Εκτύπωση σελίδας

Πρόσκληση σε δικαιούχους βιολογικής γεωργίας - κτηνοτροφίας για ένταξη σε συστήματα ποιότητας

Δημοσιεύθηκε στις 05 Νοέμβριος 2020 Πρόσκληση σε δικαιούχους βιολογικής γεωργίας - κτηνοτροφίας για ένταξη σε συστήματα ποιότητας

Το ΥπΑΑΤ καλεί τους ενδιαφερόμενους, φυσικά ή νομικά πρόσωπα, που είναι ενεργοί γεωργοί και έχουν υποβάλει Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης (ΕΑΕ)

για το 2020 και οι οποίοι έχουν ενταχθεί στο υπομέτρο 11.1 «Ενίσχυση για στροφή σε πρακτικές και μεθόδους βιολογικής γεωργίας», να υποβάλουν αιτήσεις στήριξης στο πλαίσιο του υπομέτρου 3.1 «Στήριξη για νέες συμμετοχές σε συστήματα ποιότητας» του ΠΑΑ 2014-2020.

Η αίτηση στήριξης αφορά στο σύστημα ποιότητας της Βιολογικής παραγωγής.

Ο υποψήφιος δύναται να ενισχυθεί για τη συμμετοχή του στα ακόλουθα δύο είδη βιολογικής παραγωγής (εφεξής «είδη πιστοποίησης»), τα οποία θεωρούνται διακριτά για τους σκοπούς του υπομέτρου:

α) Βιολογική φυτική παραγωγή

β) Βιολογική ζωική παραγωγή

Στην παρούσα Πρόσκληση δύνανται να συμμετέχουν μόνο οι ενταγμένοι δικαιούχοι του υπομέτρου 11.1 κατά το έτος εφαρμογής 2019 για το ίδιο είδος πιστοποίησης (δράση του υπομέτρου 11.1) για το οποίο ήταν ενταγμένοι.

Τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στην ΕΑΕ του 2020 λαμβάνονται υπόψη για την υποβολή και την αξιολόγηση των αιτήσεων στήριξης, καθώς το 2020 αποτελεί το έτος αναφοράς για την παρούσα Πρόσκληση.

Επιλέξιμες είναι οι ακόλουθες κατηγορίες δαπάνης για το σύστημα ποιότητας της Βιολογικής παραγωγής:

Κατηγορίες δαπάνης

-Δαπάνη πιστοποίησης Βιολογικής φυτικής παραγωγής

-Δαπάνη πιστοποίησης Βιολογικής ζωικής παραγωγής

α) Το ανώτατο ποσό ενίσχυσης για κάθε μία από τις ανωτέρω κατηγορίες δαπάνης, που αντιστοιχούν στα επιλέξιμα είδη πιστοποίησης του συστήματος ποιότητας της Βιολογικής παραγωγής, καθορίζεται σε 1.000 €/εκμετάλλευση/έτος, για κάθε είδος πιστοποίησης, και έως 2.000 €/εκμετάλλευση/έτος συνολικά και για τα δύο είδη πιστοποίησης Βιολογικής παραγωγής.

β) Επιλέξιμες είναι οι δαπάνες που αφορούν υπηρεσίες πιστοποίησης, εξαιρουμένων τυχόν λοιπών εξόδων (π.χ. τόκοι, έκδοση πιστοποιητικών, τροποποίηση σύμβασης, χορήγηση αντιγράφων, κλπ), βάσει των παραστατικών που εκδίδει ο Οργανισμός Ελέγχου και Πιστοποίησης (ΟΕΠ) με τον οποίο έχει συνάψει σύμβαση και τα οποία υποβάλλει ο δικαιούχος.

γ) Στον προσδιορισμό των επιλέξιμων δαπανών λαμβάνονται υπόψη οι δαπάνες του παραστατικού που αναλογούν στην έκταση ή στον αριθμό ζώων των εγκεκριμένων δραστηριοτήτων, όπως 7 περιλαμβάνονται στην οριστικοποιημένη ΕΑΕ του παραγωγού που συσχετίζεται με το έτος υλοποίησης και έχουν πιστοποιηθεί από τον ΟΕΠ.


Τελευταία νέα & ενημερώσεις

Έως 14 Απρίλη ανάρτηση ποσοτήτων σε καλαμπόκι για λήψη συνδεδεμένης

Αναλυτικότερα, η επίσημη ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ εξηγεί πως είναι ενεργές οι εφαρμογές καταχώρησης ποσοτήτων για τα συνδεδεμένα καθεστώτα άμεσων ενισχύσεων του έτους 2023. Ειδικότερα :

Διαβάστε περισσότερα 

Καθιέρωση καταβολής ετήσιου ανταποδοτικού τέλους για τη διαχείριση των νεκρών ζώων

Σε εφαρμογή του άρθρου 15 του ν.4351/2015, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, για τη θέσπιση του εθνικού προγράμματος συλλογής και διαχείρισης νεκρών ζώων (ΕΠΣΥΔ),

Διαβάστε περισσότερα 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο  ΓΕΝΙΚΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ “ΕΝΩΣΗ αγροτών” κάνει γνωστό στους αγρότες οι οποίοι είναι συνταξιούχοι ότι από 01/01/2024 

Διαβάστε περισσότερα