Εκτύπωση σελίδας

Εγκύκλιος του ΟΠΕΚΕΠΕ φέρνει πιο κοντά τις αποπληρωμές των νέων γεωργών

Δημοσιεύθηκε στις 12 Φεβρουάριος 2021 Εγκύκλιος του ΟΠΕΚΕΠΕ φέρνει πιο κοντά τις αποπληρωμές των νέων γεωργών

Οδηγίες για την διαδικασία πληρωμής δικαιούχων του υπομέτρου 6.1. για την εγκατάσταση νέων γεωργών του ΠΑΑ 204-2020.

Η εγκύκλιος ανοίγει το δρόμο για πληρωμές νέων αγροτών ενώ όπως έχουμε γράψει πρόσφατα, στο τέλος Φεβρουαρίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για την αποπληρωμή της τελευταίας δόσης των δικαιούχων του προγράμματος των Νέων Αγροτών, κάτι που τονίστηκε στη συνάντηση που είχε είχε ο βουλευτής Καρδίτσας της ΝΔ Γιώργος Κωτσός με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιο Λιβανό.

Στην εγκύκλιο τώρα του ΟΠΕΚΕΠΕ αναφέρεται ότι η αίτηση πληρωμής για την καταβολή της 1ης δόσης (70% του συνολικού ποσού στήριξης), όπως παράγεται από το ΠΣΚΕ (έντυπο υποβολής αίτησης στήριξης- πληρωμής α’ δόσης φυσικού/νομικού προσώπου), υποβάλλεται μαζί με την αίτηση στήριξης.

Ο αρχικός έλεγχος των αιτήσεων πληρωμής γίνεται από τις Δ/νσεις Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων και η αναγνώριση και εκκαθάριση της δαπάνης πραγματοποιείται από την Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας. Χρησιμοποιείται τυποποιημένο έντυπο Α’ και Β’ Αξιολόγησης όπως αυτά παράγονται από το ΠΣΚΕ.

Δεύτερη πληρωμή/τελική αίτηση πληρωμής

Για την έγκριση και καταβολή των οικονομικών ενισχύσεων στο πλαίσιο των υποχρεώσεων του υπομέτρου 6.1, ο δικαιούχος υποβάλλει αντίγραφο της αίτησης πληρωμής (έντυπο αίτησης πληρωμής δικαιούχου), όπως παράγεται από το ΠΣΚΕ (υπογεγραμμένο από τον δικαιούχο ή τον αρχηγό της εκμετάλλευσης, διαχειριστή και νόμιμο εκπρόσωπο του νομικού προσώπου), συνοδευόμενη από τα προβλεπόμενα στο οικείο θεσμικό πλαίσιο δικαιολογητικά και παραστατικά στην Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (Δ.Α.Ο.Κ.) της οικείας Περιφερειακής Ενότητας και σύμφωνα με τη διαδικασία υποβολής που ορίζεται στην απόφαση του υπομέτρου. Ο διοικητικός έλεγχος των αιτημάτων πληρωμής και η αναγνώριση και εκκαθάριση των δαπανών διενεργείται από τις ΔΑΟΚ. Χρησιμοποιείται τυποποιημένο έντυπο ελέγχου της αίτησης πληρωμής όπως το έντυπο αυτό παράγεται από το ΠΣΚΕ.

 


Τελευταία νέα & ενημερώσεις

Έως 14 Απρίλη ανάρτηση ποσοτήτων σε καλαμπόκι για λήψη συνδεδεμένης

Αναλυτικότερα, η επίσημη ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ εξηγεί πως είναι ενεργές οι εφαρμογές καταχώρησης ποσοτήτων για τα συνδεδεμένα καθεστώτα άμεσων ενισχύσεων του έτους 2023. Ειδικότερα :

Διαβάστε περισσότερα 

Καθιέρωση καταβολής ετήσιου ανταποδοτικού τέλους για τη διαχείριση των νεκρών ζώων

Σε εφαρμογή του άρθρου 15 του ν.4351/2015, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, για τη θέσπιση του εθνικού προγράμματος συλλογής και διαχείρισης νεκρών ζώων (ΕΠΣΥΔ),

Διαβάστε περισσότερα 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο  ΓΕΝΙΚΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ “ΕΝΩΣΗ αγροτών” κάνει γνωστό στους αγρότες οι οποίοι είναι συνταξιούχοι ότι από 01/01/2024 

Διαβάστε περισσότερα