Εκτύπωση σελίδας

Σε κατά τόπους συσκέψεις με κτηνοτρόφους προχωρά ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας

Δημοσιεύθηκε στις 09 Δεκέμβριος 2015 Σε κατά τόπους συσκέψεις με κτηνοτρόφους προχωρά ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας

Να προχωρήσουν άμεσα, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας, σε κατά τόπους οργάνωση συσκέψεων με τους κτηνοτρόφους, σε όλη τη χώρα για την πλήρη ενημέρωσή τους, στη βάση των αιτημάτων και των διεκδικήσεών τους, αποφασίστηκε κατά την διάρκεια συνεδρίασης του Δ.Σ. του ΣΕΚ την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου στην Αθήνα.

Σημειώνεται πως κύριο θέμα της συνεδρίασης ήταν η αποτίμηση των αποτελεσμάτων των κινητοποιήσεωναγροτών κτηνοτρόφων και αλιέων, καθώς και ο προγραμματισμός των δράσεων και των μορφών των κινητοποιήσεων για το επόμενο διάστημα. 

Επίσης, έγινε εκτενής αναφορά από τον Πρόεδρο κ. Παναγιώτη Πεβερέτο στις ολοκληρωμένες προτάσεις του ΣΕΚ, σε ό,τι αφορά το φορολογικό και το ασφαλιστικό ,που κατατέθηκαν στα αρμόδια Υπουργεία και τους Φορείς. 

Όπως διαπιστώθηκε, ομόφωνα, η κινητοποίηση στην Αθήνα στις 18 Νοεμβρίου 2015 ήταν μεγαλειώδης, η μεγαλύτερη μετά το 1974, με συμμετοχή χιλιάδων αγροτών, κτηνοτρόφων και αλιέων από κάθε γωνιά της χώρας, γεγονός που θα πρέπει να αξιοποιηθεί δημιουργικά για την αναγέννηση και την οργάνωση του αγροτοσυνδικαλιστικού κινήματος.

 Συζητήθηκαν επίσης εκτενώς ο νόμος για τις βοσκήσιμες γαίες και τα προβλήματα που έχουν προκύψει με την κατανομή των δικαιωμάτων και την πληρωμή της Βασικής Ενίσχυσης στους αγρότες και κτηνοτρόφους, έτους 2015.

 
 

Τελευταία νέα & ενημερώσεις

Έως 14 Απρίλη ανάρτηση ποσοτήτων σε καλαμπόκι για λήψη συνδεδεμένης

Αναλυτικότερα, η επίσημη ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ εξηγεί πως είναι ενεργές οι εφαρμογές καταχώρησης ποσοτήτων για τα συνδεδεμένα καθεστώτα άμεσων ενισχύσεων του έτους 2023. Ειδικότερα :

Διαβάστε περισσότερα 

Καθιέρωση καταβολής ετήσιου ανταποδοτικού τέλους για τη διαχείριση των νεκρών ζώων

Σε εφαρμογή του άρθρου 15 του ν.4351/2015, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, για τη θέσπιση του εθνικού προγράμματος συλλογής και διαχείρισης νεκρών ζώων (ΕΠΣΥΔ),

Διαβάστε περισσότερα 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο  ΓΕΝΙΚΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ “ΕΝΩΣΗ αγροτών” κάνει γνωστό στους αγρότες οι οποίοι είναι συνταξιούχοι ότι από 01/01/2024 

Διαβάστε περισσότερα