Εκτύπωση σελίδας

Κλείνουν για 2 εβδομάδες τα ΚΥΔ, παράταση δηλώσεων έως 15 Ιουνίου

Δημοσιεύθηκε στις 17 Μάρτιος 2020 Κλείνουν για 2 εβδομάδες τα ΚΥΔ, παράταση δηλώσεων έως 15 Ιουνίου

Την αναστολή των δηλώσεων ΟΣΔΕ για δύο εβδομάδες αποφάσισε η κυβέρνηση, ενώ, δεδομένη πρέπει να θεωρείται η παράταση της διαδικασίας μέχρι τις 15 Ιουνίου, σε συνέχεια και της σχετικής διαδικασίας που ακολουθεί η Ιταλία στο πλαίσιο θωράκισης κατά του νέου κορωνοϊού.

Την αναστολή των δηλώσεων ΟΣΔΕ ανακοίνωσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη. Ωστόσο, όπως προαναφέρθηκε, δεδομένη πρέπει να θεωρείται και η παράταση τουλάχιστον για ένα μήνα της περιόδου υποβολή των δηλώσεων -δηλαδή μέχρι τις 15 Ιουνίου αντί για τις 15 Μαίου που είναι η προθεσμία κάθε χρόνο- κάτι που εξασφάλισε ήδη η κυβέρνηση της Ιταλίας μετά από σχετικό αίτημά της στην Κομισιόν.

 Με το μέτρο αυτό η Κομισιόν θέλει να ανακουφίσει εν μέρει την αγωνία των Ιταλών αγροτών, που έχουν δει όλες τις δουλειές τους - γραφειοκρατικές και μη - να μένουν πίσω, λόγω της ραγδαίας εξάπλωσης των κρουσμάτων COVID-19 στη χώρα τους.

Η είδηση προήλθε από την απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις 13 Μαρτίου, σε αίτημα που υπέβαλε το Υπουργείο Γεωργίας, Τροφίμων και Δασικής Πολιτικής της Ιταλίας στα τέλη του Φεβρουαρίου.

Εκτός από την επέκταση της υποβολής των αιτήσεων ενίσχυσης η Κομισιόν ανταποκρίθηκε και σε μια σειρά από άλλα αιτήματα της ιταλικής κυβέρνησης, που αφορούν τις εκκρεμείς πληρωμές των ενισχύσεων του 2019, καθώς και τη χρηματοδότηση των αγροτικών προγραμμάτων.

«Έχουμε καλά νέα», δήλωσε η υπουργός, Teresa Bellanova, «μία θετική ανταπόκριση στα αιτήματα και τις ανάγκες των αγροτικών εκμεταλλεύσεων. Η στήριξη της διατροφικής αλυσίδας αυτή τη στιγμή είναι θεμελιώδους σημασίας. Για την Ιταλία και για την Ευρώπη.».

 


Τελευταία νέα & ενημερώσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο  ΓΕΝΙΚΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ “ΕΝΩΣΗ αγροτών” κάνει γνωστό στους αγρότες οι οποίοι είναι συνταξιούχοι ότι από 01/01/2024 

Διαβάστε περισσότερα 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η  “ΕΝΩΣΗ αγροτών” κάνει γνωστό ότι οι αγρότες οι οποίοι έχουν παραδόσεις προϊόντων για συνδεδεμένες ενισχύσεις αραβόσιτου 

Διαβάστε περισσότερα 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η  “ΕΝΩΣΗ  αγροτών”  κάνει  γνωστό στους  αγρότες ότι παρατάθηκε μέχρι και τις 31/03/2024 η δυνατότητα υποβολής στην ειδική φόρμα της ΑΑΔΕ 

Διαβάστε περισσότερα