Εκτύπωση σελίδας

ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΕΞΙΣΩΤΙΚΗΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ

Δημοσιεύθηκε στις 07 Ιανουάριος 2016 ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΕΞΙΣΩΤΙΚΗΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ

Eπανερχόμενοι, σας γνωρίζουμε για μια ακόμη φορά ότι η κατάφορη αδικία στον ΝΟΜΟ ΜΑΣ συνεχίζετε και με την πληρωμή των εξισωτικών αποζημιώσεων 2013-2014.

Όπως σας είχαμε ενημερώσει με τα σχετικά έγγραφα 279/14-07-2014 και   357/02-09-2014, στα οποία σας εφιστούσαμε την προσοχή για την κατανομή των επιλέξιμων εκτάσεων, καθώς επίσης και την ιδιαιτερότητα που παρουσιάζει ο ΝΟΜΟΣ ΜΑΣ γιατί δεν έχει τίποτε παραπάνω από πλευράς καλλιεργειών παρά μόνο την ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ.

Αυτό δεν έγινε κατανοητό ούτε από πλευράς ΟΠΕΚΕΠΕ αλλά ούτε και από πλευράς Υπουργείου.

Το έτος 2013 κατανεμήθηκαν από μέρος μας οι επιλέξιμες εκτάσεις βοσκοτόπων στους παραγωγούς  σύμφωνα με τις κατανομές των Δήμων μας, καλύπτοντας Ενιαία Ενίσχυση και Εξισωτική μιας και ο Νομός μας είχε επάρκεια.

Κατόπιν, αποφασίστηκε να γίνει κατανομή των επιλέξιμων εκτάσεων με την εφαρμογή  της Τεχνικής λύσης και να μείνουν χωρίς επιλέξιμες εκτάσεις οι παραγωγοί μας για να καλύψουν τα εκτατικά δικαιώματα παραγωγοί άλλων ΝΟΜΩΝ. 

Και η κατάληξη αυτών είναι να πληρωθούν όλοι οι παραγωγοί με τα εκτατικά δικαιώματα εξολοκλήρου όλα τα ποσά της Ενιαίας Ενίσχυσης  αλλά και της Εξισωτικής αποζημίωσης 2013 καθώς επίσης και της αυξημένης εξισωτικής -2014.

Οι παραγωγοί μας κατά το πλείστον, είχαν δικαιώματα ειδικά με μεγάλο αριθμό ζωικού κεφαλαίου, με αποτέλεσμα να μην λάβουν καθόλου εξισωτική αποζημίωση 2013-2014 γιατί δεν τους καταχωρήθηκαν εκτάσεις βοσκοτόπων από την εφαρμογή της τεχνικής λύσης .

Πιστεύω να καταλαβαίνετε για  τι  ποσά έχουν ζημιωθεί οι παραγωγοί αυτοί.

Όταν δε γίνετε λόγος για παραγωγούς ορεινών και μειονεκτικών περιοχών, αλλά και για μετακινούμενους κτηνοτρόφους με επιβαρημένα έξοδα για την εκμετάλλευση τους, η αδικία είναι ακόμη μεγαλύτερη.

Καθημερινά μετά την ανάρτηση της πληρωμής   των εξισωτικών γινόμαστε δέκτες αγανάκτησης και  οργής των παραγωγών μας, οι οποίοι θα διεκδικήσουν με οποιαδήποτε μέσο τα χρήματα  τους τα οποία θεωρούν ότι  τους τα στέρησαν και δόθηκαν σε άλλους .

Γι’ αυτό απαιτούμε όπως δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα το οποίο δημιουργήθηκε στον πιο φτωχό ΝΟΜΟ της Χώρας όπου μόνο κτηνοτροφία και κυρίως αιγοπροβατοτροφία υπάρχει, διότι σε αντίθετη περίπτωση θα αναγκαστούμε να προσφύγουμε σε ένδικα μέσα μέχρι την τελική  δικαίωση των παραγωγών μας.

Σε οποιοδήποτε δε δικαστική διεκδίκηση θα κληθούν όλοι οι Δήμαρχοι του Νομού να καταθέσουν υπέρ των κτηνοτρόφων, δεδομένου ότι συμμετείχαν στην κοινή σύσκεψη στην οποία συναποφασίσαμε την κατανομή των επιλέξιμων βοσκοτόπων η οποία κάλυπτε τις ανάγκες όλων των κτηνοτρόφων του Νομού μας και διασφάλιζε την πληρωμή τους τόσο για την Ενιαία Ενίσχυση και την Εξισωτική αποζημίωση.

                                           Για  τον  Γ.Α.Σ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

¨ΕΝΩΣΗ αγροτών¨

Ο πρόεδρος του Δ.Σ.  

Μπαλτογιάννης Χριστόδουλος


Τελευταία νέα & ενημερώσεις

Έως 14 Απρίλη ανάρτηση ποσοτήτων σε καλαμπόκι για λήψη συνδεδεμένης

Αναλυτικότερα, η επίσημη ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ εξηγεί πως είναι ενεργές οι εφαρμογές καταχώρησης ποσοτήτων για τα συνδεδεμένα καθεστώτα άμεσων ενισχύσεων του έτους 2023. Ειδικότερα :

Διαβάστε περισσότερα 

Καθιέρωση καταβολής ετήσιου ανταποδοτικού τέλους για τη διαχείριση των νεκρών ζώων

Σε εφαρμογή του άρθρου 15 του ν.4351/2015, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, για τη θέσπιση του εθνικού προγράμματος συλλογής και διαχείρισης νεκρών ζώων (ΕΠΣΥΔ),

Διαβάστε περισσότερα 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο  ΓΕΝΙΚΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ “ΕΝΩΣΗ αγροτών” κάνει γνωστό στους αγρότες οι οποίοι είναι συνταξιούχοι ότι από 01/01/2024 

Διαβάστε περισσότερα