Εκτύπωση σελίδας

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Δημοσιεύθηκε στις 15 Μάρτιος 2016

ΠΡΟΣ:

                 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ  ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ      

  ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ  ΥΠΟΥΡΓΟ  κ.ΤΡΥΦΩΝ  ΑΛΕΞΙΑΔΗ

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Κύριε  Υπουργέ,

  Εν’ όψει  της  έναρξης  υποβολής  των  φορολογικών  δηλώσεων  του  έτους  2015 οι  αγρότες  αντιμετωπίζουν  σοβαρό  πρόβλημα  σε  ότι  αφορά  την είσπραξη  των  επιδοτήσεων  οι  οποίες  έγιναν  μεταχρονολογημένα, δηλαδή η είσπραξή τους έγινε κατά το έτος 2015 και αφορούν το έτος 2014, 

διότι είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλουν συμπληρωματικές δηλώσεις για το φορολογικό έτος 2014  και συμπεριλαμβάνουν τα ποσά των επιδοτήσεων τα οποία αφορούν την προηγούμενη χρονιά.

  Όπως όμως σας είναι γνωστό, η υποβολή εκπρόθεσμης συμπληρωματικής – τροποποιητικής φορολογικής δήλωσης η οποία έχει σαν συνέπεια την αύξηση του αρχικού χρεωστικού υπολοίπου, επιφέρει την επιβολή προστίμου 250,00 € παρότι η αρχική δήλωση υποβλήθηκε εμπρόθεσμα.

  Εδώ  πρόκειται  για κατάφορη αδικία σε βάρος των αγροτών, διότι ουδεμία ευθύνη φέρουν για τις καθυστερήσεις στην πληρωμή των επιδοτήσεων οι οποίες πέραν των τεράστιων προβλημάτων τα οποία τους δημιουργούν στον αγώνα επιβίωσης τον οποίο δίνουν, επιπλέον τους επιβαρύνουν και με την επιβολή του προστίμου.

  Γι’ αυτό κύριε  Υπουργέ, παρακαλούμε όπως στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων σας φροντίσετε να δοθεί λύση στο πρόβλημα και να απαλλαγούν οι αγρότες από την επιβολή των προστίμων κατά την υποβολή των συμπληρωματικών δηλώσεων οι οποίες αφορούν τις μεταχρονολογημένες πληρωμές των επιδοτήσεων.

Για  τον  Γ.Α.Σ.Ιωαννίνων “ΕΝΩΣΗ αγροτών”

Ο  Πρόεδρος  του  Δ.Σ 

Μπαλτογιάννης  Χριστόδουλος


Τελευταία νέα & ενημερώσεις

Έως 14 Απρίλη ανάρτηση ποσοτήτων σε καλαμπόκι για λήψη συνδεδεμένης

Αναλυτικότερα, η επίσημη ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ εξηγεί πως είναι ενεργές οι εφαρμογές καταχώρησης ποσοτήτων για τα συνδεδεμένα καθεστώτα άμεσων ενισχύσεων του έτους 2023. Ειδικότερα :

Διαβάστε περισσότερα 

Καθιέρωση καταβολής ετήσιου ανταποδοτικού τέλους για τη διαχείριση των νεκρών ζώων

Σε εφαρμογή του άρθρου 15 του ν.4351/2015, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, για τη θέσπιση του εθνικού προγράμματος συλλογής και διαχείρισης νεκρών ζώων (ΕΠΣΥΔ),

Διαβάστε περισσότερα 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο  ΓΕΝΙΚΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ “ΕΝΩΣΗ αγροτών” κάνει γνωστό στους αγρότες οι οποίοι είναι συνταξιούχοι ότι από 01/01/2024 

Διαβάστε περισσότερα