Εκτύπωση σελίδας

Άρθρο στην Εφημερίδα Ύπαιθρος Χώρα

Δημοσιεύθηκε στις 19 Φεβρουάριος 2016

Νέους στόχους για το επόμενο επόμενο διάστημα έχει θέσει ο  ΓΑΣ Ιωαννίνων, προκειμένου να ανοίξει τον δρόμο για νέες δραστη­ριότητες,αλλά και νέες προοπτικές για τα μέλη της. Σε συνερ­γασία με τις υπόλοιπες Συνεταιριστικές Ενώσεις της Ηπείρου, προχωρούν στη δημιουργία γαλακτοκομείου σε μία περιοχή της περιφέρειας,καθώς και μίας εταιρείας προμήθειας πρώτων υλών,κτηνοτροφικών και γεωργικών.

Οι δράσεις αυτές έχουν ως στόχο να ωφεληθούν οι παραγωγοί, κυρίως ως προς τις τιμές, αλλά και να επιτευχθεί μείωση στο κόστος παραγωγής. Την εικόνα που επικρατεί στον Νομό Ιωαννίνων μας παρουσί­ασαν τα μέλη της διοίκησης της Ένωσης, η οποία ιδρύθηκε το 1928, ενώ σήμερα έχει γίνει πρωτοβάθμιος αγροτικός συνε­ταιρισμός, ο μοναδικός του νομού, και αριθμεί περί τα 2.000 μέλη. Η Ένωση διατηρεί, επίσης, μια μονάδα ξήρανσης αραβο­σίτου και αποθήκευσης δημητριακών και ένα πρατήριο πώλη­σης δημητριακών και αγροτικών εφοδίων.

 


Τελευταία νέα & ενημερώσεις

Έως 14 Απρίλη ανάρτηση ποσοτήτων σε καλαμπόκι για λήψη συνδεδεμένης

Αναλυτικότερα, η επίσημη ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ εξηγεί πως είναι ενεργές οι εφαρμογές καταχώρησης ποσοτήτων για τα συνδεδεμένα καθεστώτα άμεσων ενισχύσεων του έτους 2023. Ειδικότερα :

Διαβάστε περισσότερα 

Καθιέρωση καταβολής ετήσιου ανταποδοτικού τέλους για τη διαχείριση των νεκρών ζώων

Σε εφαρμογή του άρθρου 15 του ν.4351/2015, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, για τη θέσπιση του εθνικού προγράμματος συλλογής και διαχείρισης νεκρών ζώων (ΕΠΣΥΔ),

Διαβάστε περισσότερα 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο  ΓΕΝΙΚΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ “ΕΝΩΣΗ αγροτών” κάνει γνωστό στους αγρότες οι οποίοι είναι συνταξιούχοι ότι από 01/01/2024 

Διαβάστε περισσότερα