Εκτύπωση σελίδας

ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΑΓΡΟΤΩΝ

Δημοσιεύθηκε στις 12 Ιανουάριος 2018

  Όπως  σας είναι γνωστό οι επιδοτήσεις των αγροτών καταβάλλονται από τον ΟΠΕΚΕΠΕ ετεροχρονισμένα, με αποτέλεσμα οι αγρότες να υποχρεούνται στην υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος, προκειμένου να δηλώσουν τις επιδοτήσεις στην χρονιά την οποία αφορούν.

  Επειδή όμως από το φορολογικό έτος 2015 οι τροποιητικές δηλώσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά, κατά την έκδοση του εκκαθαριστικού βεβαιώνεται ο επιπλέον φόρος ο οποίος προκύπτει μαζί με τις αναλογούσες προσαυξήσεις λόγω της εκπρόθεσμης υποβολής .

Παρότι οι φορολογούμενοι προσκομίζουν τις τροποιητικές δηλώσεις στις αρμόδιες εφορίες προκειμένου να μην επιβληθεί το προβλεπόμενο πρόστιμο για την εκπρόθεσμη υποβολή , οι προσαυξήσεις δυστυχώς δεν διαγράφονται και οι αγρότες είναι αναγκασμένοι να καταβάλουν τον επιπλέον προκύψαντα φόρο, μαζί με τις προσαυξήσεις και στην συνέχεια να υποβάλλουν αίτηση για την επιστροφή των προσαυξήσεων .

  Δεδομένου του ότι πρόκειται για κατάφορη αδικία εις βάρος των αγροτών οι οποίοι δίνουν αγώνα επιβίωσης, σας παρακαλούμε όπως στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων να φροντίσετε να δοθεί λύση στο πρόβλημα και να αντιμετωπίζονται οι τροποιητικές δηλώσεις των αγροτών λόγω της ετεροχρονισμένης είσπραξης των επιδοτήσεων, όπως και οι τροποιητικές δηλώσεις για την είσπραξη αναδρομικών ούτως ώστε όχι μόνον να μην υπολογίζονται προσαυξήσεις αλλά παράλληλα να δίνετε και ένα εύλογο διάστημα για την πληρωμή του επιπλέον προκύψαντα φόρου.

  Με την πεποίθηση ότι το αίτημά μας θα γίνει δεκτό, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

                                                  Με  εντολή  Δ.Σ

Ο Γεν. Οικονομικός Διευθυντής

 Βασίλειος  Μήτσιος


Τελευταία νέα & ενημερώσεις

Έως 14 Απρίλη ανάρτηση ποσοτήτων σε καλαμπόκι για λήψη συνδεδεμένης

Αναλυτικότερα, η επίσημη ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ εξηγεί πως είναι ενεργές οι εφαρμογές καταχώρησης ποσοτήτων για τα συνδεδεμένα καθεστώτα άμεσων ενισχύσεων του έτους 2023. Ειδικότερα :

Διαβάστε περισσότερα 

Καθιέρωση καταβολής ετήσιου ανταποδοτικού τέλους για τη διαχείριση των νεκρών ζώων

Σε εφαρμογή του άρθρου 15 του ν.4351/2015, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, για τη θέσπιση του εθνικού προγράμματος συλλογής και διαχείρισης νεκρών ζώων (ΕΠΣΥΔ),

Διαβάστε περισσότερα 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο  ΓΕΝΙΚΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ “ΕΝΩΣΗ αγροτών” κάνει γνωστό στους αγρότες οι οποίοι είναι συνταξιούχοι ότι από 01/01/2024 

Διαβάστε περισσότερα