Εκτύπωση σελίδας

Από 11 Ιουνίου αιτήσεις για την Αγροτική Εστία

Δημοσιεύθηκε στις 11 Ιούνιος 2015 Από 11 Ιουνίου αιτήσεις για την Αγροτική Εστία

Από την Πέμπτη 11 Ιουνίου και μέχρι την Τρίτη 30 Ιουνίου θα διαρκέσει η υποβολή των αιτήσεων για τη συμμετοχή των ενδιαφερόμενων αγροτών στα προγράμματα της Αγροτικής Εστίας έτους 2015.

Με σχετική ανακοίνωσή της η διοίκηση του ΟΓΑ ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους ασφαλισμένους και συνταξιούχους του Οργανισμού ότι οι δικαιούχοι των προγραμμάτων, μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στα ΚΕΠ όλης της χώρας.

Δικαιούχοι των προγραμμάτων είναι:

- Όλοι οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ.

- Οι ασφαλισμένοι του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης Αγροτών που είναι ασφαλιστικά ενήμεροι ή έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση καταβολής των οφειλών και τηρούν τους όρους αυτής, κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης συμμετοχής στις παροχές της Αγροτικής Εστίας. 

- Τα μέλη των οικογενειών των ανωτέρω προσώπων (σύζυγοι - παιδιά) που είναι έμμεσα ασφαλισμένα στον ΟΓΑ με ενεργή ασφαλιστική ικανότητα.

- Δικαιούχοι σύνταξης επιζώντων.

Στα Προγράμματα Κοινωνικού, Ιαματικού Τουρισμού και στο Εκδρομικό Πρόγραμμα δικαιούνται να συμμετάσχουν χωρίς κλήρωση οι συνταξιούχοι με απόλυτη αναπηρία, οι τυφλοί και οι παραπληγικοί. Για πρώτη φορά φέτος, οι παραπάνω δικαιούχοι μπορούν να συνοδεύονται από τρίτο πρόσωπο –δικαιούχο των παροχών της Αγροτικής Εστίας που επιλέγουν οι ίδιοι, εφόσον δεν έχουν δηλώσει σύζυγο ή τέκνα στην αίτησή τους. Το τρίτο πρόσωπο θα συμμετάσχει στο αντίστοιχο πρόγραμμα, χωρίς κλήρωση, με την προϋπόθεση ότι έχει  δηλωθεί από τον αιτούντα ως συνοδός στην αίτηση συμμετοχής του.

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά: Για την υποβολή της αίτησης στα ΚΕΠ, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσκομίζουν:

α)   Βιβλιάρια Υγείας Ο.Γ.Α. (ατομικό και των προστατευομένων μελών που θέλουν να συμμετέχουν στις διαθέσιμες παροχές μαζί του) με ενεργή ασφαλιστική ικανότητα κατά την  ημερομηνία υποβολής της αίτησης.

β)   Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας     

γ) Ενημερωτικό σημείωμα συντάξεων, για συνταξιούχους (εφόσον υπάρχει) ή απόκομμα καταβολής εισφορών για ασφαλισμένους.

 

Κλήρωση Δικαιούχων: Μετά την επεξεργασία των αιτήσεων, θα ακολουθήσει κλήρωση με ηλεκτρονική διαδικασία για την ανάδειξη των δικαιούχων που θα συμμετέχουν στα προγράμματα της Αγροτικής Εστίας έτους 2015.

Οι δικαιούχοι θα ενημερωθούν για το αποτέλεσμα της κλήρωσης μέσω της ιστοσελίδας του ΟΓΑ (www.oga.gr) ή μέσω των ΚΕΠ .

Υπενθυμίζεται ότι τα προγράμματα της Αγροτικής Εστίας  2015, στα οποία μπορούν να δηλώσουν άμεσα συμμετοχή οι δικαιούχοι είναι τα εξής:

1. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Το Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού περιλαμβάνει:  6ήμερες διακοπές (5 διανυκτερεύσεις), σε συμβεβλημένα τουριστικά καταλύματα όλης της χώρας (ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια/διαμερίσματα, επιπλωμένες κατοικίες και camping) και απευθύνεται σε 85.000  δικαιούχους  (διάρκεια ισχύος από 10-7-2015 μέχρι 15-05-2016).

2. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΑΜΑΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ (αφορά μόνο συνταξιούχους)

Το Πρόγραμμα Ιαματικού Τουρισμού περιλαμβάνει 6ήμερες διακοπές (5 διανυκτερεύσεις) και μέχρι τέσσερις απλές λούσεις δωρεάν, σε εγκαταστάσεις συμβεβλημένων  υδροθεραπευτηρίων σε τουριστικά καταλύματα ή ιαματικές πηγές της χώρας για 15.000 συνταξιούχους (διάρκεια ισχύος για διαμονή σε κατάλυμα από 10-7-2015  μέχρι 15-05-2016 και για την παροχή δωρεάν  ιαματικών λουτρών  από 10-7-2015 μέχρι 31-12-2015).

3. ΕΚΔΡΟΜΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

To Εκδρομικό Πρόγραμμα απευθύνεται σε 49.000 δικαιούχους και περιλαμβάνει:

• 3ήμερες εκδρομές για 7.000 δικαιούχους, που θα είναι δωρεάν για τους συμμετέχοντες, εφόσον το κόστος της εκδρομής που θα επιλέξουν δεν ξεπερνά την αξία του Δελτίου (120 ευρώ). 

