Aνακοινώσεις και δελτία τύπου

Επιστολή Πεβερέτου – Μπαρλιά σε Τσίπρα για τις συκοφαντικές δηλώσεις από βουλής

Επιστολή Πεβερέτου – Μπαρλιά σε Τσίπρα για τις συκοφαντικές δηλώσεις από βουλής

Με ανοικτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο Πεβερέτος Παναγιώτης, Μέλος του Δ.Σ. της ΠΑΣΕΓΕΣ και Πρόεδρος Δ.Σ. του ΣΕΚ, και ο Μπαρλιάς Χρήστος, Μέλος του Δ.Σ. της ΠΑΣΕΓΕΣ και Μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΚ, δηλώνουν την λύπη και την αγανάκτησή τους για την «βάπτισή» τους ως δήθεν αγρότες κατά την διάρκεια της ομιλίας του στην Βουλή στις 14 Αυγούστου.

Δημοσιεύθηκε στις 18 Αύγουστος 2015 Διαβάστε περισσότερα 

Στα 25 ευρώ έως 26 Νοεμβρίου τα τέλη φυτοπροστασίας

Στα 25 ευρώ έως 26 Νοεμβρίου τα τέλη φυτοπροστασίας

Στα 25 ευρώ θα παραμείνει έως τις 26 Νοεμβρίου (αντί μέχρι 31 Αυγούστου που ίσχυε) το παράβολο που καλούνται να πληρώσουν οι ενδιαφερόμενοι για να δώσουν εξετάσεις χορήγησης πιστοποιητικού γνώσεων ορθολογικής χρήσης φυτοπροστατευτικών, σύμφωνα με νέα ΚΥΑ.

Δημοσιεύθηκε στις 17 Αύγουστος 2015 Διαβάστε περισσότερα 

Δωρεάν κατάρτιση ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων

Το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας στην προσπάθεια για την παροχή στον Έλληνα αγρότη ποιοτικών υπηρεσιών και την ελαχιστοποίηση κάθε επιβάρυνσής του ανακοινώνει:

Την άμεση ενεργοποίηση του ΕΛ.Γ.Ο. ΔΗΜΗΤΡΑ για την παροχή δωρεάν προγραμμάτων κατάρτισης στην ορθολογική χρήση των γεωργικών φαρμάκων και τη συμμετοχή των αγροτών στις εξετάσεις πιστοποίησης χωρίς καμία επιβάρυνση πέραν του προβλεπόμενου παραβόλου.

Δημοσιεύθηκε στις 13 Αύγουστος 2015 Διαβάστε περισσότερα 

Αντίθετος ο ΣΕΚ τόσο με το μνημόνιο, όσο και με την απελευθέρωση της διάρκειας του φρέσκου γάλακτος

Αντίθετος ο ΣΕΚ τόσο με το μνημόνιο, όσο και με την απελευθέρωση της διάρκειας του φρέσκου γάλακτος

Πέρα των γενικών μέτρων που συμφωνήθηκαν στο νέο μνημόνιο και αφορούν και πλήττουν την Αγροτική Οικονομία και τους αγρότες- κτηνοτρόφους (φορολογικά, ΦΠΑ, ΟΓΑ κλπ) απελευθερώνεται η επιτρεπόμενη διάρκεια του φρέσκου νωπού παστεριωμένου γάλακτος και από τις 7 ημέρες (πριν 1 χρόνο 5 ημέρες) αφήνεται πλέον στην επιλογή του μεταποιητή μέχρι 11 ημέρες από την παστερίωση.

Δημοσιεύθηκε στις 13 Αύγουστος 2015 Διαβάστε περισσότερα 

Ιδρύθηκε Εθνική Συνδικαλιστική Επιτροπή Αγροτών

Ως αποτέλεσμα της Πανελλαδικής Σύσκεψης εκπροσώπων Αγροτικών Συνδικαλιστικών και Συνεταιριστικών Οργανώσεων, που πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 11 Αυγούστου στην Αθήνα ομόφωνα αποφασίστηκε η ίδρυση Εθνικής Συνδικαλιστικής Επιτροπής έκφρασης των Ελλήνων αγροτών.

