Εκτύπωση σελίδας

Εγκύκλιος του ΟΠΕΚΕΠΕ για το ΟΣΔΕ και τα δικαιώματα των νέων αγροτών

Δημοσιεύθηκε στις 30 Μάρτιος 2017 Εγκύκλιος του ΟΠΕΚΕΠΕ για το ΟΣΔΕ και τα δικαιώματα των νέων αγροτών

Ενημερωτική εγκύκλιο σχετικά με το καθεστώς των γεωργών νεαρής ηλικίας με αφορμή την έναρξη του φετινού ΟΣΔΕ. Σύμφωνα με αυτή, για κάθε δικαιούχο νέο γεωργό θα είναι επιλέξιμα μέχρι 250 στρέμματα (25 δικαιώματα).

Επίσης δικαιούχοι του καθεστώτος είναι φυσικά πρόσωπα ηλικίας έως 40 ετών, τα οποία για το έτος ενίσχυσης 2017 θα πρέπει να έχουν υποβάλλει πρώτη φορά δήλωση ΟΣΔΕ.

Ύψος και έτη ενίσχυσης

  1. Το ύψος της ενίσχυσης υπολογίζεται κάθε χρόνο, με τον πολλαπλασιασμό των ενεργοποιηθέντων δικαιωμάτων από το νέο γεωργό, με αριθμητική τιμή που αντιστοιχεί στο 25% της Μέσης Αξίας των Δικαιωμάτων ενίσχυσης που κατέχει ή μισθώνει ο γεωργός.
  2. Η ενίσχυση χορηγείται μέχρι ανώτατου ορίου 25 δικαιωμάτων για κάθε δικαιούχο, για μέγιστο χρονικό διάστημα πέντε ετών από το έτος έναρξης της γεωργικής δραστηριότητας του γεωργού.

Δείτε εδώ αναλυτικά την εγκύκλιο καθεστώς των γεωργών νεαρής ηλικίας 2017 όπως δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ

www. ypaithros.gr

Τελευταία νέα & ενημερώσεις

Έως 14 Απρίλη ανάρτηση ποσοτήτων σε καλαμπόκι για λήψη συνδεδεμένης

Αναλυτικότερα, η επίσημη ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ εξηγεί πως είναι ενεργές οι εφαρμογές καταχώρησης ποσοτήτων για τα συνδεδεμένα καθεστώτα άμεσων ενισχύσεων του έτους 2023. Ειδικότερα :

Διαβάστε περισσότερα 

Καθιέρωση καταβολής ετήσιου ανταποδοτικού τέλους για τη διαχείριση των νεκρών ζώων

Σε εφαρμογή του άρθρου 15 του ν.4351/2015, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, για τη θέσπιση του εθνικού προγράμματος συλλογής και διαχείρισης νεκρών ζώων (ΕΠΣΥΔ),

Διαβάστε περισσότερα 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο  ΓΕΝΙΚΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ “ΕΝΩΣΗ αγροτών” κάνει γνωστό στους αγρότες οι οποίοι είναι συνταξιούχοι ότι από 01/01/2024 

Διαβάστε περισσότερα