ΜΕΤΡΟ 22 -ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟΥΣ ΓΕΩΡΓΟΥΣ

Δημοσιεύθηκε στις 12 Ιανουάριος 2023

ΠΡΟΣ:

Υπουργό Υ.Α.Α.Τ κ. Γιώργο Γεωργαντά
Υφυπουργό Υ.Α.Α.Τ κ. Γιώργο Στύλιο
Πρόεδρο ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Ευάγγελο Σημανδράκο
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ,
Βουλευτές Ν.Ιωαννίνων
Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη

ΜΕΤΡΟ 22 - Έκτακτη  προσωρινή στήριξη στους γεωργούς και ΜΜΕ που πλήττονται ιδιαίτερα από τις επιπτώσεις της Ρωσικής Εισβολής στην Ουκρανία.

Κύριε Υπουργέ,

Όπως σας είναι γνωστό κατά την υποβολή των αιτήσεων για ένταξη στο ΜΕΤΡΟ 22 από τους δικαιούχους παραγωγούς , παρουσιάστηκαν πολλά προβλήματα τα οποία οφείλονται στην αδυναμία ταυτοποίησής τους, στην διαφορά των στοιχείων παραγωγής του 2021, καθώς και στην απουσία στοιχείων παραγωγής της εκμετάλλευσής τους (πτηνοτρόφοι κ.λπ.).
Το αποτέλεσμα ήταν τόσο ο αποκλεισμός πολλών δικαιούχων λόγω μη δυνατότητας υποβολής αίτησης όσο και η υποβολή αιτήσεων οι οποίες δεν ανταποκρινόταν στα πραγματικά στοιχεία της παραγωγής τους.
Γι’ αυτό σας παρακαλούμε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας , σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς να δοθεί λύση και θεραπεία του προβλήματος ώστε να μην αποκλειστεί κανένας πραγματικός δικαιούχος κτηνοτρόφος από την πρόσκληση 3540/15-12-2022.
Σε αντίθετη περίπτωση θα πρέπει ΑΜΕΣΑ να γίνει επαναπροκήρυξη του ΜΕΤΡΟΥ 22 προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων από όλους τους δικαιούχους αφού βέβαια γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις ώστε κανένας κτηνοτρόφος να μην χάσει την ενίσχυση και να υπάρξει πλήρη απορρόφηση των σχετικών πιστώσεων.
Με την πεποίθηση ότι θα ανταποκριθείτε θετικά στο αίτημά μας δεδομένου του προβλήματος το οποίο αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι λόγω του υπέρογκου κόστους παραγωγής, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και είμαστε στην διάθεσή σας για οτιδήποτε απαιτηθεί.


Με εκτίμηση
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ 

Θεοχάρης  Λιούρης


Τελευταία νέα & ενημερώσεις

Αιγοπροβατοτροφία - Μέτρο 2: προσκόμιση δικαιολογητικών για τη συνδεδεμένη

Αντίγραφο μητρώου της εκμετάλλευσής τους καλούνται να προσκομίσουν μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου οι αιγοπροβατοτρόφοι, προκειμένου να είναι δικαιούχοι της συνδεδεμένης ενίσχυσης.

Διαβάστε περισσότερα 

Μέτρο 22: αναρτήθηκε ο πίνακας των δικαιούχων

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ ανήρτησε τον προσωρινό πίνακα παραδεκτών και μη παραδεκτών αιτήσεων στήριξης.

 

Διαβάστε περισσότερα 

ΜΕΤΡΟ 22 -ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟΥΣ ΓΕΩΡΓΟΥΣ

ΜΕΤΡΟ 22 - Έκτακτη  προσωρινή στήριξη στους γεωργούς και ΜΜΕ που πλήττονται ιδιαίτερα από τις επιπτώσεις της Ρωσικής Εισβολής στην Ουκρανία.

Διαβάστε περισσότερα