Εκτύπωση σελίδας

ΜΕΤΡΟ 22 -ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟΥΣ ΓΕΩΡΓΟΥΣ

Δημοσιεύθηκε στις 12 Ιανουάριος 2023

ΠΡΟΣ:

Υπουργό Υ.Α.Α.Τ κ. Γιώργο Γεωργαντά
Υφυπουργό Υ.Α.Α.Τ κ. Γιώργο Στύλιο
Πρόεδρο ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Ευάγγελο Σημανδράκο
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ,
Βουλευτές Ν.Ιωαννίνων
Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη

ΜΕΤΡΟ 22 - Έκτακτη  προσωρινή στήριξη στους γεωργούς και ΜΜΕ που πλήττονται ιδιαίτερα από τις επιπτώσεις της Ρωσικής Εισβολής στην Ουκρανία.

Κύριε Υπουργέ,

Όπως σας είναι γνωστό κατά την υποβολή των αιτήσεων για ένταξη στο ΜΕΤΡΟ 22 από τους δικαιούχους παραγωγούς , παρουσιάστηκαν πολλά προβλήματα τα οποία οφείλονται στην αδυναμία ταυτοποίησής τους, στην διαφορά των στοιχείων παραγωγής του 2021, καθώς και στην απουσία στοιχείων παραγωγής της εκμετάλλευσής τους (πτηνοτρόφοι κ.λπ.).
Το αποτέλεσμα ήταν τόσο ο αποκλεισμός πολλών δικαιούχων λόγω μη δυνατότητας υποβολής αίτησης όσο και η υποβολή αιτήσεων οι οποίες δεν ανταποκρινόταν στα πραγματικά στοιχεία της παραγωγής τους.
Γι’ αυτό σας παρακαλούμε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας , σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς να δοθεί λύση και θεραπεία του προβλήματος ώστε να μην αποκλειστεί κανένας πραγματικός δικαιούχος κτηνοτρόφος από την πρόσκληση 3540/15-12-2022.
Σε αντίθετη περίπτωση θα πρέπει ΑΜΕΣΑ να γίνει επαναπροκήρυξη του ΜΕΤΡΟΥ 22 προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων από όλους τους δικαιούχους αφού βέβαια γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις ώστε κανένας κτηνοτρόφος να μην χάσει την ενίσχυση και να υπάρξει πλήρη απορρόφηση των σχετικών πιστώσεων.
Με την πεποίθηση ότι θα ανταποκριθείτε θετικά στο αίτημά μας δεδομένου του προβλήματος το οποίο αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι λόγω του υπέρογκου κόστους παραγωγής, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και είμαστε στην διάθεσή σας για οτιδήποτε απαιτηθεί.


Με εκτίμηση
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ 

Θεοχάρης  Λιούρης


Τελευταία νέα & ενημερώσεις

Έως 14 Απρίλη ανάρτηση ποσοτήτων σε καλαμπόκι για λήψη συνδεδεμένης

Αναλυτικότερα, η επίσημη ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ εξηγεί πως είναι ενεργές οι εφαρμογές καταχώρησης ποσοτήτων για τα συνδεδεμένα καθεστώτα άμεσων ενισχύσεων του έτους 2023. Ειδικότερα :

Διαβάστε περισσότερα 

Καθιέρωση καταβολής ετήσιου ανταποδοτικού τέλους για τη διαχείριση των νεκρών ζώων

Σε εφαρμογή του άρθρου 15 του ν.4351/2015, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, για τη θέσπιση του εθνικού προγράμματος συλλογής και διαχείρισης νεκρών ζώων (ΕΠΣΥΔ),

Διαβάστε περισσότερα 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο  ΓΕΝΙΚΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ “ΕΝΩΣΗ αγροτών” κάνει γνωστό στους αγρότες οι οποίοι είναι συνταξιούχοι ότι από 01/01/2024 

Διαβάστε περισσότερα