ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΧΟΙΡΟΤΡΟΦΩΝ

Δημοσιεύθηκε στις 11 Ιούλιος 2022

ΠΡΟΣ:

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΥΠΟΥΡΓΟ κ. ΓΙΩΡΓΟ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ,
• ΠΡΟΕΔΡΟ ΟΠΕΚΕΠΕ κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΕΛΑ
• ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΟΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
• ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΗΠΕΙΡΟΥ κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗ

 

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Επανερχόμενος σε παλαιότερα έγγραφά μας τα οποία αφορούσαν την χορήγηση των κρατικών ενισχύσεων με την μορφή άμεσης επιχορήγησης στον τομέα της εκτροφής χοίρων

και παρά την τροποποίηση της ΚΥΑ η οποία κάλυψε τους παραγωγούς οι οποίοι δεν είχαν υποβάλει αίτηση ΟΣΔΕ αλλά αντίθετα μια μικρή ομάδα 18 χοιροτρόφων δεν έλαβε την ενίσχυση διότι είχε υποβάλει εμπρόθεσμα την δήλωση ΟΣΔΕ αλλά όμως υπέβαλε καθυστερημένα  την απογραφή στις αρμόδιες Κτηνιατρικές υπηρεσίες.

  Δεδομένου του ότι πρόκειται για μεγάλη αδικία αλλά παράλληλα η μη χορήγηση της ενίσχυσης στους παραπάνω παραγωγούς θα τους οδηγήσει στο κλείσιμο των χοιροτροφικών τους μονάδων με δεδομένη  την ακρίβεια και το δυσθεώρητο κόστος παραγωγής , σας παρακαλούμε όπως στο  πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας επιληφθείτε του θέματος προκειμένου να δοθεί άμεση λύση στο πρόβλημα, προκειμένου να αρθεί και η κατάφορη αδικία την οποία έχει υποστεί η μικρή αυτή ομάδα των χοιροτρόφων.

  Με  την πεποίθηση ότι θα ανταποκριθείτε θετικά στο αίτημά μας δεδομένης της ευαισθησίας σας απέναντι στον πρωτογενή τομέα, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και είμαστε στην διάθεσή σας για οτιδήποτε απαιτηθεί.

Με εκτίμηση

Για τον  Γ.Α.Σ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ¨ΕΝΩΣΗ αγροτών”

Ο  Πρόεδρος  του  Δ.Σ

Θεοχάρης  Λιούρης


Τελευταία νέα & ενημερώσεις

Αιγοπροβατοτροφία - Μέτρο 2: προσκόμιση δικαιολογητικών για τη συνδεδεμένη

Αντίγραφο μητρώου της εκμετάλλευσής τους καλούνται να προσκομίσουν μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου οι αιγοπροβατοτρόφοι, προκειμένου να είναι δικαιούχοι της συνδεδεμένης ενίσχυσης.

Διαβάστε περισσότερα 

Μέτρο 22: αναρτήθηκε ο πίνακας των δικαιούχων

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ ανήρτησε τον προσωρινό πίνακα παραδεκτών και μη παραδεκτών αιτήσεων στήριξης.

 

Διαβάστε περισσότερα 

ΜΕΤΡΟ 22 -ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟΥΣ ΓΕΩΡΓΟΥΣ

ΜΕΤΡΟ 22 - Έκτακτη  προσωρινή στήριξη στους γεωργούς και ΜΜΕ που πλήττονται ιδιαίτερα από τις επιπτώσεις της Ρωσικής Εισβολής στην Ουκρανία.

Διαβάστε περισσότερα