Εκτύπωση σελίδας

Απάντηση Πρωθυπουργού κ.Αλέξη Τσίπρα για το νέο Ασφαλιστικό

Δημοσιεύθηκε στις 01 Σεπτέμβριος 2016

 Λάβαμε την επιστολή σας και θέλουμε να τονίσουμε ότι η στήριξη της αγροτικής οικογένειας και του εισοδήματος της είναι υποχρέωση της κυβέρνησης. Η μεταρρύθμιση στην κοινωνική ασφάλιση είχε ως στόχο να άρει το άδικο σύστημα των προηγούμενων κυβερνήσεων και να διασφαλίσει ότι όλοι οι αγρότες θα λαμβάνουν σύνταξη, είτε πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν άμεσα είτε είναι νέοι αγρότες που θα δουλέψουν και θα λάβουν σύνταξη αργότερα.

Οι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν συμφωνήσει να μηδενιστεί η βασική σύνταξη των αγροτών το 2026.

Ο νέος νόμος για την κοινωνική ασφάλιση κατοχυρώνει για όλους 384 ευρώ  κατώτερη εθνική σύνταξη, καλύπτοντας και τους αγρότες. Οι αγρότες που είναι ήδη συνταξιούχοι και όσοι συνταξιοδοτούνται εντός του 2016 και μετά τις 13/5/2016 και διατηρούν την αγροτική τους δραστηριότητα δεν υπάγονται στο αρ. 20 του 4387/2016.

 Για τους αγρότες που θα συνταξιοδοτηθούν από 1.1.2017,  ο νόμος προβλέπει μεταβατική περίοδο προσαρμογής. Για την περίοδο μετά την 1.1.2017 θα εκδοθούν αναλυτικές οδηγίες εφαρμογής του νόμου λαμβανομένων υπόψη των μεταβατικών περιόδων.

Ταυτόχρονα  όμως όλοι πρέπει να αναγνωρίσουμε την μεγάλη αναγκαιότητα δημιουργίας μιας νέας γενιάς παραγωγών στην ύπαιθρο , που σήμερα , λόγω και της γήρανσης του αγροτικού πληθυσμού αποκτά επείγοντα χαρακτήρα . Μιας γενιάς υπαρκτής , που θα είναι σε θέση να αξιοποιήσει δημιουργικά , στις σημερινές συνθήκες του μεγάλου ανταγωνισμού τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας  και  τις κάθε είδους ενισχύσεις , κυρίως μέσω νέων συλλογικών – συνεργατικών σχημάτων , με ουσιαστική αφομοίωση των νέων τεχνολογιών , της καινοτομίας , της συνεχούς ενημέρωσης , κατάρτισης και επιμόρφωσης .

Αυτός είναι ο βασικός λόγος που ταυτόχρονα με την μεγαλύτερη δυνατή προστασία των απόμαχων παραγωγών σήμερα και αύριο , ανοίγουμε  νέα  χρηματοδοτικά προγράμματα και αξιοποιούμε νέα χρηματοδοτικά εργαλεία , κυρίως μέσω του ΠΑΑ 2014 – 2020  αλλά και του ΕΣΠΑ 2014-2020 , για το νέο παραγωγικό δυναμικό της υπαίθρου , ώστε να αναπτύξει ανάλογη δραστηριότητα, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην παραγωγική ανασυγκρότηση του πρωτογενούς τομεα και στην δίκαιη ανάπτυξη του.

Σε αυτήν την κατεύθυνση , και με την ματιά στραμμένη στο μέλλον , κινούνται και οι σχετικές μεταρρυθμίσεις, όπως είχαν την ευκαιρία να ακούσουν οι εκπρόσωποί σας και από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, στις συναντήσεις που πραγματοποίησαν μαζί του.

                                                


Τελευταία νέα & ενημερώσεις

Έως 14 Απρίλη ανάρτηση ποσοτήτων σε καλαμπόκι για λήψη συνδεδεμένης

Αναλυτικότερα, η επίσημη ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ εξηγεί πως είναι ενεργές οι εφαρμογές καταχώρησης ποσοτήτων για τα συνδεδεμένα καθεστώτα άμεσων ενισχύσεων του έτους 2023. Ειδικότερα :

Διαβάστε περισσότερα 

Καθιέρωση καταβολής ετήσιου ανταποδοτικού τέλους για τη διαχείριση των νεκρών ζώων

Σε εφαρμογή του άρθρου 15 του ν.4351/2015, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, για τη θέσπιση του εθνικού προγράμματος συλλογής και διαχείρισης νεκρών ζώων (ΕΠΣΥΔ),

Διαβάστε περισσότερα 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο  ΓΕΝΙΚΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ “ΕΝΩΣΗ αγροτών” κάνει γνωστό στους αγρότες οι οποίοι είναι συνταξιούχοι ότι από 01/01/2024 

Διαβάστε περισσότερα