ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ «ΕΝΩΣΗ αγροτών» κ.ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΜΠΑΛΤΟΓΙΑΝΝΗ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ – ΘΕΣΜΩΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ

Δημοσιεύθηκε στις 05 Ιούνιος 2015 ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ  «ΕΝΩΣΗ αγροτών»  κ.ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΜΠΑΛΤΟΓΙΑΝΝΗ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ – ΘΕΣΜΩΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ

Με έκπληξη και αγανάκτηση πληροφορηθήκαμε τις νέες και αυξημένες απαιτήσεις των  δανειστών – θεσμών σε βάρος του αγροκτηνοτροφικού κόσμου της χώρας, που εάν γίνουν αποδεκτές θα σημάνουν την οριστική διάλυση της εγχώριας παραγωγής, επεξεργασίας και εμπορίας  των προϊόντων όλου του γεωργοκτηνοτροφικού κλάδου της χώρας, καθώς και του κοινωνικού ιστού στην ύπαιθρο.

Ειδικότερα ως ανεδαφικές, ανεφάρμοστες και εξωφρενικές προτάσσονται οι νέες, φορολογικές επιβαρύνσεις των αγροτών, η κατάργηση του ΟΓΑ, η αύξηση του ΦΠΑ  στην αγροκτηνοτροφική παραγωγή, η επιβολή αυξημένου φορολογικού συντελεστή στο φόρο εισοδήματος των παραγωγών, η απαράδεκτη επιβολή ΕΝΦΙΑ στους κτηνοπτηνοτρόφους, η φορολόγηση των επιδοτήσεων, κτλ. 

Κατ΄αυτό τον τρόπο, παρακολουθώντας τις πιέσεις των δανειστών που ασκούνται τα τελευταία χρόνια συνολικά του μνημονίου σε βάρος της αγροτικής παραγωγής επιβεβαιώνονται οι υποψίες μας ότι πρόκειται για εντολείς αποικιοκρατών σε εντεταλμένη υπηρεσία που ενεργούν και προτείνουν βάσει  εσκεμμένου εκ προμελέτης σχεδίου με σκοπό το σφετερισμό και την ιδιοποίηση της παραγωγικής βάσης στο γεωργικό κλάδο.

 Προφανώς πρόκειται περί ασχέτων στοιχείων σχετικά με την Κοινή Αγροτική Πολιτική που αγνοούν παντελώς τους κανόνες του υγιούς ανταγωνισμού που τη διέπουν,

θεωρούν τους έλληνες αγρότες ως παρίες αντί ισότιμους εταίρους και τις αγροτικές περιοχές ως αποικίες ιθαγενών και ενεργούν ως εντολοδόχοι ισχυρών ανταγωνιστικών κοινοτικών και διεθνών συμφερόντων σε συνεργασία  με εγχώριους κύκλους ταυτιζόμενων συμφερόντων.

Γνωστούς ως εσωτερική πέμπτη φάλαγγα.

 Καλούμε τη Κυβέρνηση να απορρίψει κάθετα κάθε τέτοια καταστροφική πρόταση σε βάρος του αγροτικού κόσμου της χώρας.

 Καλούμε τις κεντρικές οργανώσεις των αγροτών σε επαγρύπνηση και σε ετοιμότητα δυναμικών κινητοποιήσεων   που θα προασπίζουν τα συμφέροντα της  Ελληνικής γεωργίας, και την αξιοπρέπεια  του αγροτικού κόσμου.

 Καλούμε επίσης τις κεντρικές αγροκτηνοτροφικές οργανώσεις της χώρας να διαμαρτυρηθούν έντονα στους δανειστές-θεσμούς αλλά να ζητήσουν και την συμπαράσταση και αλληλεγγύη των Ευρωπαϊκών αγροτικών οργανώσεων copa cogeca.

 

 

 

 


Τελευταία νέα & ενημερώσεις

Νέο σύστημα κατάρτισης στην ορθολογική χρήση των γεωργικών φαρμάκων

Αλλαγές στο σύστημα κατάρτισης στην ορθολογική χρήση των γεωργικών φαρμάκων φέρνει Κοινή Υπουργική Απόφαση που αναρτήθηκε στην «Διαύγεια», 

Διαβάστε περισσότερα 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ “ΕΝΩΣΗ αγροτών” κατόπιν απόφασης του Διοικητικού του Συμβουλίου,

Διαβάστε περισσότερα 

Ενεργοποιήθηκε η πλατφόρμα ενίσχυσης για αιγοπροβατοτρόφους, αιτήσεις μέχρι 8 Οκτωβρίου

Σε λειτουργία τέθηκε από την Παρασκευή (11 Σεπτεμβρίου) το σύστημα υποβολής αιτημάτων ενίσχυσης για τον τομέα της Αιγοπροβατοτροφίας.

Διαβάστε περισσότερα