Εκτύπωση σελίδας

Παράταση 25 ημερών για τον αποχαρακτηρισμό των δασικών χαρτών

Δημοσιεύθηκε στις 13 Αύγουστος 2020 Παράταση 25 ημερών για τον αποχαρακτηρισμό των δασικών χαρτών

Δίνεται παράταση είκοσι πέντε 25 ημερών στην καταληκτική προθεσμία υποβολής αιτήσεων αναμόρφωσης των δασικών χαρτών, με την καταληκτική ημερομηνία να μετατίθεται από τις 28 Αυγούστου όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί.

Χιλιάδες αγρότες και µικροκαλλιεργητές, εν µέσω θερινών αδειών και υπολειτουργίας του δηµοσίου, καλούνταν µέσα στον Αύγουστο να αποχαρακτηρίσουν την αγροτική τους γης από τους δασικούς χάρτες, με τη νέα παράταση να αφήνει τα περιθώρια μεταθέτοντας στον Σεπτέμβριο την καταληκτική ημερομηνία.

Πιο συγκεκριµένα, οι αγρότες πρέπει πρώτα να πάνε στο ∆ιοικητήριο για να πάρουν εκτυπώσεις των επιδοτούµενων κτηµάτων τους που βρίσκονται στο Ελαιοκοµικό και στο Αµπελουργικό Μητρώο, και στη συνέχεια στη ∆ιεύθυνση ∆ασών για να προσκοµίσουν τις εκτυπώσεις.

 

Σκοπός, όσοι κάτοχοι αγροτεµαχίων θέλουν να αποχαρακτηρίσουν από δασική την αγροτική τους γη, να προσκοµίσουν διοικητικές πράξεις στις ∆ιευθύνσεις ∆ασών έως 28 Αυγούστου, ώστε να αναµορφωθούν οι δασικοί χάρτες που θα χρησιµοποιεί από το 2021 ο ΟΠΕΚΕΠΕ για τις επιδοτήσεις. Κάτι, που θα µπορούσε να αποφευχθεί όταν το υπουργείο Περιβάλλοντος παραλάβει τους ψηφιακούς χάρτες του Οργανισµού Πληρωµών και τους «κουµπώσει» πάνω στους δασικούς χάρτες, αποχαρακτηρίζοντας αυτοµάτως από δασικές εκτάσεις τις αγροτικές καλλιέργειες που επιδοτούνται επί δεκαετίες από την ΕΕ.

Οι αγρότες προσκοµίζουν τα εξής:

 

  1. Αποφάσεις των Επιτροπών Απαλλοτριώσεων για το σύνολο των εκτάσεων (παραχωρηθέντα κληροτεµάχια, εξαιρεθείσες υπέρ ιδιοκτητών εκτάσεις, ιδιοκτησίες που εξαιρέθηκαν υπέρ ιδιοκτητών και κοινόχρηστες εκτάσεις), που απέδωσαν αγροτική, γεωργική, κτηνοτροφική ή µικτή χρήση.
  2. Παραχωρητήρια αγροτικών κλήρων.
  3. Αποφάσεις κύρωσης διανοµών και αναδασµών, µε διακριτό αριθµό τεµαχίου και χρήση γεωργική, κτηνοτροφική ή µικτή.

 

  1. Αποφάσεις του υπουργού Γεωργίας ή Νοµάρχη, µε τις οποίες χορηγήθηκαν άδειες για κατάτµηση - αγοραπωλησία αγροτικών γαιών µε αγροτική, γεωργική, µικτή χρήση.
  2. Αποφάσεις του υπουργού Γεωργίας περί παραχώρησης γαιών.
  3. Άδειες του υπουργού Γεωργίας για συµφωνίες εκούσιας µεταβίβασης καλλιεργήσιµων εκτάσεων προς ακτήµονες καλλιεργητές.
  4. Αποφάσεις Επιτροπών Απαλλοτριώσεων περί παραχώρησης αγροτικών δηµοσίων κτηµάτων.
  5. Αποφάσεις διάθεσης εξαγορασθέντων από το ∆ηµόσιο κτηµάτων.
  6. Αµπελουργικό και Ελαιουργικό Μητρώο, όπου περιλαµβάνονται εκτάσεις µε πράξεις της ∆ιοίκησης.

 


Τελευταία νέα & ενημερώσεις

Έως 14 Απρίλη ανάρτηση ποσοτήτων σε καλαμπόκι για λήψη συνδεδεμένης

Αναλυτικότερα, η επίσημη ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ εξηγεί πως είναι ενεργές οι εφαρμογές καταχώρησης ποσοτήτων για τα συνδεδεμένα καθεστώτα άμεσων ενισχύσεων του έτους 2023. Ειδικότερα :

Διαβάστε περισσότερα 

Καθιέρωση καταβολής ετήσιου ανταποδοτικού τέλους για τη διαχείριση των νεκρών ζώων

Σε εφαρμογή του άρθρου 15 του ν.4351/2015, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, για τη θέσπιση του εθνικού προγράμματος συλλογής και διαχείρισης νεκρών ζώων (ΕΠΣΥΔ),

Διαβάστε περισσότερα 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο  ΓΕΝΙΚΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ “ΕΝΩΣΗ αγροτών” κάνει γνωστό στους αγρότες οι οποίοι είναι συνταξιούχοι ότι από 01/01/2024 

Διαβάστε περισσότερα