και ασφαλιστική αφαίμαξη την οποία υπέστησαν η οποία σε συνδυασμό με την κατακόρυφη αύξηση του κόστους παραγωγής αλλά και την μακροχρόνια οικονομική κρίση την οποία διέρχεται η χώρα μας, έβαλαν θηλιά στο λαιμό των παραγωγών και τους οδηγούν  στον αφανισμό.

  Αν πραγματικά πιστεύετε σε αυτά τα οποία καθημερινά διατυμπανίζετε στα  Μ.Μ.Ε για την συμβολή του πρωτογενή τομέα στην έξοδο της χώρας από την κρίση έστω και αυτή την ύστατη στιγμή  δώστε λύση στο θέμα άμεσα διότι σε αντίθετη περίπτωση θα είναι πολύ αργά.  

Για τον Γ.Α.Σ.Ιωαννίνων “ΕΝΩΣΗ αγροτών”

Ο  Πρόεδρος  του  Δ.Σ

 Χριστόδουλος  Μπαλτογιάννης

 


Τελευταία νέα & ενημερώσεις

Έως 14 Απρίλη ανάρτηση ποσοτήτων σε καλαμπόκι για λήψη συνδεδεμένης

Αναλυτικότερα, η επίσημη ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ εξηγεί πως είναι ενεργές οι εφαρμογές καταχώρησης ποσοτήτων για τα συνδεδεμένα καθεστώτα άμεσων ενισχύσεων του έτους 2023. Ειδικότερα :

Διαβάστε περισσότερα 

Καθιέρωση καταβολής ετήσιου ανταποδοτικού τέλους για τη διαχείριση των νεκρών ζώων

Σε εφαρμογή του άρθρου 15 του ν.4351/2015, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, για τη θέσπιση του εθνικού προγράμματος συλλογής και διαχείρισης νεκρών ζώων (ΕΠΣΥΔ),

Διαβάστε περισσότερα 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο  ΓΕΝΙΚΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ “ΕΝΩΣΗ αγροτών” κάνει γνωστό στους αγρότες οι οποίοι είναι συνταξιούχοι ότι από 01/01/2024 

Διαβάστε περισσότερα