Aνακοινώσεις και δελτία τύπου

Eξόφληση παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ Ιουλίου 2016

Eξόφληση παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ Ιουλίου 2016

Συνεχίζεται η εξόφληση των τιμολογίων για παραγωγή Ιουλίου 2016 με νέες εντολές προς τις τράπεζες, οπότε και θα εξοφληθούν 1.470 πάρκα πληρωτέου ποσού έως 7.479,09€ (63% των εγκαταστάσεων με παραγωγή το μήνα Ιούλιο).


Δημοσιεύθηκε στις 02 Μάρτιος 2017 Διαβάστε περισσότερα 

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΘΕΣΗ ΛΟΓΙΣΤΗ - ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΥ

Ο   ΓΕΝΙΚΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ “ ΕΝΩΣΗ αγροτών”   προκηρύσσει  μία  θέση  λογιστή – φοροτεχνικού  για  τις  ανάγκες  των  υπηρεσιών  του.

Οι  υποψήφιοι  πρέπει  να  κατέχουν  πτυχίο  Α.Ε.Ι  ή  Τ.Ε.Ι  με  άδεια  λογιστή  Α’  τάξης , αποδεδειγμένη εμπειρία στην τήρηση βιβλίων, απόδοση Φ.Π.Α, υποβολή Α.Π.Δ, καθώς και παρακρατούμενων φόρων και γνώσεις Ε.Λ.Π.

Δημοσιεύθηκε στις 23 Φεβρουάριος 2017 Διαβάστε περισσότερα 

Παράταση στα βιολογικά έως 28/2 ανακοίνωσε το ΥπΑΑΤ

Παράταση στα βιολογικά έως 28/2 ανακοίνωσε το ΥπΑΑΤ

Παρατείνεται η ημερομηνία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων μέχρι και την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017 για το Μέτρο της Βιολογικής Γεωργίας, σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Δημοσιεύθηκε στις 22 Φεβρουάριος 2017 Διαβάστε περισσότερα 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Π.Ε.Ο.Π.Π - ΒΑΣΙΚΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΤΗΝΟΤΟΦΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ

Τα αιτήματα των πτηνοτρόφων παραγωγών συνοψίζονται ως εξής:

Α) Οι πρόσφατες ακραίες καιρικές συνθήκες έπληξαν σημαντικά τις πτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις και προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές από το ψύχος, τις  χιονοπτώσεις, το παγετό κτλ.Οι συνέπειες είναι η πτώση της παραγωγής και η καταστροφή παραγωγικού κεφαλαίου. 

Δημοσιεύθηκε στις 15 Φεβρουάριος 2017 Διαβάστε περισσότερα 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Γ.Α.Σ.Ιωαννίνων “ΕΝΩΣΗ αγροτών”, στηρίζει τους αγώνες των αγροκτηνοπτηνοτρόφων  και καλεί να στηρίξουν και  πλαισιώσουν με την παρουσία τους το συλλαλητήριο που διοργάνωσε η συντονιστική επιτροπή αγώνα την ΤΕΤΑΡΤΗ 1η. ΦΛΕΒΑΡΗ , με προσυγκεντρώσεις μία στον κόμβο Ελεούσας  έξω από την Γαλακτοβιομηχανία “ΔΩΔΩΝΗ” και την άλλη στον κόμβο Ανατολής στο δρόμο Ιωαννίνων – Αθηνών έξω από το Πανηπειρωτικό στάδιο και ώρα 10 το πρωί

Δημοσιεύθηκε στις 30 Ιανουάριος 2017 Διαβάστε περισσότερα 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΕΟΠΠ

Σήμερα 26 Γενάρη 2017 συνήρθε εκτάκτως το Δ/Σ της Π.Ε.Ο.Π.Π. και αποφάσισε :

Παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις, παρεμβάσεις και παραστάσεις  της Οργάνωσής μας στα αρμόδια Υπουργεία (Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, Υπουργείο  Οικονομικών) τα προβλήματα του κλάδου  παραμένουν κρίσιμα, ενώ σε ορισμένα σημεία έχουν ακόμα οξυνθεί.   

