Εκτύπωση σελίδας

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ

Δημοσιεύθηκε στις 05 Ιούλιος 2023

ΠΡΟΣ:

ΠΡΟΣ,
Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Λευτέρη Αυγενάκη
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ,
• Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Διονύσιο Σταμενίτη
• Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σταύρο Κελέτση
• Βουλευτές Ν.Ιωαννίνων
• Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ  ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ

Όπως  σας είναι γνωστό, οι άστατες  καιρικές  συνθήκες  οι  οποίες  επικρατούν  στην χώρα μας και ιδιαίτερα στον Νομό μας με τις συνεχόμενες βροχοπτώσεις,

έχουν επιφέρει ολοκληρωτική καταστροφή σε όλες τις καλλιέργειες με αποτέλεσμα μέχρι σήμερα που πλησιάζουμε στο μέσο του καλοκαιριού οι αγρότες να μην έχουν κατορθώσει να συλλέξουν ούτε ένα δέμα μηδικής.

  Σε ότι αφορά τα σιτηρά, μεγάλες εκτάσεις έχουν μείνει ακαλλιέργητες και σε όσες από αυτές έχουν σπαρθεί καταστράφηκαν , το ίδιο συμβαίνει και στην αμπελοκαλλιέργεια του Νομού μας όπου πάνω από το 90%  των καλλιεργειών έχει υποστεί ολοκληρωτική καταστροφή.

  Όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με το υψηλό κόστος παραγωγής των καθυστερήσεων πληρωμών των επιδοτήσεων αλλά και την μείωση των τιμών διάθεσης του γάλακτος, δημιουργούν ασφυκτικές καταστάσεις στον πρωτογενή τομέα ο οποίος έχει φτάσει σε οριακό σημείο και απειλείται πλέον με αφανισμό με ότι αυτό συνεπάγεται για την οικονομία του Νομού μας και κατ’ επέκταση για την οικονομία της χώρας όπου η συμβολή του είναι τεράστια. 

  Κύριε  Υπουργέ,

Μαζί με τις ευχές μας για καλή επιτυχία στο έργο σας, σας παρακαλούμε όπως στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας αναλάβετε άμεσα πρωτοβουλίες για την ενίσχυση των αγροτών του Νομού μας οι οποίοι βρίσκονται στην πιο δεινή θέση, έναντι των άλλων αγροτών της χώρας, λόγω της μορφολογίας του εδάφους και του μικρού και κατακερματισμένου κλήρου όπου το κόστος παραγωγής είναι δυσβάσταχτο.

  Με  την  πεποίθηση  ότι  θα  ανταποκριθείτε θετικά στο αίτημα μας, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

 

Με  εκτίμηση

Ο Πρόεδρος  του  Δ.Σ

 Θεοχάρης  Λιούρης


Τελευταία νέα & ενημερώσεις

Έως 14 Απρίλη ανάρτηση ποσοτήτων σε καλαμπόκι για λήψη συνδεδεμένης

Αναλυτικότερα, η επίσημη ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ εξηγεί πως είναι ενεργές οι εφαρμογές καταχώρησης ποσοτήτων για τα συνδεδεμένα καθεστώτα άμεσων ενισχύσεων του έτους 2023. Ειδικότερα :

Διαβάστε περισσότερα 

Καθιέρωση καταβολής ετήσιου ανταποδοτικού τέλους για τη διαχείριση των νεκρών ζώων

Σε εφαρμογή του άρθρου 15 του ν.4351/2015, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, για τη θέσπιση του εθνικού προγράμματος συλλογής και διαχείρισης νεκρών ζώων (ΕΠΣΥΔ),

Διαβάστε περισσότερα 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο  ΓΕΝΙΚΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ “ΕΝΩΣΗ αγροτών” κάνει γνωστό στους αγρότες οι οποίοι είναι συνταξιούχοι ότι από 01/01/2024 

Διαβάστε περισσότερα