Εκτύπωση σελίδας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΦΟΡΕΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΠΑΜΒΩΤΙΔΑΣ

Δημοσιεύθηκε στις 15 Ιανουάριος 2019

   Με  μεγάλη  έκπληξη  καθώς και αγανάκτηση ενημερωθήκαμε για την σύνθεση του νέου Δ.Σ του Φορέα Διαχείρισης της Λίμνης Παμβώτιδας, η οποία ανακοινώθηκε στον τύπο με  μεγάλη καθυστέρηση, 

στο οποίο πέραν του ότι δεν συμμετέχει εκπρόσωπος του Δήμου Ιωαννιτών δηλαδή της πόλης της οποίας τόσο η ζωή και η ιστορία της είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την λίμνη Παμβώτιδα εδώ και αιώνες και στα διοικητικά όρια του οποίου ανήκει εξ ολοκλήρου η Παμβώτιδα. παράλληλα αποκλείστηκε και ο Γενικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων “ΕΝΩΣΗ αγροτών” ο μοναδικός φορέας ο οποίος εξυπηρετεί και εκφράζει το σύνολο των αγροτών του Νομού, η παραγωγή των οποίων έχει άμεση εξάρτηση τόσο από την ίδια την λίμνη όσο και από τις αποφάσεις οι οποίες λαμβάνονται από το Δ.Σ του φορέα.

  Είναι ανεξήγητο πως το Υπουργείο Περιβάλλοντος απεφάνθη και απέκλεισε την εκπροσώπηση του πρωτογενή τομέα, την οποία ίσως θεωρεί περιττή εκτός αν θεωρεί περιττή την ύπαρξη και ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα ή ακόμη παραπέρα ότι οι αποφάσεις οι οποίες αφορούν το μέλλον του θα λαμβάνονται ερήμην του και χωρίς να έχει κανένα λόγο στην  διαμόρφωση αυτών.

  Εκτός κι αν η συμβολή των Μ.Κ.Ο οι οποίες δραστηριοποιούνται στη χώρα μας επί παντός επιστητού είναι πιο απαραίτητες, όπως κι άλλων φορέων οι οποίοι εκπροσωπούνται στο Δ.Σ του φορέα.

  Καλούμε λοιπόν το Υπουργείο Περιβάλλοντος να δώσει μια πειστική εξήγηση για τους λόγους της ριζικής αλλαγής των φορέων οι οποίοι εκπροσωπούνταν στο Δ.Σ του φορέα της λίμνης από την σύστασή  του μέχρι σήμερα, καθώς και σε τι στοχεύει με την νέα του σύνθεση και πριν να είναι πολύ αργά για την Παμβώτιδα, να προβεί στις δέουσες αλλαγές του Δ.Σ του Φορέα.

 

Για  τον  Γ.Α.Σ.Ι “ΕΝΩΣΗ αγροτών”

Ο  Πρόεδρος  του  Δ.Σ

Μπαλτογιάννης  Χριστόδουλος


Τελευταία νέα & ενημερώσεις

Έως 14 Απρίλη ανάρτηση ποσοτήτων σε καλαμπόκι για λήψη συνδεδεμένης

Αναλυτικότερα, η επίσημη ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ εξηγεί πως είναι ενεργές οι εφαρμογές καταχώρησης ποσοτήτων για τα συνδεδεμένα καθεστώτα άμεσων ενισχύσεων του έτους 2023. Ειδικότερα :

Διαβάστε περισσότερα 

Καθιέρωση καταβολής ετήσιου ανταποδοτικού τέλους για τη διαχείριση των νεκρών ζώων

Σε εφαρμογή του άρθρου 15 του ν.4351/2015, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, για τη θέσπιση του εθνικού προγράμματος συλλογής και διαχείρισης νεκρών ζώων (ΕΠΣΥΔ),

Διαβάστε περισσότερα 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο  ΓΕΝΙΚΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ “ΕΝΩΣΗ αγροτών” κάνει γνωστό στους αγρότες οι οποίοι είναι συνταξιούχοι ότι από 01/01/2024 

Διαβάστε περισσότερα