Εκτύπωση σελίδας

Δόθηκε παράταση για αιτήσεις Επιστρεπτέας Προκαταβολής 5, θα γίνονται και διορθώσεις

Δημοσιεύθηκε στις 15 Ιανουάριος 2021 Δόθηκε παράταση για αιτήσεις Επιστρεπτέας Προκαταβολής 5, θα γίνονται και διορθώσεις

Tο Υπουργείο Οικονομικών, ανακοίνωσε ότι με στόχο να διευκολύνει την ένταξη των επιχειρήσεων στον 5ο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, παρατείνει την προθεσμία για την υποβολή αίτησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος έως την προσεχή Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2021.

Παράλληλα, σε περίπτωση λαθών, δίνεται η δυνατότητα διόρθωσης των στοιχείων που υποβλήθηκαν στην πλατφόρμα «myBusinessSupport» (πατήστε εδώ) για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο, έως τις 19 Ιανουαρίου 2021.

Η ολιγοήμερη παράταση παρέχεται ώστε να δοθεί όσο είναι δυνατόν περισσότερος χρόνος, για να συμμετέχουν στις ενισχύσεις και κλάδοι οι οποίοι εκ των πραγμάτων δεν προλαβαίνουν να συγκεντρώσουν τα παραστατικά για να αποδείξουν μείωση τζίρου για το τετράμηνο Σεπτεμβρίου - Δεκεμβρίου. 

Επίσης, δίνεται χρόνος και σε λογιστές, οι οποίοι διαμαρτύρονταν ότι χρονικά περιθώρια που έδινε ο 5ος κύκλος ήταν πολύ μικρά.

Σημαντικό είναι ότι στις μέρες που θα μείνει ανοιχτή η πλατφόρμα εκτός από αιτήσεις θα δέχεται και διορθώσεις, με στόχο να πάρουν όλοι όσοι δικαιούνται να ενταχθούν, το σύνολο της ενίσχυσης που τους αναλογεί. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), μέχρι σήμερα Παρασκευή (15/1/2021), 611.524 επιχειρήσεις έχουν υποβάλει αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη χορήγηση της χρηματοδοτικής ενίσχυσης.

Η εκταμίευση των κονδυλίων προς τους δικαιούχους της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 5 θα ξεκινήσει τη μεθεπόμενη εβδομάδα.
 

ΑΓΡΟΤύπος


Τελευταία νέα & ενημερώσεις

Έως 14 Απρίλη ανάρτηση ποσοτήτων σε καλαμπόκι για λήψη συνδεδεμένης

Αναλυτικότερα, η επίσημη ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ εξηγεί πως είναι ενεργές οι εφαρμογές καταχώρησης ποσοτήτων για τα συνδεδεμένα καθεστώτα άμεσων ενισχύσεων του έτους 2023. Ειδικότερα :

Διαβάστε περισσότερα 

Καθιέρωση καταβολής ετήσιου ανταποδοτικού τέλους για τη διαχείριση των νεκρών ζώων

Σε εφαρμογή του άρθρου 15 του ν.4351/2015, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, για τη θέσπιση του εθνικού προγράμματος συλλογής και διαχείρισης νεκρών ζώων (ΕΠΣΥΔ),

Διαβάστε περισσότερα 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο  ΓΕΝΙΚΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ “ΕΝΩΣΗ αγροτών” κάνει γνωστό στους αγρότες οι οποίοι είναι συνταξιούχοι ότι από 01/01/2024 

Διαβάστε περισσότερα