Επικαιρότητα

Εξαιρεί τις κτηνοτροφικές οργανώσεις από την κατανομή των βοσκοτόπων ο Αποστόλου

Με την επισήμανση πως η κατανομή των δικαιωμάτων χρήσης της βοσκής θα γίνει από τις οικείες Περιφερειακές Ενότητες και όχι από τις κτηνοτροφικές οργανώσεις όπως προέβλεπε ο ν. 4364/2014, τέθηκε από τις 15.00 της Παρασκευής 29 Μαΐου σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου «Βοσκήσιμες γαίες Ελλάδας και άλλες διατάξεις» από τον αναπληρωτή υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Βαγγέλη Αποστόλου, η οποία θα διαρκέσει έως τις 14:00 της Τετάρτης 10 Ιουνίου 2015.

Διαβάστε περισσότερα 

Παράταση για τη δήλωση διατήρησης ιδιότητας του κατ' επάγγελμα αγρότη για τους παραγωγούς με φωτοβολταϊκά

Την δυνατότητα υποβολής της δήλωσης της διατήρησης ή μη της ιδιότητας του κατ’ επάγγελμα αγρότη, για όσους ασχολούνται και με την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, πέραν της 31.3.2015, δίνει σχετικό άρθρο που περιέχεται στο σχέδιο νόμου «Βοσκήσιμες γαίες Ελλάδας και άλλες διατάξεις» το οποίο τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από τον αναπληρωτή υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Βαγγέλη Αποστόλου, έως την Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015 και ώρα 14.00.

Διαβάστε περισσότερα 

«Καμπανάκι» για την σύνταξη διαχειριστικών σχεδίων βόσκησης από τον ΣΕΚ

«Η υλοποίηση της ολοκληρωμένης πρότασή μας για τη σύνταξη των διαχειριστικών σχεδίων είναι η μόνη λύση στα αδιέξοδα που δημιουργούνται» τόνισε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας, κ. Παναγιώτης Πεβερέτος, κατά την διάρκεια ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27 Μαΐου στην Αθήνα, με πρωτοβουλία του ΣΕΚ, όπου συζητήθηκε το θέμα των βοσκοτόπων και ιδιαίτερα οι επιπτώσεις εφαρμογής της ΚΥΑ 873/55993/ 20.5.2015 για την κατανομή βοσκοτόπων στους κτηνοτρόφους της χώρας.

Διαβάστε περισσότερα 

Καθορισμός διαδικασιών κατανομής επιλέξιμων βοσκοτόπων και βοσκήσιμων γαιών

Υπεγράφη από το Υπουργείο ΠΑΠΕΝ και αναμένεται να εκδοθεί σε ΦΕΚ, η υπουργική απόφαση με την οποία καθορίζονται τα κριτήρια επιλεξιμότητας και η διαδικασία κατανομής των επιλέξιμων βοσκοτόπων και βοσκήσιμων γαιών για χρήση από κτηνοτρόφους της χώρας. 

Διαβάστε περισσότερα 

Ψηφίστηκε με νομοτεχνική βελτίωση η τροπολογία για τις επιδοτήσεις των αγροτών - Αντιπαράθεση στη Βουλή

Κατηγορηματική ότι δεν πρόκειται να φορολογηθούν ούτε ένα ευρώ οι αποζημιώσεις των αγροτών, ανεξάρτητα από το ύψος των εισοδημάτων τους, εμφανίστηκε για άλλη μια φορά η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη, υπερασπιζόμενη σχετική τροπολογία που είχε κατατεθεί στην ΠΝΠ με επείγουσα ρύθμιση για την βιωσιμότητα της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης και τις ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Διαβάστε περισσότερα 

Έως 2 Ιουνίου οι αιτήσεις ενιαίας ενίσχυσης και εξισωτικής

Έως 2 Ιουνίου οι αιτήσεις ενιαίας ενίσχυσης και εξισωτικής

Το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος & Ενέργειας γνωστοποιεί ότι εγκρίθηκε η δυνατότητα παρέκκλισης σε ό,τι αφορά στην καταληκτική ημερομηνία υποβολής της ενιαίας αίτησης ενίσχυσης στο ΟΣΔΕ έως και την Τρίτη 2 Ιουνίου 2015, μετά και τη δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης του εκτελεστικού κανονισμού (ΕΕ) αριθ 747/2015. 

Διαβάστε περισσότερα