Aνακοινώσεις και δελτία τύπου

Αντίθετος ο ΣΕΚ τόσο με το μνημόνιο, όσο και με την απελευθέρωση της διάρκειας του φρέσκου γάλακτος

Αντίθετος ο ΣΕΚ τόσο με το μνημόνιο, όσο και με την απελευθέρωση της διάρκειας του φρέσκου γάλακτος

Πέρα των γενικών μέτρων που συμφωνήθηκαν στο νέο μνημόνιο και αφορούν και πλήττουν την Αγροτική Οικονομία και τους αγρότες- κτηνοτρόφους (φορολογικά, ΦΠΑ, ΟΓΑ κλπ) απελευθερώνεται η επιτρεπόμενη διάρκεια του φρέσκου νωπού παστεριωμένου γάλακτος και από τις 7 ημέρες (πριν 1 χρόνο 5 ημέρες) αφήνεται πλέον στην επιλογή του μεταποιητή μέχρι 11 ημέρες από την παστερίωση.

Δημοσιεύθηκε στις 13 Αύγουστος 2015 Διαβάστε περισσότερα 

Ιδρύθηκε Εθνική Συνδικαλιστική Επιτροπή Αγροτών

Ως αποτέλεσμα της Πανελλαδικής Σύσκεψης εκπροσώπων Αγροτικών Συνδικαλιστικών και Συνεταιριστικών Οργανώσεων, που πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 11 Αυγούστου στην Αθήνα ομόφωνα αποφασίστηκε η ίδρυση Εθνικής Συνδικαλιστικής Επιτροπής έκφρασης των Ελλήνων αγροτών.

Όπως τονίζεται σε σχετική διακήρυξη που εξέδωσαν οι συμμετέχοντες στην σύσκεψη την οποία και υπογράφουν, στόχος της κίνησής τους αυτής είναι :

Δημοσιεύθηκε στις 12 Αύγουστος 2015 Διαβάστε περισσότερα 

Αλλάζουν οι εξετάσεις για το πιστοποιητικό Ορθολογικής Χρήσης Γεωργικών Φαρμάκων

Αλλάζουν οι εξετάσεις για το πιστοποιητικό Ορθολογικής Χρήσης Γεωργικών Φαρμάκων

Αλλάζει από σήμερα, Δευτέρα 10 Αυγούστου, η διαδικασία για τη χορήγηση του πιστοποιητικού Ορθολογικής Χρήσης Γεωργικών Φαρμάκων.

Σύμφωνα με σχετικό έγγραφο που εξέδωσε το ΥΠΑΠΕΝ οι αλλαγές είναι οι εξής:

Δημοσιεύθηκε στις 10 Αύγουστος 2015 Διαβάστε περισσότερα 

Έναρξη λειτουργίας του «Συνηγόρου της Αγοράς» στη διαδικτυακή πύλη του Υπουργείου Εξωτερικών AGORA

Δημοσιεύθηκε στις 07 Αύγουστος 2015 Διαβάστε περισσότερα 

ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ

Κύριε Πρόεδρε,

Την 4η Αυγούστου 2015 στο Βόλο, 70 Συνεταιριστές από 30 Συνεταιριστικές Οργανώσεις της Βόρειας, της Κεντρικής Ελλάδας καθώς και της Ηπείρου με την συμμετοχή και της ΠΑΣΕΓΕΣ πραγματοποιήθηκε πολύωρη σύσκεψη, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος καθώς και για τα επικείμενα εξοντωτικά μέτρα τα οποία πρόκειται να ψηφιστούν σύντομα στη Βουλή.

Δημοσιεύθηκε στις 07 Αύγουστος 2015 Διαβάστε περισσότερα 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Σε συνάντηση 60 εκπροσώπων από 27 Αγροτικές και Συνεταιριστικές Οργανώσεις  που έγινε στην Ένωση Βόλου παρουσία του Προέδρου και του Γενικού Διευθυντή της ΠΑΣΕΓΕΣ, μετά από πολύωρη συζήτηση για τα επικείμενα φορολογικά μέτρα, το κοινό συμπέρασμα ομόφωνα είναι ότι οδηγούμαστε σε γενοκτονία των αγροτών.

