Εκτύπωση σελίδας

Μέσα από το ΟΣΔΕ περνάει η ένταξη για το Κομφούζιο

Δημοσιεύθηκε στις 21 Απρίλιος 2017 Μέσα από το ΟΣΔΕ περνάει η ένταξη για το Κομφούζιο

Υπεγράφη από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλη Αποστόλου η υπουργική απόφαση για την εφαρμογή της δράσης 10.1.08 «Εφαρμογή της μεθόδου σεξουαλικής σύγχυσης των μικρολεπιδoπτέρων (ΚΟΜΦΟΥΖΙΟ)» του Μέτρου 10 «Γεωργοπεριβαλλοντικά και κλιματικά μέτρα» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2014 – 2020.

Η δράση αναμένεται να προκηρυχτεί εντός του Μαΐου του τρέχοντος έτους, με πρώτο έτος εφαρμογής των δεσμεύσεων το 2017. Για το λόγο αυτό όσοι ενεργοί γεωργοί, φυσικά και νομικά πρόσωπα ή ομάδες αυτών, οι οποίοι καλλιεργούν αγροτεμάχια με επιλέξιμες καλλιέργειες, δηλαδή ροδακινιές, βερικοκιές και νεκταρίνια και επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση στήριξης για τη δράση 10.1.08 «Εφαρμογή της μεθόδου σεξουαλικής σύγχυσης των μικρολεπιδoπτέρων (ΚΟΜΦΟΥΖΙΟ)» πρέπει στην Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης (ΕΑΕ) του 2017 να συμπληρώσουν τον κωδικό παράλληλης δράσης στα αγροτεμάχιά τους με τις επιλέξιμες καλλιέργειες.

Διευκρινίζεται, ακόμη, ότι η μηχανογραφική εφαρμογή υποβολής της αίτησης στήριξης για τη συγκεκριμένη δράση θα στηριχτεί στην ΕΑΕ του έτους 2017, οπότε οι ενδιαφερόμενοι για να μπορούν να υποβάλουν αίτηση στήριξης θα πρέπει να έχουν οριστικοποιήσει την ΕΑΕ τους.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι τα αγροτεμάχια με τα οποία εντάσσονται οι δικαιούχοι στη συγκεκριμένη δράση παραμένουν τα ίδια (σταθερά) καθ’ όλη τη διάρκεια των πενταετών δεσμεύσεών τους.


Τελευταία νέα & ενημερώσεις

Έως 14 Απρίλη ανάρτηση ποσοτήτων σε καλαμπόκι για λήψη συνδεδεμένης

Αναλυτικότερα, η επίσημη ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ εξηγεί πως είναι ενεργές οι εφαρμογές καταχώρησης ποσοτήτων για τα συνδεδεμένα καθεστώτα άμεσων ενισχύσεων του έτους 2023. Ειδικότερα :

Διαβάστε περισσότερα 

Καθιέρωση καταβολής ετήσιου ανταποδοτικού τέλους για τη διαχείριση των νεκρών ζώων

Σε εφαρμογή του άρθρου 15 του ν.4351/2015, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, για τη θέσπιση του εθνικού προγράμματος συλλογής και διαχείρισης νεκρών ζώων (ΕΠΣΥΔ),

Διαβάστε περισσότερα 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο  ΓΕΝΙΚΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ “ΕΝΩΣΗ αγροτών” κάνει γνωστό στους αγρότες οι οποίοι είναι συνταξιούχοι ότι από 01/01/2024 

Διαβάστε περισσότερα