• 2ήμερες διακοπές για 10.000 δικαιούχους, που θα είναι δωρεάν για τους συμμετέχοντες εφόσον το κόστος της εκδρομής που θα επιλέξουν δεν ξεπερνά την αξία του Δελτίου (65 ευρώ).

• Μονοήμερες εκδρομές για 32.000 δικαιούχους, που είναι δωρεάν για τους συμμετέχοντες.

Οι εκδρομές διοργανώνονται από τουριστικά γραφεία συμβεβλημένα με τον ΟΓΑ σε όλους τους νομούς της χώρας (διάρκεια ισχύος από τον 10-7-2015  μέχρι 15-05-2016).

4. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΒΙΒΛΙΩΝ

Το πρώτο Μέρος του Προγράμματος Δωρεάν Παροχής Βιβλίων απευθύνεται σε  180.000 δικαιούχους, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν δωρεάν βιβλία αξίας 20 ευρώ από συμβεβλημένα με τον ΟΓΑ βιβλιοπωλεία και εκδοτικούς οίκους σε όλους τους νομούς της χώρας (διάρκεια ισχύος από 10-7-2015 μέχρι 31-12-2015).

5. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΩΡΕΑΝ ΔΕΛΤΙΩΝ ΘΕΑΜΑΤΟΣ

Το Πρόγραμμα Δωρεάν Δελτίων Θεάματος απευθύνεται σε 90.000 δικαιούχους    για μεγάλο αριθμό θεατρικών παραστάσεων σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, σε συμβεβλημένα θέατρα.

 

Ως 30 Ιουνίου αιτήσεις επιχειρηματιών στα προγράμματα Αγροτικής Εστίας

Μέχρι τις 30 Ιουνίου καλούνται να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους οι επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται για συμμετοχή στα Προγράμματα της Αγροτικής Εστίας, έτους 2015.

Στη σχετική πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος στους επιχειρηματίες για συμμετοχή στα προγράμματα της Αγροτικής Εστίας 2015, η διοίκηση του ΟΓΑ σημειώνει ότι σε πρώτη φάση υλοποιούνται τα κατωτέρω προγράμματα:

1) Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού για  85.000 άτομα από όλους τους νομούς της χώρας, το οποίο περιλαμβάνει πακέτο 6ήμερων διακοπών( 5 διανυκτερεύσεις) σε συμβεβλημένα τουριστικά καταλύματα όλης της χώρας.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν ξενοδοχειακές επιχειρήσεις όλων των λειτουργικών μορφών και τάξεων, ενοικιαζόμενων δωματίων/διαμερισμάτων 2, 3 και 4 κλειδιών και επιπλωμένων κατοικιών, καθώς και οργανωμένες τουριστικές κατασκηνώσεις (camping).

2) Πρόγραμμα Ιαματικού Τουρισμού (το οποίο εντάσσεται στο Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού) που θα εφαρμοστεί σε όλους τους νομούς της χώρας. Δικαιούχοι είναι 15.000 συνταξιούχοι του ΟΓΑ από όλη τη χώρα , οι οποίοι παράλληλα με το πακέτο 6ήμερων διακοπών (5 διανυκτερεύσεις) θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν δωρεάν μέχρι και 4 απλές λούσεις σε Υδροθεραπευτήρια που λειτουργούν εντός τουριστικών καταλυμάτων και σε επιχειρήσεις ιαματικών πηγών.

3) Εκδρομικό Πρόγραμμα τριήμερων, διήμερων ή μονοήμερων εκδρομών για 49.000 άτομα από όλους τους νομούς της χώρας, στο οποίο δικαίωμα συμμετοχής έχουν Τουριστικά Γραφεία όλης της χώρας.

4) Πρόγραμμα Δωρεάν Παροχής Εισιτηρίων Θεάτρου για 90.000 άτομα, από όλους τους νομούς της χώρας ,τη θερινή περίοδο 2015 και τη χειμερινή περίοδο 2015-2016, για παραστάσεις που θα δοθούν σε πόλεις όλων των νομών της χώρας από συμβεβλημένες θεατρικές επιχειρήσεις.

5) Πρόγραμμα Δωρεάν Παροχής Βιβλίων για 180.000 άτομα, από όλους τους νομούς της χώρας, στο οποίο έχουν δικαίωμα συμμετοχής βιβλιοπωλεία και εκδοτικοί οίκοι από όλη τη χώρα.

Οι ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες μπορούν να ενημερωθούν  για τις προϋποθέσεις συμμετοχής στα Προγράμματα Αγροτικής Εστίας έτους 2015 από την ιστοσελίδα του ΟΓΑ ( www.oga.gr).

H υποβολή των σχετικών αιτήσεων θα διαρκέσει μέχρι την Τρίτη 30-6-2015.


Τελευταία νέα & ενημερώσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο  ΓΕΝΙΚΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ “ΕΝΩΣΗ αγροτών” κάνει γνωστό στους αγρότες οι οποίοι είναι συνταξιούχοι ότι από 01/01/2024 

Διαβάστε περισσότερα 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η  “ΕΝΩΣΗ αγροτών” κάνει γνωστό ότι οι αγρότες οι οποίοι έχουν παραδόσεις προϊόντων για συνδεδεμένες ενισχύσεις αραβόσιτου 

Διαβάστε περισσότερα 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η  “ΕΝΩΣΗ  αγροτών”  κάνει  γνωστό στους  αγρότες ότι παρατάθηκε μέχρι και τις 31/03/2024 η δυνατότητα υποβολής στην ειδική φόρμα της ΑΑΔΕ 

Διαβάστε περισσότερα