Δημοσιεύθηκε στις 05 Αύγουστος 2015 Διαβάστε περισσότερα 

Κάλεσμα 17 συνεταιριστών στην ΠΑΣΕΓΕΣ για συνάντηση στις 4 Αυγούστου στο Βόλο

Κάλεσμα 17 συνεταιριστών στην ΠΑΣΕΓΕΣ για συνάντηση στις 4 Αυγούστου στο Βόλο

Να συναντηθούν, προκειμένου να βρουν κοινό τόπο στην αντιμετώπιση της δύσκολης για τον αγροτικό κλάδο κατάστασης, καλούν 17 συνεταιριστές από τη Λάρισα, την Καρδίτσα, την Καλαμπάκα, τα Γρεβενά, το Κιλκίς, τα Γιαννιτσά, την Καβάλα και τη Ροδόπη την ΠΑΣΕΓΕΣ. Η συνάντηση έχει προγραμματιστεί για τις 4 Αυγούστου στον Βόλο. Στην επιστολή - κάλεσμα οι συνεταιριστές ξεκαθαρίζουν προς τη διοίκηση της ΠΑΣΕΓΕΣ ότι «σε περίπτωση άρνησής σας να παρευρεθείτε σε αυτή την συγκέντρωση, είμαστε αναγκασμένοι,( και αυτό δεν αποτελεί απειλή), να αναλάβουμε πρωτοβουλίες (πανελλαδική συγκέντρωση) με μοναδικό μέλημά μας, να αποτρέψουμε τον αφανισμό του Συνεταιριστικού κινήματος αλλά και των αγροτών, τους οποίους όλοι εμείς εκπροσωπούμε».

Δημοσιεύθηκε στις 01 Αύγουστος 2015 Διαβάστε περισσότερα 

Άμεση συνάντηση με τον αν. υπ. Οικονομικών ζητά ο ΣΕΚ

Άμεση συνάντηση με τον αν. υπ. Οικονομικών ζητά ο ΣΕΚ

Με αφορμή τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, κ. Τ. Αλεξιάδη, σύμφωνα με τις οποίες ζητήματα που αφορούν τη φορολόγηση, ασφάλιση κ.λ.π. των αγροτών– κτηνοτρόφων θα συζητηθούν τώρα με τους Θεσμούς, ενώ αντίθετα η εκπρόσωπος της κυβέρνησης δεσμεύτηκε ότι τα μέτρα αυτά θα συζητηθούν αργότερα, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας, κ. Παναγιώτης Πεβερέτος, ζητά άμεση συνάντηση μαζί του.

Δημοσιεύθηκε στις 31 Ιούλιος 2015 Διαβάστε περισσότερα 

«Υποβολή Αιτήσεων Για Το Πρόγραμμα Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων «ΕΤΗΣΙΟ 2012»

«Υποβολή Αιτήσεων Για Το Πρόγραμμα Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων «ΕΤΗΣΙΟ 2012»

Ο ΕΛ.Γ.Α  καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν αιτήσεις, με συνημμένα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, από Παρασκευή  17 Ιουλίου  2015 έως και Δευτέρα   17 Αυγούστου 2015, για το σύνολο των γεωργοκτηνοτροφικών τους εκμεταλλεύσεων   που ζημιώθηκαν από θεομηνίες (πλημμύρες, κατολισθήσεις) και δυσμενείς καιρικές συνθήκες (ανεμοθύελλες, υπερβολικές βροχοπτώσεις, παγετός, χιόνι, χαλάζι και υψηλές θερμοκρασίες)  κατά τη χρονική περίοδο Ιανουάριος –Δεκέμβριος 2012

Δημοσιεύθηκε στις 29 Ιούλιος 2015 Διαβάστε περισσότερα 

Νέα παράταση έως τις 31 Ιουλίου για εισφορές και δόσεις στον ΟΓΑ

Νέα παράταση έως τις 31 Ιουλίου για εισφορές και δόσεις στον ΟΓΑ

Μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή 31 Ιουλίου θα έχουν τη δυνατότητα οι ασφαλισμένοι και οι οφειλέτες του ΟΓΑ να καταβάλουν τις εισφορές τους ή τις δόσεις από ρυθμίσεις χρεών χωρίς κάποια επιπλέον επιβάρυνση.

Δημοσιεύθηκε στις 24 Ιούλιος 2015 Διαβάστε περισσότερα