Εκτύπωση σελίδας

Συνάντηση Υπουργού Α.Α.Τ με τον Βουλευτή κ. Γιάννη Στέφο και τον Πρόεδρο του Δ.Σ της ΕΝΩΣΗΣ αγροτών κ. Χριστόδουλο Μπαλτογιάννη για τις μειονεκτικές περιοχές

Δημοσιεύθηκε στις 08 Νοέμβριος 2018 Συνάντηση Υπουργού Α.Α.Τ με τον Βουλευτή κ. Γιάννη Στέφο και τον  Πρόεδρο του Δ.Σ της ΕΝΩΣΗΣ αγροτών κ. Χριστόδουλο Μπαλτογιάννη για τις μειονεκτικές περιοχές

Συνάντηση είχαν χτες Τετάρτη 7/11/2018 ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν.Ιωαννίνων κ. Γιάννης Στέφος και ο Πρόεδρος του Γ.Α.Σ.Ι "ΕΝΩΣΗ αγροτών" κ. Χριστόδουλος Μπαλτογιάννης με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σταύρο Αραχωβίτη για τον επανακαθορισμό των μειονεκτικών περιοχών του Ν.Ιωαννίνων.

Η συνάντηση έγινε σε θερμό κλίμα, ο υπουργός, αναγνωρίζοντας το πρόβλημα, είπε ότι η κυβέρνηση θα καταθέσει συνολική πρόταση μέχρι το τέλος του έτους, όπως οφείλει, για να μην χαθούν οι επιδοτήσεις, ενώ ανέφερε ότι οι αυτές για την τριετία 2018-2020 είναι εξασφαλισμένες, ενώ έχουν αυξηθεί και τα επιδοτούμενα στρέμματα σε όλη τη χώρα» αναφέρει ο κ. Στέφος.

Ο κ. Μπαλτογιάννης από την πλευρά του ζήτησε τη στήριξη του υπουργείου για την κατασκευή μονάδας επεξεργασίας και μεταποίησης γάλακτος από την Ένωση. Για το μεν πρώτο θέμα, ο κ. Αραχωβίτης ανακοίνωσε την επιδότηση των κτηνοτρόφων στο πλαίσιο των κυβερνητικών μέτρων στήριξης για τους γαλακτοπαραγωγούς, ενώ για το δεύτερο υποστήριξε ότι θα διερευνηθούν οι δυνατότητες υποστήριξης του εν λόγω εγχειρήματος. Ο κ. Μπαλτογιάννης ζήτησε ακόμα τη μείωση του ΦΠΑ στους νεοσσούς που αγοράζουν τα πτηνοτροφεία, γιατί οι εισαγόμενοι δεν έχουν ΦΠΑ και έτσι δημιουργούνται συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού.

Άλλα ζητήματα που συζητήθηκαν ήταν τα δάνεια των πτηνοτρόφων από την προηγούμενη δεκαετία, οι ρυθμίσεις στον ΕΝΦΙΑ των αγροκτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων και οι επιδοτήσεις σε πτηνοτρόφους και χοιροτρόφους, καθώς και η ανάγκη ενίσχυσης των νέων αγροτών. Τέλος, συζητήθηκε η πρόσθετη ενίσχυση των αιγοπροβατοτρόφων του νομού, που είναι αναγκασμένοι να αγοράζουν όλη τη ζωοτροφή.

Ο κ. Στέφος επίσης ζήτησε  από τον κ. Αραχωβίτη να εξετάσει τη δημιουργία χώρου όπου οι παραγωγοί θα εμπορεύονται τα προϊόντα τους στην παλιά Γεωργική Σχολή, όπου ήδη η Περιφέρεια Ηπείρου κάνει εργασίες (και έχει τη χρήση του χώρου που ανήκει στο υπουργείο). Ο υπουργός αντιμετώπισε θετικά το αίτημα και θα διερευνήσει το θέμα σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου.


Τελευταία νέα & ενημερώσεις

Έως 14 Απρίλη ανάρτηση ποσοτήτων σε καλαμπόκι για λήψη συνδεδεμένης

Αναλυτικότερα, η επίσημη ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ εξηγεί πως είναι ενεργές οι εφαρμογές καταχώρησης ποσοτήτων για τα συνδεδεμένα καθεστώτα άμεσων ενισχύσεων του έτους 2023. Ειδικότερα :

Διαβάστε περισσότερα 

Καθιέρωση καταβολής ετήσιου ανταποδοτικού τέλους για τη διαχείριση των νεκρών ζώων

Σε εφαρμογή του άρθρου 15 του ν.4351/2015, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, για τη θέσπιση του εθνικού προγράμματος συλλογής και διαχείρισης νεκρών ζώων (ΕΠΣΥΔ),

Διαβάστε περισσότερα 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο  ΓΕΝΙΚΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ “ΕΝΩΣΗ αγροτών” κάνει γνωστό στους αγρότες οι οποίοι είναι συνταξιούχοι ότι από 01/01/2024 

Διαβάστε περισσότερα