ΨΗΦΙΣΜΑ

Δημοσιεύθηκε στις 14 Δεκέμβριος 2019

Η ΕΝΩΣΗ αγροτών μέχρι σήμερα δεν σταμάτησε  να διεκδικεί και παράλληλα να αγωνίζεται  για την προάσπιση των συμφερόντων τόσο των μελών της όσο και του συνόλου των αγροτών.

Γι’ αυτό απέστειλε  στις εκάστοτε κυβερνήσεις καθώς και στο σύνολο  της πολιτικής ηγεσίας της χώρας επιστολές διαμαρτυρίας και διεκδικήσεων για την επίλυση των προβλημάτων τα οποία αντιμετωπίζει το σύνολο του  αγροτικού  κόσμου και ειδικότερα της περιοχής μας.

  Στο πλαίσιο αυτό των διεκδικήσεων σας καλώ όπως εγκρίνετε την αποστολή ψηφίσματος προς την κυβέρνηση αλλά και ολόκληρη την πολιτική ηγεσία της χώρας, με τις προτάσεις μας καλώντας τους παράλληλα να τις υιοθετήσουν και να τις υλοποιήσουν οι οποίες συνοψίζονται παρακάτω.

 

ΨΗΦΙΣΜΑ

 

Η  Γενική Συνέλευση του Γ.Α.Σ.ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ “ΕΝΩΣΗ αγροτών”, η οποία συνεδρίασε στις 14-12-2019, ομόφωνα αποφάσισε και απαιτεί από την Κυβέρνηση και Πολιτική Ηγεσία της χώρας :

  1. Συνέχιση και εντατικοποίηση των ελέγχων για περιορισμό των ελληνοποιήσεων τόσο στο εισαγόμενο γάλα όσο και στα άλλα αγροτικά προϊόντα τα οποία διατίθενται τόσο στην ελληνική αγορά όσο και στις αγορές του εξωτερικού σαν ελληνικά ΠΟΠ προϊόντα.
  2. Αύξηση σε ποσοστό 20% της χορηγούμενης συνδεδεμένης ενίσχυσης στην αιγοπροβατοτροφία του Νομού μας σε αντιστάθμισμα του αυξημένου κόστους παραγωγής των πρώτων υλών οι οποίες είναι απαραίτητες για την διατροφή του ζωικού κεφαλαίου.
  3. Άμεση μείωση της φορολογίας των αγροτικών εισοδημάτων με παράλληλη  κατάργηση της προκαταβολής του φόρου εισοδήματος για τους Συν/μενους αγρότες.
  4. Μακροχρόνια ρύθμιση με χαμηλό επιτόκιο των κτηνοπτηνοτροφικών δανείων τα οποία χορηγήθηκαν με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου με ταυτόχρονη διαγραφή όλων των τόκων οι οποίοι έχουν καταλογιστεί μέχρι σήμερα.
  5. Επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου σε ποσοστό επί της αξίας πώλησης όλων των αγροτοπτηνοτροφικών προϊόντων σε όλους τους τομείς φυτικής και ζωικής παραγωγής.
  6. Πλήρη απαλλαγή όλων των ιδιοχρησιμοποιούμενων αγροτοκτηνοτροφικών κτισμάτων από την επιβολή του ΕΝΦΙΑ (δεδομένου του ότι επιβαρύνεται με συμπληρωματικό φόρο).
  7. Χρηματοδοτική στήριξη με χαμηλά επιτόκια μέσω του ταμείου εγγυήσεων Αγροτικής Ανάπτυξης των αγροτών και Συν/κών – Συλλογικών επιχειρήσεων τόσο με αναγκαία κεφάλαια κίνησης αλλά και με μακροπρόθεσμα δάνεια για την υλοποίηση αναπτυξιακών προγραμμάτων.
  8. Απαλλαγή των αγροτοπτηνοτροφικών κτισμάτων από την άδικη επιβολή των Δημοτικών τελών, των τελών ακίνητης περιουσίας καθότι ουδεμία ανταποδοτική υπηρεσία παρέχετε από τους Δήμους στα παραπάνω κτίσματα.
  9. Επαναφορά όλων των περιοχών της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων στον χαρακτηρισμό ως ορεινές και μειονεκτικές όπως ακριβώς ίσχυε και στο παρελθόν.

                          Ο Πρόεδρος της Γ.Σ                                      Ο Γραμματέας της Γ.Σ

                          Νικόλαος  Μαμακής                                       Δημήτριος  Σδράλλης


Τελευταία νέα & ενημερώσεις

Νέο σύστημα κατάρτισης στην ορθολογική χρήση των γεωργικών φαρμάκων

Αλλαγές στο σύστημα κατάρτισης στην ορθολογική χρήση των γεωργικών φαρμάκων φέρνει Κοινή Υπουργική Απόφαση που αναρτήθηκε στην «Διαύγεια», 

Διαβάστε περισσότερα 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ “ΕΝΩΣΗ αγροτών” κατόπιν απόφασης του Διοικητικού του Συμβουλίου,

Διαβάστε περισσότερα 

Ενεργοποιήθηκε η πλατφόρμα ενίσχυσης για αιγοπροβατοτρόφους, αιτήσεις μέχρι 8 Οκτωβρίου

Σε λειτουργία τέθηκε από την Παρασκευή (11 Σεπτεμβρίου) το σύστημα υποβολής αιτημάτων ενίσχυσης για τον τομέα της Αιγοπροβατοτροφίας.

Διαβάστε περισσότερα