Εκτύπωση σελίδας

ΣΕΚ: «Βομβαρδισμός της χώρας» τα μέτρα που προτείνουν οι δανειστές

Δημοσιεύθηκε στις 26 Ιούνιος 2015 ΣΕΚ: «Βομβαρδισμός της χώρας» τα μέτρα που προτείνουν οι δανειστές

Με «βομβαρδισμό της χώρας» παρομοιάζει ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας τα οικονομικά μέτρα που ζητούν οι «δανειστές» σε σχετική επιστολή του προέδρου του, κ. Παναγιώτη Πεβερέτου, που έχει αποδέκτη τον Πρωθυπουργό της χώρας, κ. Αλέξη Τσίπρα, και συναποδέκτη τον υπουργό Οικονομικών, κ. Γιάνη Βαρουφάκη.

Η επιστολή εστάλη την Πέμπτη, 25 Ιουνίου, και όπως αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΕΚ τα μέτρα που ζητάνε από τη χώρα μας «οι δανειστές» προκαλούν ΣΟΚ και συγκεκριμένα:

  • Αύξηση ΦΠΑ στις εισροές ( π.χ. ζωοτροφές, φάρμακα, μηχανήματα) από 13% στο 23%
  • Κατάργηση της επιστροφής Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Πετρελαίου
  • Αύξηση του συντελεστή φορολογίας εισοδήματος από το 13% στο 26%
  • Αύξηση του ΦΠΑ στα τρόφιμα, όπως για παράδειγμα στο γάλα από το 13% που είναι σήμερα στο 23%, ενώ σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως το Ην. Βασίλειο και η Μάλτα είναι μηδενικός, στην Ιταλία και την Ισπανία 4%, στην Πολωνία, την Κύπρο και την Κροατία 5% και στη Γαλλία 5,5%.
  • Κατάργηση ή ενσωμάτωση του ΟΓΑ στον ΟΑΕΕ ή το ΙΚΑ που θα σημάνει και τεράστια αύξηση των εισφορών των αγροτών.
  • Άρνηση να φορολογηθούν οι έχοντες και κατέχοντες, δηλαδή ζητάνε να πληρώσουν οι «συνήθεις ύποπτοι» μισθωτοί, αγρότες, συνταξιούχοι.

 Όπως τονίζει ο κ. Πεβερέτος, στην περίπτωση που η Κυβέρνηση αποδεχθεί τα μέτρα αυτά τότε:

  • Η χώρα θα γίνει ένα βομβαρδισμένο τοπίο χωρίς τη δυνατότητα παραγωγής αλλά και επιβίωσης ενός μεγάλου μέρους του πληθυσμού.
  • Ο πρωτογενής τομέας θα οδηγηθεί στην καταστροφή, αφού οι αγρότες και κτηνοτρόφοι δεν θα μπορούν ή δεν θα συμφέρει να παράγουν και η γεωργία και κτηνοτροφία από βασικός μοχλός ανάπτυξης και ανασυγκρότησης χώρας θα οδηγηθεί σε αφανισμό.
  • Ένα μεγάλος μέρος των απασχολουμένων στη γεωργία και την κτηνοτροφία θα προστεθεί στο 1,5 εκατομμύριο που είναι ήδη άνεργοι.

 Καταλήγοντας η επιστολή καλεί την Κυβέρνηση να μην αποδεχθεί τα εξευτελιστικά για το λαό μέτρα και σε μια τέτοια περίπτωση δηλώνει πως ο ΣΕΚ θα είναι μαζί της, διαφορετικά θα αντισταθεί με κάθε μέσο.

 


Τελευταία νέα & ενημερώσεις

Έως 14 Απρίλη ανάρτηση ποσοτήτων σε καλαμπόκι για λήψη συνδεδεμένης

Αναλυτικότερα, η επίσημη ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ εξηγεί πως είναι ενεργές οι εφαρμογές καταχώρησης ποσοτήτων για τα συνδεδεμένα καθεστώτα άμεσων ενισχύσεων του έτους 2023. Ειδικότερα :

Διαβάστε περισσότερα 

Καθιέρωση καταβολής ετήσιου ανταποδοτικού τέλους για τη διαχείριση των νεκρών ζώων

Σε εφαρμογή του άρθρου 15 του ν.4351/2015, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, για τη θέσπιση του εθνικού προγράμματος συλλογής και διαχείρισης νεκρών ζώων (ΕΠΣΥΔ),

Διαβάστε περισσότερα 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο  ΓΕΝΙΚΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ “ΕΝΩΣΗ αγροτών” κάνει γνωστό στους αγρότες οι οποίοι είναι συνταξιούχοι ότι από 01/01/2024 

Διαβάστε περισσότερα