Εκτύπωση σελίδας

Μέχρι και σήμερα 15/10 οι αιτήσεις απένταξης από το καθεστώς των μικροκαλλιεργητών

Δημοσιεύθηκε στις 15 Οκτώβριος 2015 Μέχρι και σήμερα 15/10 οι αιτήσεις απένταξης από το καθεστώς των μικροκαλλιεργητών

Μέχρι και σήμερα, Πέμπτη 15 Οκτωβρίου , μπορούν οι παραγωγοί να υποβάλλουν την αίτησή απένταξή τους από το καθεστώς των μικροκαλλιεργητών – σύμφωνα με εγκύκλιο του ΟΠΕΚΕΠΕ - στο οποίο εντάσσονται αυτόματα για τα έτη 2015-2019 όσοι δικαιούνται να λάβουν άμεσες ενισχύσεις το 2015, συμπεριλαμβανομένων τσεκ, συνδεδεμένης και ειδικής ενίσχυσης για το βαμβάκι, αθροιστικά ύψους έως 1.250 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι ενώ η ένταξη των γεωργών στο καθεστώς των μικρών καλλιεργητών γίνεται μία φορά, το 2015, ο μικρός καλλιεργητής έχει κάθε έτος ενίσχυσης την δυνατότητα  απένταξης από το καθεστώς. Η απένταξη θεωρείται οριστική, δεν είναι δηλαδή δυνατό να ενταχθεί ξανά στο καθεστώς των μικροκαλλιεργητών σε επόμενο έτος.

Δέσμευση του γεωργού, που συμμετέχει στο καθεστώς των μικρών καλλιεργητών:

1. Οι μικροί καλλιεργητές δύνανται να λάβουν ετησίως άμεσες ενισχύσεις ως το ποσό των 1.250 €. Έτσι, σε περίπτωση που:

α. τα επόμενα χρόνια η αξία των δικαιωμάτων τους, λόγω σύγκλισης, αυξηθεί και το ποσό που δικαιούνται να λάβουν υπερβαίνει τα 1.250 € ή

β. μεγαλώσουν την εκμετάλλευσή τους και επιθυμούν να λάβουν επιπλέον άμεσες ενισχύσεις είτε ως αποδέκτες μεταβίβασης δικαιωμάτων είτε ως δικαιούχοι συνδεδεμένων ενισχύσεων οι γεωργοί αυτοί δεν μπορούν να λάβουν τις επιπλέον των 1.250 € ενισχύσεις, εφόσον συμμετέχουν στο καθεστώς των μικροκαλλιεργητών. Για να λάβουν τις επιπλέον ενισχύσεις, θα πρέπει να δηλώσουν έγκαιρα την απένταξη τους από το καθεστώς.

2. Γεωργοί, οι οποίοι έχουν επιλεγεί για στήριξη στα πλαίσια του μέτρου ανάπτυξης γεωργικών εκμεταλλεύσεων και επιχειρήσεων όσον αφορά στην ανάπτυξη των μικρών εκμεταλλεύσεων (πρόγραμμα του πυλώνα ΙΙ), δεν έχουν πλέον δικαίωμα συμμετοχής στο καθεστώς των μικρών
καλλιεργητών.

Αίτηση απένταξης από το καθεστώς των μικρών καλλιεργητών το έτος 2015:

  1. Οι γεωργοί, που εντάσσονται αυτόματα στο καθεστώς των μικρών καλλιεργητών το 2015, έχουν τη δυνατότητα να ζητήσουν την απένταξη τους το 2015.
  2. Σε περίπτωση μη υποβολής αιτήματος απένταξης, ο γεωργός παραμένει ενταγμένος στο καθεστώς των μικρών καλλιεργητών και έχει την δυνατότητα να απενταχθεί το επόμενο έτος αιτήσεων, το 2016.
  3. Για την απένταξη από το καθεστώς των μικρών καλλιεργητών οι γεωργοί υποβάλλουν σχετική ηλεκτρονική αίτηση μέσω ειδικά διαμορφωμένης διαδικτυακής εφαρμογής στην ιστοσελίδαhttps://osdeypovoli.dikaiomata.gr/bpe.
  4. H καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήματος απένταξης από το καθεστώς των μικρών καλλιεργητών είναι η 15η Οκτωβρίου 2015.

agrotypos.gr


Τελευταία νέα & ενημερώσεις

Έως 14 Απρίλη ανάρτηση ποσοτήτων σε καλαμπόκι για λήψη συνδεδεμένης

Αναλυτικότερα, η επίσημη ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ εξηγεί πως είναι ενεργές οι εφαρμογές καταχώρησης ποσοτήτων για τα συνδεδεμένα καθεστώτα άμεσων ενισχύσεων του έτους 2023. Ειδικότερα :

Διαβάστε περισσότερα 

Καθιέρωση καταβολής ετήσιου ανταποδοτικού τέλους για τη διαχείριση των νεκρών ζώων

Σε εφαρμογή του άρθρου 15 του ν.4351/2015, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, για τη θέσπιση του εθνικού προγράμματος συλλογής και διαχείρισης νεκρών ζώων (ΕΠΣΥΔ),

Διαβάστε περισσότερα 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο  ΓΕΝΙΚΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ “ΕΝΩΣΗ αγροτών” κάνει γνωστό στους αγρότες οι οποίοι είναι συνταξιούχοι ότι από 01/01/2024 

Διαβάστε περισσότερα