Εκτύπωση σελίδας

Έως 8 Νοεμβρίου αιτήσεις για ετήσια παράταση Σπάνιων Φυλών

Δημοσιεύθηκε στις 30 Οκτώβριος 2023 Έως 8 Νοεμβρίου αιτήσεις για ετήσια παράταση Σπάνιων Φυλών

Να υποβάλουν έως 8 Νοεμβρίου αίτηση στήριξης στο πλαίσιο πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος, η οποία αφορά σε ετήσια παράταση των δεσμεύσεων τους, μετά τη λήξη της αρχικής περιόδου (έτος εφαρμογής 2023)

καλεί ο ΟΠΕΚΕΠΕ τους δικαιούχους της 1ης προκήρυξης του Μέτρου 10.1.09 «Διατήρηση απειλούμενων αυτόχθονων φυλών αγροτικών ζώων».

Αφορά κτηνοτρόφους με ενεργά Τεχνικά Δελτία έτους εφαρμογής 2022 και των οποίων η ένταξη στη Δράση δεν έχει ανακληθεί. Επισημαίνεται ότι οι δικαιούχοι πρέπει να ολοκληρώσουν την υποβολή της ΕΑΕ 2023 και να υποβάλλουν την αίτηση στήριξης στο πλαίσιο της Πρόσκλησης ετήσιας παράτασης της 1ης Πρόσκλησης.

Η Δημόσια Δαπάνη της παρούσας πρόσκλησης ανέρχεται σε 6.200.000 ευρώ και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ).

Η ενίσχυση χορηγείται ετησίως και το ύψος της ενίσχυσης είναι σε ευρώ ανά Μονάδα Ζωικού Κεφαλαίου ανά κατηγορία ζώου και μπορεί να φτάσει έως και 350 ευρώ.

Οι δεσμεύσεις των δικαιούχων παρατείνονται κατά ένα (1) έτος και εκκινούν με τη λήξη της αρχικής και λήγουν την 1η Απριλίου 2024.

Η υποβολή αιτήσεων στήριξης πραγματοποιείται ηλεκτρονικά κατά το διάστημα από 30/10/2023 έως και 8/11/2023, μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος (ΠΣ).

Η υποβολή των αιτήσεων στήριξης γίνεται στον σύνδεσμο: εδώ με τους ίδιους κωδικούς πρόσβασης για την υποβολή της ΕΑΕ (Κωδικός Πρόσκλησης: 10.1.09 - Παράταση).

Εφόσον η ηλεκτρονική αίτηση στήριξης υποβληθεί επιτυχώς, λαμβάνει μοναδικό κωδικό και ημερομηνία οριστικοποίησης, από την οποία τεκμαίρεται το εμπρόθεσμο της υποβολής.


Τελευταία νέα & ενημερώσεις

Έως 14 Απρίλη ανάρτηση ποσοτήτων σε καλαμπόκι για λήψη συνδεδεμένης

Αναλυτικότερα, η επίσημη ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ εξηγεί πως είναι ενεργές οι εφαρμογές καταχώρησης ποσοτήτων για τα συνδεδεμένα καθεστώτα άμεσων ενισχύσεων του έτους 2023. Ειδικότερα :

Διαβάστε περισσότερα 

Καθιέρωση καταβολής ετήσιου ανταποδοτικού τέλους για τη διαχείριση των νεκρών ζώων

Σε εφαρμογή του άρθρου 15 του ν.4351/2015, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, για τη θέσπιση του εθνικού προγράμματος συλλογής και διαχείρισης νεκρών ζώων (ΕΠΣΥΔ),

Διαβάστε περισσότερα 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο  ΓΕΝΙΚΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ “ΕΝΩΣΗ αγροτών” κάνει γνωστό στους αγρότες οι οποίοι είναι συνταξιούχοι ότι από 01/01/2024 

Διαβάστε περισσότερα