Όπως τονίζεται σε σχετική διακήρυξη που εξέδωσαν οι συμμετέχοντες στην σύσκεψη την οποία και υπογράφουν, στόχος της κίνησής τους αυτής είναι :

Δημοσιεύθηκε στις 12 Αύγουστος 2015 Διαβάστε περισσότερα 

Αλλάζουν οι εξετάσεις για το πιστοποιητικό Ορθολογικής Χρήσης Γεωργικών Φαρμάκων

Αλλάζουν οι εξετάσεις για το πιστοποιητικό Ορθολογικής Χρήσης Γεωργικών Φαρμάκων

Αλλάζει από σήμερα, Δευτέρα 10 Αυγούστου, η διαδικασία για τη χορήγηση του πιστοποιητικού Ορθολογικής Χρήσης Γεωργικών Φαρμάκων.

Σύμφωνα με σχετικό έγγραφο που εξέδωσε το ΥΠΑΠΕΝ οι αλλαγές είναι οι εξής:

Δημοσιεύθηκε στις 10 Αύγουστος 2015 Διαβάστε περισσότερα 

Έναρξη λειτουργίας του «Συνηγόρου της Αγοράς» στη διαδικτυακή πύλη του Υπουργείου Εξωτερικών AGORA

Δημοσιεύθηκε στις 07 Αύγουστος 2015 Διαβάστε περισσότερα 

ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ

Κύριε Πρόεδρε,

Την 4η Αυγούστου 2015 στο Βόλο, 70 Συνεταιριστές από 30 Συνεταιριστικές Οργανώσεις της Βόρειας, της Κεντρικής Ελλάδας καθώς και της Ηπείρου με την συμμετοχή και της ΠΑΣΕΓΕΣ πραγματοποιήθηκε πολύωρη σύσκεψη, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος καθώς και για τα επικείμενα εξοντωτικά μέτρα τα οποία πρόκειται να ψηφιστούν σύντομα στη Βουλή.

Δημοσιεύθηκε στις 07 Αύγουστος 2015 Διαβάστε περισσότερα 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Σε συνάντηση 60 εκπροσώπων από 27 Αγροτικές και Συνεταιριστικές Οργανώσεις  που έγινε στην Ένωση Βόλου παρουσία του Προέδρου και του Γενικού Διευθυντή της ΠΑΣΕΓΕΣ, μετά από πολύωρη συζήτηση για τα επικείμενα φορολογικά μέτρα, το κοινό συμπέρασμα ομόφωνα είναι ότι οδηγούμαστε σε γενοκτονία των αγροτών.

Δημοσιεύθηκε στις 05 Αύγουστος 2015 Διαβάστε περισσότερα 

Κάλεσμα 17 συνεταιριστών στην ΠΑΣΕΓΕΣ για συνάντηση στις 4 Αυγούστου στο Βόλο

Κάλεσμα 17 συνεταιριστών στην ΠΑΣΕΓΕΣ για συνάντηση στις 4 Αυγούστου στο Βόλο

Να συναντηθούν, προκειμένου να βρουν κοινό τόπο στην αντιμετώπιση της δύσκολης για τον αγροτικό κλάδο κατάστασης, καλούν 17 συνεταιριστές από τη Λάρισα, την Καρδίτσα, την Καλαμπάκα, τα Γρεβενά, το Κιλκίς, τα Γιαννιτσά, την Καβάλα και τη Ροδόπη την ΠΑΣΕΓΕΣ. Η συνάντηση έχει προγραμματιστεί για τις 4 Αυγούστου στον Βόλο. Στην επιστολή - κάλεσμα οι συνεταιριστές ξεκαθαρίζουν προς τη διοίκηση της ΠΑΣΕΓΕΣ ότι «σε περίπτωση άρνησής σας να παρευρεθείτε σε αυτή την συγκέντρωση, είμαστε αναγκασμένοι,( και αυτό δεν αποτελεί απειλή), να αναλάβουμε πρωτοβουλίες (πανελλαδική συγκέντρωση) με μοναδικό μέλημά μας, να αποτρέψουμε τον αφανισμό του Συνεταιριστικού κινήματος αλλά και των αγροτών, τους οποίους όλοι εμείς εκπροσωπούμε».

Δημοσιεύθηκε στις 01 Αύγουστος 2015 Διαβάστε περισσότερα