Να ενταχθούν στους ΚΑΔ και τα ευεργετικά μέτρα ζητούν οι κτηνοτρόφοι

Δημοσιεύθηκε στις 01 Απρίλιος 2020 Να ενταχθούν στους ΚΑΔ και τα ευεργετικά μέτρα ζητούν οι κτηνοτρόφοι

Έντονη αντίδραση του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας για την εξαίρεσή του από τη λίστα όσων πλήττονται από τον κορονοϊό

Έντονη είναι η αντίδραση του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας, μετά τη μη ένταξη των κτηνοτρόφων και των αγροτών στα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού, στους νέους αντίστοιχους ΚΑΔ που ανακοίνωσε η ελληνική κυβέρνηση.

«Τα αρνιά και τα κατσίκια είναι απούλητα και όσα έχουν πουληθεί ή πωλούνται, οι τιμές είναι εξευτελιστικές και πολύ κάτω του κόστους» αναφέρει μεταξύ άλλων σε επιστολή που έστειλε ο ΣΕΚ στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ο ΣΕΚ ζητάει την άμεση ένταξη του κλάδου στους ΚΑΔ καθώς και την στήριξή του με ενεργοποίηση των ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (deminimis) καθώς και την οικονομική στήριξη των κτηνοτρόφων για διάθεση αρνιών και κατσικιών σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Όπως τονίζει μεταξύ άλλων, «οι βιομηχανίες και οι μονάδες μεταποίησης γάλακτος - τυριών μπαίνουν στις πληττόμενες επιχειρήσεις, όμως εμείς που παράγουμε το γάλα ΟΧΙ». «Σε όσους εντάσσονται στους ΚΑΔ αναστέλλονται για τέσσερις τουλάχιστον μήνες οι ασφαλιστικές εισφορές, οι πληρωμές σε εφορίες, τράπεζες κ.α.. Οι επιταγές των πληττόμενων μεταφέρονται 75 ημέρες πίσω, οι δικές μας επιταγές ΟΧΙ» διαμαρτύρεται ο ΣΕΚ.


Τελευταία νέα & ενημερώσεις

Από 30 Ιούλη αίτηση αποχαρακτηρισμού αγροτεμαχίων για να μην κόψουν επιδότηση και οι νέοι χάρτες

Στην προσκόµιση διοικητικών πράξεων στις κατά τόπους διευθύνσεις Δασών καλούνται από τις 30 Ιουλίου έως τις 28 Αυγούστου όλοι οι κάτοχοι αγροτεµαχίων που θέλουν να αποχαρακτηρίσουν

Διαβάστε περισσότερα 

Κατ΄εξαίρεση φέτος μέχρι 31 Οκτωβρίου για διενέργεια Γενικής Συνέλευσης στους αγροτικούς συνεταιρισμούς

Eπεκτείνεται έως τις 31/10 η προθεσμία διενέργειας τακτικής Γενικής Συνέλευσης των Αγροτικών Συνεταιρισμών, μόνο για το έτος 2020, δεδομένων των διαταράξεων που επέφερε η πανδημία του κορωνοϊού.

Διαβάστε περισσότερα 

Αναρτήθηκαν τα αποτέλεσματα για τα Σχέδια στην Ήπειρο μετά από ενστάσεις

Η απόφαση αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Ηπείρου.

Διαβάστε περισσότερα