Εκτύπωση σελίδας

Παράταση μέχρι τέλος του έτους για μισθώματα βοσκήσιμων γαιών

Δημοσιεύθηκε στις 29 Ιούνιος 2017   Παράταση μέχρι τέλος του έτους για μισθώματα βοσκήσιμων γαιών

Περιθώριο μέχρι το τέλος του έτους προκειμένου να τακτοποιήσουν βεβαιωμένες οφειλές του 2016 που αφορούν τέλη μίσθωσης για βοσκήσιμες γαίες και να μη χάσουν αφενός τα βοσκοτόπια τους και αφετέρου τις επιδοτήσεις τους, δίνει υπουργική απόφαση Τσιρώνη στους κτηνοτρόφους.

Μη καταβολή της οφειλής των ετών 2016 και 2017 συνεπάγεται ανάκληση της κατανομής της βοσκήσιμης γαίας με απόφαση της Επιτροπής για το 2018.

Η τροποποιητική απόφαση έρχεται μετά από τα μαζικά αιτήματα παραγωγών και φορέων τους για παράταση στη στενή προθεσμία που έληγε στις 30 Ιουνίου κι ενώ ο υπουργός έχει προαναγγείλει νέο θεσμικό πλαίσιο, μέχρι το φθινόπωρο που βάζει τέλος στην «τεχνική λύση».

 Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Τσιρώνης, αναγνωρίζοντας το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί σχετικά με τη μίσθωση βοσκήσιμων γαιών κατά την μεταβατική περίοδο μέχρι την έγκριση των διαχειριστικών σχεδίων βόσκησης, εξέδωσε την Υπουργική Απόφαση «Τροποποίηση της υπ’ αριθ. 1332/93570/23-08-2016 (Β΄ 2848) «Διαδικασία μίσθωσης βοσκήσιμων γαιών, συγκρότηση και λειτουργία επιτροπών ελέγχου χωροταξικής ορθότητας της κατανομής δικαιωμάτων χρήσης της βοσκής, κατά την μεταβατική περίοδο μέχρι την έγκριση των διαχειριστικών σχεδίων βόσκησης» απόφασης του ΥΠΑΑΤ, όπως τροποποιήθηκε με την υπ’ αριθ. 558/39122/05-04-2017 (Β’ 1340) απόφαση του ΥΠΑΑΤ και ισχύει.

Πρόκειται για μια απόφαση που παρατείνει την πληρωμή μέχρι τέλους του 2017 και δίνει τη δυνατότητα αλλαγής του νομοθετικού πλαισίου για μια μόνιμη και καθαρή λύση, με στόχο να περιοριστεί η γραφειοκρατία και να αποτραπεί η ταλαιπωρία των κτηνοτρόφων σε όλη την επικράτεια



Τελευταία νέα & ενημερώσεις

Έως 14 Απρίλη ανάρτηση ποσοτήτων σε καλαμπόκι για λήψη συνδεδεμένης

Αναλυτικότερα, η επίσημη ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ εξηγεί πως είναι ενεργές οι εφαρμογές καταχώρησης ποσοτήτων για τα συνδεδεμένα καθεστώτα άμεσων ενισχύσεων του έτους 2023. Ειδικότερα :

Διαβάστε περισσότερα 

Καθιέρωση καταβολής ετήσιου ανταποδοτικού τέλους για τη διαχείριση των νεκρών ζώων

Σε εφαρμογή του άρθρου 15 του ν.4351/2015, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, για τη θέσπιση του εθνικού προγράμματος συλλογής και διαχείρισης νεκρών ζώων (ΕΠΣΥΔ),

Διαβάστε περισσότερα 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο  ΓΕΝΙΚΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ “ΕΝΩΣΗ αγροτών” κάνει γνωστό στους αγρότες οι οποίοι είναι συνταξιούχοι ότι από 01/01/2024 

Διαβάστε περισσότερα