Εκτύπωση σελίδας

ΕΚΤΑΚΤΑ ΜΕΤΡΑ COVID-19

Δημοσιεύθηκε στις 02 Απρίλιος 2020

Κύριοι  Υπουργοί,

    Μετά τις τελευταίες εξαγγελίες της κυβέρνησης των νέων μέτρων στήριξης για τις πληττόμενες επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους σε αυτές ανακοινώθηκαν και οι αντίστοιχοι ΚΑΔ 

των επιχειρήσεων οι οποίες εντάσσονται στα μέτρα, από τους οποίους δυστυχώς εκείνοι οι οποίοι μένουν εκτός είναι οι αγροπτηνοκτηνοκτρόφοι, δηλαδή εκείνοι οι οποίοι καθημερινά δίνουν αγώνα για την παραγωγή των απαραίτητων για την διατροφή των Ελλήνων μεσούσης της πανδημίας του κορωνοϊού, θέτοντας σε κίνδυνο τόσο την ατομική τους υγεία όσο και την υγεία των οικογενειών τους.

  Κύριοι  Υπουργοί,

 Κατανοούμε τις δυσκολίες τις οποίες έχετε να αντιμετωπίσετε καθώς και τα προβλήματα τα οποία καλείστε να επιλύσετε καθημερινά, όμως θέλουμε να σας υπενθυμίσουμε :

Α) Ότι για πρώτη φορά την συγκεκριμένη χρονική περίοδο (ΠΑΣΧΑ) τα αρνιά και τα κατσίκια είναι απούλητα ή όσα τυχόν πωλούνται, οι τιμές τους είναι εξευτελιστικές.

Β) Οι γαλακτοβιομηχανίες και οι μεταποιητικές μονάδες γάλακτος έχουν ενταχθεί στις πληττόμενες επιχειρήσεις, οι παραγωγοί όμως όχι.

Γ) Οι πληττόμενες επιχειρήσεις έχουν την δυνατότητα να αναστείλουν τόσο τις ασφαλιστικές και τις φορολογικές τους υποχρεώσεις όσο και τις δανειακές τους υποχρεώσεις με ταυτόχρονη επιδότηση του επιτοκίου καθώς και την μεταφορά λήξης των επιταγών οι οποίες έχουν εκδοθεί για 75 μέρες, οι αγρότες όμως όχι.

  Αλήθεια από πού να εισπράξουν οι αγρότες για να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα προς το ζην  των οικογενειών τους για την λειτουργία των εκμεταλλεύσεων τους αλλά και την πληρωμή των υποχρεώσεων τους προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, απόρροια των παραπάνω είναι ο συν/μος μας ο οποίος δραστηριοποιείται στην εμπορία αγροτικών εφοδίων να αντιμετωπίζει προβλήματα ρευστότητας προκειμένου να ανταποκριθεί στις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες χορήγησης πιστώσεων στους παραγωγούς μέλη μας για την προμήθεια των απαραίτητων αγροτικών εφοδίων τόσο για τις καλλιέργειες όσο και για τη διατροφή των ζώων τους.

  Μήπως μας ξεχάσετε;

  Κύριοι   Υπουργοί,

Έστω και τώρα ζητάμε :

  1. Άμεσα την ένταξη ολόκληρου του πρωτογενή τομέα και των επιχειρήσεων οι οποίες δραστηριοποιούνται σε αυτό, συμπεριλαμβανόμενου και των Συν/σμών στις πληττόμενες επιχειρήσεις.
  2. Άμεση ενεργοποίηση του μέτρου της χορήγησης ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (de minimis) για όλους τους αγροτοκτηνοπτηνοτρόφους (υπενθυμίζεται ότι οι πτηνοτρόφοι παραγωγοί δεν ενισχύονται από κανένα μέτρο των άμεσων ενισχύσεων της ΚΑΠ ) και ιδιαίτερα για τους αιγοπροβατοτρόφους οι οποίοι αδυνατούν να διαθέσουν τα αμνοερίφιά τους.

Με  εκτίμηση

Για  τον  Γ.Α.Σ.ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ “ΕΝΩΣΗ αγροτών”

Ο  Πρόεδρος  του  Δ.Σ 

Χριστόδουλος  Μπαλτογιάννης


Τελευταία νέα & ενημερώσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο  ΓΕΝΙΚΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ “ΕΝΩΣΗ αγροτών” κάνει γνωστό στους αγρότες οι οποίοι είναι συνταξιούχοι ότι από 01/01/2024 

Διαβάστε περισσότερα 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η  “ΕΝΩΣΗ αγροτών” κάνει γνωστό ότι οι αγρότες οι οποίοι έχουν παραδόσεις προϊόντων για συνδεδεμένες ενισχύσεις αραβόσιτου 

Διαβάστε περισσότερα 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η  “ΕΝΩΣΗ  αγροτών”  κάνει  γνωστό στους  αγρότες ότι παρατάθηκε μέχρι και τις 31/03/2024 η δυνατότητα υποβολής στην ειδική φόρμα της ΑΑΔΕ 

Διαβάστε περισσότερα