Εκτύπωση σελίδας

ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ

Δημοσιεύθηκε στις 11 Ιανουάριος 2022

Αξιότιμε  κ. Υπουργέ,

  Στο πλαίσιο της με αρ. ΚΥΑ 1184/247574 (ΦΕΚ 4246 / 14-09-2021) έγινε πληρωμή των ενισχύσεων στους τομείς της χοιροτροφίας και της παραγωγής μελιού.

Δυστυχώς όμως μία μερίδα χοιροτρόφων παραγωγών δεν εισέπραξε εμπρόθεσμα την παραπάνω ενίσχυση παρότι υπέβαλαν την αίτηση σύμφωνα με τα οριζόμενα στην ΚΥΑ.
Επιπλέον όμως λόγω της πανδημίας δεν είχαν προβεί στην εμπρόθεσμη απογραφή του ζωικού κεφαλαίου στις αρμόδιες κτηνιατρικές υπηρεσίες και μια μερίδα παραγωγών δεν είχε την δυνατότητα υποβολής αίτησης απογραφής επειδή δεν είχε υποβάλει την απαιτούμενη αίτηση (Ο.Σ.Δ.Ε).
Κύριε Υπουργέ,
Όπως καλά γνωρίζετε ο κλάδος της χοιροτροφίας αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα τόσο από την ραγδαία αύξηση του κόστους παραγωγής αλλά και της χαμηλής τιμής διάθεσης, με αποτέλεσμα οι παραγωγοί να βρίσκονται σε απόγνωση και να απειλούνται με αφανισμό.
Σε αυτή την κρίσιμη καμπή για την χοιροτροφία η είσπραξη της ενίσχυσης είναι άκρως αναγκαία προκειμένου να διατηρηθούν οι χοιροτροφικές εκμεταλλεύσεις.
Γι’ αυτό σας παρακαλούμε όπως στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας , επιληφθείτε του προβλήματος προκειμένου να πληρωθεί το σύνολο των παραγωγών οι οποίοι υπέβαλαν για την χορήγηση της ενίσχυσης με εμπρόθεσμη απογραφή του ζωικού κεφαλαίου καθώς και οι παραγωγοί οι οποίοι έχουν προβεί σε απογραφή του ζωικού κεφαλαίου αλλά δεν υπέβαλαν αίτηση Ο.Σ.Δ.Ε.
Με την πεποίθηση ότι θα ανταποκριθείτε θετικά στο αίτημά μας, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων .


Τελευταία νέα & ενημερώσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο  ΓΕΝΙΚΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ “ΕΝΩΣΗ αγροτών” κάνει γνωστό στους αγρότες οι οποίοι είναι συνταξιούχοι ότι από 01/01/2024 

Διαβάστε περισσότερα 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η  “ΕΝΩΣΗ αγροτών” κάνει γνωστό ότι οι αγρότες οι οποίοι έχουν παραδόσεις προϊόντων για συνδεδεμένες ενισχύσεις αραβόσιτου 

Διαβάστε περισσότερα 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η  “ΕΝΩΣΗ  αγροτών”  κάνει  γνωστό στους  αγρότες ότι παρατάθηκε μέχρι και τις 31/03/2024 η δυνατότητα υποβολής στην ειδική φόρμα της ΑΑΔΕ 

Διαβάστε περισσότερα