Εκτύπωση σελίδας

Το χρονοδιάγραμμα των πληρωμών

Δημοσιεύθηκε στις 16 Νοέμβριος 2017 Το χρονοδιάγραμμα των πληρωμών

Το τριήμερο 18-19-20 Δεκεμβρίου η εξόφληση της Ενιαίας Ενίσχυσης και η πληρωμή του Πρασινίσματος και της Εξισωτικής Αποζημίωσης. Πότε θα δοθεί η προκαταβολή του νέου προγράμματος Βιολογικής Γεωργίας, ποιο το χρονοδιάγραμμα πληρωμών για τα προηγούμενα έτη.

Μια εβδομάδα πριν τα Χριστούγεννα προγραμματίζουν το ΥπΑΑΤ και ο ΟΠΕΚΕΠΕ να καταβάλλουν την εξόφληση της Ενιαίας Ενίσχυσης και ταυτόχρονα την Εξισωτική Αποζημίωση του 2017, αλλά και την Πράσινη Ενίσχυση. Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι πληρωμές θα γίνουν μεταξύ 18 και 20 Δεκεμβρίου. Στόχος των αρμοδίων υπηρεσιών, που ήδη εργάζονται εντατικά για να ολοκληρώσουν τις απαραίτητες διαδικασίες και τη διασταύρωση των στοιχείων, όπου κρίνεται αναγκαίο και ιδιαίτερα στις περιπτώσεις εκείνες που ελλιπή ή λανθασμένα στοιχεία δεν επέτρεψαν την πληρωμή της προκαταβολής, είναι να κατατεθούν τα χρήματα στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων παραγωγών από τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου. Σε κάθε περίπτωση, οι πιστώσεις θα έχουν πλήρως ολοκληρωθεί τη συγκεκριμένη εβδομάδα. Εν τω μεταξύ, μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου προγραμματίζεται, να δοθεί η προκαταβολή του νέου προγράμματος Βιολογικής Γεωργίας, σε ποσοστό 65-70% επί του συνολικού ποσού που δικαιούται ο κάθε παραγωγός. Υπενθυμίζουμε ότι ανάλογη αναφορά δεν μπορεί να υπάρξει για τη Βιολογική Κτηνοτροφία, αφού όχι μόνο δεν προκηρύχθηκε το νέο πρόγραμμα, μετά το πρωτοφανές στα χρονικά της απόσυρσης της αρχικής πρόσκλησης, αλλά ουδέν νεώτερον υπάρχει για το τι σκοπεύει εν τέλει να κάνει το υπουργείο και κυρίως το πότε, αφού έχει αφήσει για πρώτη φορά τη χώρα για έναν ολόκληρο χρόνο χωρίς πρόγραμμα Βιολογικής Κτηνοτροφίας.


Τελευταία νέα & ενημερώσεις

Έως 14 Απρίλη ανάρτηση ποσοτήτων σε καλαμπόκι για λήψη συνδεδεμένης

Αναλυτικότερα, η επίσημη ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ εξηγεί πως είναι ενεργές οι εφαρμογές καταχώρησης ποσοτήτων για τα συνδεδεμένα καθεστώτα άμεσων ενισχύσεων του έτους 2023. Ειδικότερα :

Διαβάστε περισσότερα 

Καθιέρωση καταβολής ετήσιου ανταποδοτικού τέλους για τη διαχείριση των νεκρών ζώων

Σε εφαρμογή του άρθρου 15 του ν.4351/2015, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, για τη θέσπιση του εθνικού προγράμματος συλλογής και διαχείρισης νεκρών ζώων (ΕΠΣΥΔ),

Διαβάστε περισσότερα 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο  ΓΕΝΙΚΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ “ΕΝΩΣΗ αγροτών” κάνει γνωστό στους αγρότες οι οποίοι είναι συνταξιούχοι ότι από 01/01/2024 

Διαβάστε περισσότερα