Κλείνουν για 2 εβδομάδες τα ΚΥΔ, παράταση δηλώσεων έως 15 Ιουνίου

Δημοσιεύθηκε στις 17 Μάρτιος 2020 Κλείνουν για 2 εβδομάδες τα ΚΥΔ, παράταση δηλώσεων έως 15 Ιουνίου

Την αναστολή των δηλώσεων ΟΣΔΕ για δύο εβδομάδες αποφάσισε η κυβέρνηση, ενώ, δεδομένη πρέπει να θεωρείται η παράταση της διαδικασίας μέχρι τις 15 Ιουνίου, σε συνέχεια και της σχετικής διαδικασίας που ακολουθεί η Ιταλία στο πλαίσιο θωράκισης κατά του νέου κορωνοϊού.

Την αναστολή των δηλώσεων ΟΣΔΕ ανακοίνωσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη. Ωστόσο, όπως προαναφέρθηκε, δεδομένη πρέπει να θεωρείται και η παράταση τουλάχιστον για ένα μήνα της περιόδου υποβολή των δηλώσεων -δηλαδή μέχρι τις 15 Ιουνίου αντί για τις 15 Μαίου που είναι η προθεσμία κάθε χρόνο- κάτι που εξασφάλισε ήδη η κυβέρνηση της Ιταλίας μετά από σχετικό αίτημά της στην Κομισιόν.

 Με το μέτρο αυτό η Κομισιόν θέλει να ανακουφίσει εν μέρει την αγωνία των Ιταλών αγροτών, που έχουν δει όλες τις δουλειές τους - γραφειοκρατικές και μη - να μένουν πίσω, λόγω της ραγδαίας εξάπλωσης των κρουσμάτων COVID-19 στη χώρα τους.

Η είδηση προήλθε από την απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις 13 Μαρτίου, σε αίτημα που υπέβαλε το Υπουργείο Γεωργίας, Τροφίμων και Δασικής Πολιτικής της Ιταλίας στα τέλη του Φεβρουαρίου.

Εκτός από την επέκταση της υποβολής των αιτήσεων ενίσχυσης η Κομισιόν ανταποκρίθηκε και σε μια σειρά από άλλα αιτήματα της ιταλικής κυβέρνησης, που αφορούν τις εκκρεμείς πληρωμές των ενισχύσεων του 2019, καθώς και τη χρηματοδότηση των αγροτικών προγραμμάτων.

«Έχουμε καλά νέα», δήλωσε η υπουργός, Teresa Bellanova, «μία θετική ανταπόκριση στα αιτήματα και τις ανάγκες των αγροτικών εκμεταλλεύσεων. Η στήριξη της διατροφικής αλυσίδας αυτή τη στιγμή είναι θεμελιώδους σημασίας. Για την Ιταλία και για την Ευρώπη.».

 


Τελευταία νέα & ενημερώσεις

Από 30 Ιούλη αίτηση αποχαρακτηρισμού αγροτεμαχίων για να μην κόψουν επιδότηση και οι νέοι χάρτες

Στην προσκόµιση διοικητικών πράξεων στις κατά τόπους διευθύνσεις Δασών καλούνται από τις 30 Ιουλίου έως τις 28 Αυγούστου όλοι οι κάτοχοι αγροτεµαχίων που θέλουν να αποχαρακτηρίσουν

Διαβάστε περισσότερα 

Κατ΄εξαίρεση φέτος μέχρι 31 Οκτωβρίου για διενέργεια Γενικής Συνέλευσης στους αγροτικούς συνεταιρισμούς

Eπεκτείνεται έως τις 31/10 η προθεσμία διενέργειας τακτικής Γενικής Συνέλευσης των Αγροτικών Συνεταιρισμών, μόνο για το έτος 2020, δεδομένων των διαταράξεων που επέφερε η πανδημία του κορωνοϊού.

Διαβάστε περισσότερα 

Αναρτήθηκαν τα αποτέλεσματα για τα Σχέδια στην Ήπειρο μετά από ενστάσεις

Η απόφαση αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Ηπείρου.

Διαβάστε περισσότερα