ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΓΙΑ ΜΕΙΟΝΕΚΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

Δημοσιεύθηκε στις 24 Απρίλιος 2019

    Με αφορμή τις δηλώσεις του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κου. Σταύρου Αραχωβίτη στο Βελβεντό Κοζάνης,

ότι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός κος. Αλέξης Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον επίτροπο Γεωργίας κ. Hogan  σχετικά με την διεύρυνση των κριτηρίων βάσει των οποίων χαρακτηρίζονται οι κοινότητες ως μειονεκτικές, σας καλούμε όπως εξετάσετε τον άδικο αποκλεισμό των κοινοτήτων του Δήμου Ιωαννιτών από την λίστα των μειονεκτικών περιοχών της Ελλάδας.

  Για το ζήτημα αυτό σας έχουν σταλεί επανειλημμένα έγγραφά μας που τεκμηριώνουν τον άδικο αποκλεισμό των εν λόγω κοινοτήτων.

  Σας  καλούμε  να προβείτε σε κάθε ενέργεια προς άρση αυτής της αδικίας, επισημαίνοντας  ότι μέχρι σήμερα δεν υπάρχει επίσημη ανταπόκριση εκ μέρους του Υπουργείου για τους λόγους του αποκλεισμού, ώστε να γνωρίζουν και οι παραγωγοί αυτών των περιοχών την αιτία της  μείωσης  των εισοδημάτων τους.

                                   

 

Για τον Δήμο Ιωαννιτών

Η Αντιδήμαρχος

 

 

Βάσω  Μέγα

Για τον Γ.Α.Σ.ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

“ΕΝΩΣΗ αγροτών

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ

 

Χριστόδουλος Μπαλτογιάννης

Για την ΕΝΩΣΗ ΝΕΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ

 

Θεοχάρης Λιούρης

 


Τελευταία νέα & ενημερώσεις

Παρουσίαση του έργου AGRIFARM

Ο Δήμαρχος Ζίτσας κος Μ.Πλιάκος και ο Πρόεδρος της ΑΜΚΕ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΡΙΩΝ ΤΡΙΤΩΝ κος Ν. Δημητριάδης σας προσκαλούν στην Ενημερωτική Εκδήλωση Παρουσίασης του Έργου "Social Agribusiness and Farmworkers Cooperatives (AGRIFARM)" στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ζίτσας

Διαβάστε περισσότερα 

Ένταξη 354 δικαιούχων στη συμπληρωματική πρόσκληση για τη Βιολογική Κτηνοτροφία

Ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση και η βαθμολογική κατάταξη των υποψηφίων για τη Δράση 11.2.2 «Ενισχύσεις για τη διατήρηση σε βιολογικές πρακτικές και μεθόδους παραγωγής στην κτηνοτροφία», του Μέτρου 11 «Βιολογικές καλλιέργειες» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020.

Διαβάστε περισσότερα 

Εξισωτική του 2013 και 2014: Μετά από απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης πιο κοντά στη λύση για τους κτηνοτρόφους της Χώρας μας

Η σταθερή προσπάθεια της Κυβέρνησης για το δίκαιο δίνει ένα νέο νομικό κεκτημένο για τη λύση της αδικίας των εξισωτικών 2013 και 2014, όταν οι προηγούμενες Κυβερνήσεις φρόντιζαν για ακριβώς το αντίθετο οδηγώντας σε περικοπές και επιστροφές με την επιβάρυνση του Προϋπολογισμού της Χώρας μας.

Διαβάστε περισσότερα