Δημοσιεύθηκε στις 27 Ιανουάριος 2017 Διαβάστε περισσότερα 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

H ENΩΣH AΓPOTΩN ΣAΣ ΓNΩPIZEI OTI ΞEKINHΣE TO ΠPOΓPAMMA ΓIA BIOΛOΓIKEΣ KAΛΛIEPΓEIEΣ-EKTPOΦEΣ KAI ΛHΓEI ΣTIΣ 22/02/17.TO KEA THΣ ENΩΣHΣ ANAΛAMBANEI ΣE ΣYMΦEPOYΣEΣ TIMEΣ NA YΠOBAΛΛEI TIΣ AITHΣEIΣ KAI NA ΣAΣ YΠOΣTHPIΞEI ΣE OΛH THN ΔIAPKEIA TOY ΠPOΓPAMMATOΣ. ΠΛHPOΦOPIEΣ ΣTO THΛ. 2651070961 EΣΩT.4 ΘEOΔΩPAKHΣ BΑΣΙΛΕΙΟΣ

Δημοσιεύθηκε στις 24 Ιανουάριος 2017 Διαβάστε περισσότερα 

Μέτρο 11: Βιολογικές Καλλιέργειες - Η Πρόσκληση

Μέτρο 11: Βιολογικές Καλλιέργειες - Η Πρόσκληση

Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δημοσίευσε την πρόσκληση για το Μέτρο 11: «Βιολογικές Καλλιέργειες».
Το Μέτρο 11 «Βιολογικές καλλιέργειες» έχει στόχο να προσφέρει δημόσια αγαθά που συμβάλλουν στη προστασία του περιβάλλοντος και την καλή διαβίωση των ζώων. Ειδικότερα όσον αφορά την επίτευξη περιβαλλοντικών στόχων συμβάλλει:



Δημοσιεύθηκε στις 23 Ιανουάριος 2017 Διαβάστε περισσότερα 

Νέα πληρωμή στα φωτοβολταϊκά

Νέα πληρωμή στα φωτοβολταϊκά

Με διαδοχικές εντολές προς τις τράπεζες, ο ΛΑΓΗΕ ολοκλήρωσε την εξόφληση και των υπολοίπων τιμολογίων παραγωγής Η/Ε από ΑΠΕ μηνός Μαΐου 2016.
Παράλληλα άρχισε η εξόφληση των τιμολογίων για παραγωγή Ιουνίου 2016. Με τις νέες εντολές θα εξοφληθούν 7.690 πάρκα πληρωτέου ποσού έως 7.000,28€ (59% των εγκαταστάσεων με παραγωγή το μήνα Ιούνιο).


Δημοσιεύθηκε στις 20 Ιανουάριος 2017 Διαβάστε περισσότερα 

Κατασχέσεις Αγροτικών Επιδοτήσεων - Ενισχύσεων

Κατασχέσεις Αγροτικών Επιδοτήσεων - Ενισχύσεων

Σχετικά με το δημοσίευμα που αναρτήθηκε στον τύπο αναφορικά με τις κατασχέσεις των αγροτικών επιδοτήσεων, ισχύουν τα παρακάτω: Σύμφωνα τους Κανονισμούς 1306/2016 και 907/2014, οι πληρωμές των ενισχύσεων που πραγματοποιεί ο ΟΠΕΚΕΠΕ καταβάλλονται στο ακέραιο στους δικαιούχους με απευθείας πίστωση στον τραπεζικό τους λογαριασμό, που έχει υποδειχθεί από τους ίδιους κατά την υποβολή της αίτησής τους.

Δημοσιεύθηκε στις 17 Ιανουάριος 2017 Διαβάστε περισσότερα