Εκτύπωση σελίδας

ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΩΝ 2020

Δημοσιεύθηκε στις 23 Δεκέμβριος 2020

  Ο Γ.Α.Σ Ιωαννίνων “ΕΝΩΣΗ αγροτών”  σας μεταφέρει την οργή, αγανάκτηση κι ανησυχία των παραγωγών του Νομού μας 

οι οποίοι είδαν στους λογαριασμούς να κατατίθενται από την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020 τα μειωμένα κατά 10% & 5% αντίστοιχα για την εξόφληση της βασικής ενίσχυσης και του πρασινίσματος.
Η απογοήτευση η οποία επικρατεί στον αγροτικό πληθυσμό του Νομού μας είναι τεράστια και οι αντιδράσεις μεγάλες, δεδομένου του ότι βλέπουν τα ποσά των επιδοτήσεων να είναι μειωμένα και μάλιστα σε μια περίοδο όπου οι τιμές των προϊόντων (γάλακτος – κρέατος) έχουν κατρακυλήσει σε εξευτελιστικά επίπεδα ενώ αντίθετα το κόστος παραγωγής να έχει αυξηθεί κατακόρυφα και επιπλέον έχουν να αντιμετωπίσουν και τις συνέπειες τις πανδημίας.
Βέβαια το πρόβλημα προέκυψε από τις “αλχημείες” οι οποίες έγιναν με την κατανομή βοσκοτόπων και την ενεργοποίηση δικαιωμάτων από το εθνικό απόθεμα με αποτέλεσμα ο προϋπολογισμός να μην είναι επαρκής για την κάλυψη των υποχρεώσεων.

Κύριε Υπουργέ,

Παρά τις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων του οργανισμού πληρωμών ότι θα ακολουθήσει συμπληρωματική πληρωμή ενδεχομένως και την επόμενη εβδομάδα η οποία ωστόσο δεν θα καλύψει το 100% του ποσού, σας παρακαλούμε όπως αναλάβετε άμεσα πρωτοβουλίες για την ολοκλήρωση των πληρωμών χωρίς περικοπές των δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης διότι σε αντίθετη περίπτωση θα κάνουμε λόγο για κλοπή δικαιωμάτων.
Με την πεποίθηση ότι θα ανταποκριθείτε θετικά στο αίτημα μας σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων, ελπίζοντας ότι την ύστατη στιγμή θα κατανοήσετε το τεράστιο λάθος το οποίο πάει να διαπραχθεί εις βάρος των αγροτών μας.

                                                Για τον Γ.Α.Σ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

                                                     ¨ΕΝΩΣΗ αγροτών"

                                                    Ο Πρόεδρος του Δ.Σ

                                                      Θεοχάρης Λιούρης


Τελευταία νέα & ενημερώσεις

Έως 14 Απρίλη ανάρτηση ποσοτήτων σε καλαμπόκι για λήψη συνδεδεμένης

Αναλυτικότερα, η επίσημη ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ εξηγεί πως είναι ενεργές οι εφαρμογές καταχώρησης ποσοτήτων για τα συνδεδεμένα καθεστώτα άμεσων ενισχύσεων του έτους 2023. Ειδικότερα :

Διαβάστε περισσότερα 

Καθιέρωση καταβολής ετήσιου ανταποδοτικού τέλους για τη διαχείριση των νεκρών ζώων

Σε εφαρμογή του άρθρου 15 του ν.4351/2015, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, για τη θέσπιση του εθνικού προγράμματος συλλογής και διαχείρισης νεκρών ζώων (ΕΠΣΥΔ),

Διαβάστε περισσότερα 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο  ΓΕΝΙΚΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ “ΕΝΩΣΗ αγροτών” κάνει γνωστό στους αγρότες οι οποίοι είναι συνταξιούχοι ότι από 01/01/2024 

Διαβάστε περισσότερα