ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΓΙΑ ΜΕΙΟΝΕΚΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

Δημοσιεύθηκε στις 24 Απρίλιος 2019

    Με αφορμή τις δηλώσεις του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κου. Σταύρου Αραχωβίτη στο Βελβεντό Κοζάνης,

ότι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός κος. Αλέξης Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον επίτροπο Γεωργίας κ. Hogan  σχετικά με την διεύρυνση των κριτηρίων βάσει των οποίων χαρακτηρίζονται οι κοινότητες ως μειονεκτικές, σας καλούμε όπως εξετάσετε τον άδικο αποκλεισμό των κοινοτήτων του Δήμου Ιωαννιτών από την λίστα των μειονεκτικών περιοχών της Ελλάδας.

  Για το ζήτημα αυτό σας έχουν σταλεί επανειλημμένα έγγραφά μας που τεκμηριώνουν τον άδικο αποκλεισμό των εν λόγω κοινοτήτων.

  Σας  καλούμε  να προβείτε σε κάθε ενέργεια προς άρση αυτής της αδικίας, επισημαίνοντας  ότι μέχρι σήμερα δεν υπάρχει επίσημη ανταπόκριση εκ μέρους του Υπουργείου για τους λόγους του αποκλεισμού, ώστε να γνωρίζουν και οι παραγωγοί αυτών των περιοχών την αιτία της  μείωσης  των εισοδημάτων τους.

                                   

 

Για τον Δήμο Ιωαννιτών

Η Αντιδήμαρχος

 

 

Βάσω  Μέγα

Για τον Γ.Α.Σ.ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

“ΕΝΩΣΗ αγροτών

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ

 

Χριστόδουλος Μπαλτογιάννης

Για την ΕΝΩΣΗ ΝΕΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ

 

Θεοχάρης Λιούρης

 


Τελευταία νέα & ενημερώσεις

Μέχρι την 1η Ιουλίου παράταση για μεταβίβαση δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης

Παρατείνεται η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων μεταβίβασης βασικής ενίσχυσης έτους 2019 ως την Δευτέρα, 1 Ιουλίου 2019 μετά την σχετική τροποποίηση της αριθμ 1406/52601/4-5-2016 Υπουργικής Απόφασης (ΦΕΚ 1291Β / 2016), που υπεγράφη από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρο Αραχωβίτη, σύμφωνα με ενημέρωση του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Διαβάστε περισσότερα 

Παράταση μέχρι 15 Ιουνίου για δηλώσεις ΟΣΔΕ 2019

Λίγο πριν την δημοσίευση της επίσημης ανακοίνωσης της Κομισιόν, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταύρος Αραχωβίτης δήλωσε πως η Ελλάδα «πέτυχε την παράταση της αρχικής προθεσμίας που έληγε την 15 Μαΐου 2019 για έναν ακόμα μήνα μέχρι και την 15η Ιουνίου 2019».

Διαβάστε περισσότερα 

Και οι «ιπτάμενοι» βοσκότοποι θα προσμετρώνται στην τυπική απόδοση για ένταξη στο 14χίλιαρο

«Όσον αφορά την παραγωγική δυναμικότητα της εκμετάλλευσης (εκφρασμένη σε τυπική απόδοση), αθροίζουμε όλες τις τυπικές αποδόσεις εκτροφών και καλλιεργειών, 

Διαβάστε περισσότερα