Με απόφαση της Κομισιόν παρατείνεται επισήμως ως τις 15 Ιουνίου η υποχρέωση δηλώσεων ΟΣΔΕ σε όλα τα κράτη μέλη

Δημοσιεύθηκε στις 18 Μάρτιος 2020 Με απόφαση της Κομισιόν παρατείνεται επισήμως ως τις 15 Ιουνίου η υποχρέωση δηλώσεων ΟΣΔΕ σε όλα τα κράτη μέλη

Όλες οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπορούν τώρα να επιλέξουν να παρατείνουν την προθεσμία εντός της οποίας οι αγρότες πρέπει να υποβάλουν τις αιτήσεις τους για πληρωμές της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ).

Τα κράτη μέλη μπορούν τώρα να επιλέξουν μια νέα προθεσμία στις 15 Ιουνίου 2020 αντί για τις 15 Μαΐου 2020.Η απόφαση, που ανακοινώθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή την Τρίτη 17 Μαρτίου, έρχεται εν μέσω της παγκόσμιας έκρηξης του κοροναϊού (Covid-19).
Στην ανακοίνωση της Κομισιόν αναφέρεται: «Μετά από ένα αρχικό αίτημα των ιταλικών αρχών - που αντιμετωπίζουν μια πρωτοφανή κρίση σε σχέση με την εστία Covid-19 και τη συνολική δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση - η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να επιτρέψει στα κράτη μέλη να προσφέρουν παράταση ενός μηνός για την προθεσμία για τους γεωργούς να υποβάλουν τις αιτήσεις τους για άμεσες πληρωμές και ορισμένες πληρωμές στο πλαίσιο της ανάπτυξης της υπαίθρου.

"Η επέκταση θα είναι δυνατή για όλους τους επιλέξιμους αγρότες σε όλα τα κράτη μέλη. Ωστόσο, εναπόκειται στα κράτη μέλη να αποφασίσουν εάν θα χρησιμοποιήσουν την επέκταση.

"Για να παραταθεί η προθεσμία κατά ένα μήνα, η Επιτροπή προετοιμάζει επί του παρόντος τα νομικά μέτρα που πρέπει να ληφθούν για να επιτραπεί η παρέκκλιση από τους ισχύοντες κανόνες.

Η νέα προθεσμία υποβολής αιτήσεων θα είναι τώρα 15 Ιουνίου 2020, αντί για τις 15 Μαΐου, επιτρέποντας μεγαλύτερη ευελιξία για τους αγρότες να συμπληρώσουν τις αιτήσεις τους σε αυτές τις δύσκολες στιγμές.


Τελευταία νέα & ενημερώσεις

ΕΚΤΑΚΤΑ ΜΕΤΡΑ COVID-19

Κύριοι  Υπουργοί,

    Μετά τις τελευταίες εξαγγελίες της κυβέρνησης των νέων μέτρων στήριξης για τις πληττόμενες επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους σε αυτές ανακοινώθηκαν και οι αντίστοιχοι ΚΑΔ 

Διαβάστε περισσότερα 

SOS εκπέμπουν οι πτηνοτρόφοι της Ελλάδος

Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό και τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης, Οικονομικών και Ανάπτυξης απευθύνει η Πανελλήνια Ένωση Οργανώσεων Πτηνοτρόφων Παραγωγών

Διαβάστε περισσότερα 

Από 10 Απριλίου αιτήσεις για άδειες φύτευσης αμπελώνων έτους 2020

Σε οκτώ αμπελουργικές περιφέρειες και μέχρι το όριο του 1% των αμπελουργικών τους εκτάσεων, αντί για τρεις ζώνες που ίσχυε ως σήμερα θα μοιραστούν οι νέες άδειες φύτευσης αμπελώνων 2020 σύμφωνα με την απόφαση που υπογράφει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκης Βορίδης.

Διαβάστε περισσότερα